Brannskadet kvinne fikk nytt hår

Denne 15 år gamle kvinnen kom til klinikken med flere forbrenninger i skalpen og etter å ha gjennomgått flere hudtransplantasjoner til det aktuelle området.

Det er ekstremt vanskelig å gjennomføre hårtransplantasjoner til hudområder som tidligere har vært et annet sted på kroppen. Dette har å gjøre med at transplantert hud står i fare for å ikke ha adekvat blodtilførsel og anses ofte som et komprommitert område, uegnet for hårtransplantasjoner.

Her ble det gjennomført to hårtransplantasjoner og FUT-teknikken ble benyttet. FUT står for follikulær-enhetstransplantasjon. Første året ble det plantet mer enn 1.900 hårsekker på det tidligere forbrente området. Ett år senere ble det plantet 1.400 hårsekker langs hårlinjen og i høyre tinning.

Prosedyrene var en suksess, kvinnen fikk sin naturlige hårlinje tilbake og forteller at dette har hatt en veldig positiv effekt på hennes selvtillit og selvbilde.

– Vi er den eneste klinikken i Norge som utfører både FUE-teknikken, FUT-teknikken og BHT-teknikken, og disse er mulig å bruke i kombinasjon for best mulig resultat, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.