Dårlig skjeggvekst

Drømmer du om tettere skjegg og mer hårvekst? Skandinavisk Hårinstitutt er spesialister på hårtransplantasjon og rekonstruksjon av skjegg. 

Hos Skandinavisk Hårinstitutt i Oslo møter du noen av Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon. Vi har over 27 års erfaring med behandling av hårtap, og tilbyr både hårtransplantasjon, PRP-behandling og medisinsk behandling. 

Den første konsultasjonen utføres av vår hudlege Dr. Martin Enger, som er spesialist innen hud- og hårsykdommer. Dersom du har lite skjeggvekst og ønsker å undersøke mulighetene til å få et tettere skjegg, så bestill gjerne en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. 

Vår hudlege kan undersøke ditt hår og hodebunn for å se om du egner deg til å ta skjeggtransplantasjon, eller om du bør vurdere en annen behandling.

Genene avgjør skjeggveksten

Skjegg har lenge blitt forbundet med maskulinitet og myndighet, og de siste årene har det blitt spesielt populært med ulike former for skjegg hos menn. Skjegget er en måte for menn å uttrykke sin stil og fremheve pene ansiktstrekk. 

Men det er ikke alle som har sterk hår- eller skjeggvekst fra naturen av. Hvor mye skjeggvekst man har, kommer an på gener og arv. Enkelte kan anlegge et stort fullskjegg uten problemer, mens andre bare får litt dun her og der. 

Hvordan kan man få mer skjegg? 

Det finnes mange produkter som hevder at de får håret eller skjegget til å gro raskere, men det er derimot lite bevis for at disse faktisk fungerer. 

Det eneste man kan gjøre selv for å legge til rette for gode vekstforhold, er å spise et sunt og variert kosthold og passe på at man ikke har for høyt stressnivå. Overdrevent stress og et mangelfullt kosthold kan påvirke hårveksten. 

Våre behandlinger

Vi tilbyr både skjeggtransplantasjon, PRP-behandling og medisinsk behandling. Hvilken av disse som passer deg best kommer an på ditt utgangspunkt. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss, så kan vi vurdere din situasjon. 

Skjeggtransplantasjon

Skjeggtransplantasjon er en av de den eneste behandlingene som gir deg et varig resultat uten at du må gå fast på et legemiddel.

Skjeggtransplantasjon foregår på samme måten som ved en hårtransplantasjon; man tar hårsekkgrupper fra et donorsted (vanligvis nederst i bakhodet), for så å transplantere disse til stedene man vil ha tykkere hårvekst. 

Det finnes flere forskjellige metoder for hår- og skjeggtransplantasjon. Våre leger benytter seg kun av de mest avanserte og innovative metodene som finnes i dag, nemlig FUE og FUT. 

FUE (Follicular Unit Excision) 

FUE er den metoden vi bruker oftest. Dette er den nyeste metoden innen hårtransplantasjon, som gir naturlig flotte og varige resultater. For de fleste av våre pasienter er denne behandlingen det beste alternativet. Behandlingen blir utført med lokalbedøvelse. 

Under behandlingen blir én og én hårsekk trukket ut fra et donorområde, og deretter transplanteres hårsekkene til områdene med lite hårvekst. Det er viktig at håret på donorstedet er sunt og sterkt for at resultatet skal bli så vellykket som mulig. Dette undersøker vi når du kommer til en konsultasjon hos oss. 

FUT (Follicular Unit Transplant)

FUT er en metode hvor vi fjerner en stripe hår fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Denne metoden er også veldig effektiv for å få et tettere skjegg, men vi foretrekker å bruke FUE-metoden, da denne gir mindre synlige arr. 

For enkelte kan imidlertid denne metoden være et bedre alternativ enn FUE – for eksempel hvis man har nok hår i bakhodet til å skjule arret etter inngrepet. 

Se før og etter-bilder av skjeggtransplantasjon her!

PRP-behandling

PRP står for Platelet Rich Plasma, eller blodplateberiket plasma. Dette er en behandling hvor man bruker pasientens eget blod til å bremse hårtap og stimulere ny hårvekst. 

Behandlingen begynner med at vi tar en vanlig blodprøve. Så settes blodprøven inn i en avansert sentrifugeringsmaskin som skiller blodets bestanddeler fra hverandre. Dette gjør at vi kan bruke den mest potente delen av blodet (plasma) til å stimulere hårsekkene til økt hårvekst. Deretter injiseres væsken i huden i ansiktet. 

Behandlingen foregår under lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefull. For å få et best mulig resultat, bør man gjenta behandlingen 3 ganger med 4 ukers mellomrom. 

Les mer: PRP-behandling

Medisinsk behandling for økt skjeggvekst 

Det finnes også enkelte tabletter og lokalbehandling som kan bremse begynnende hårtap og få mer hår til å vokse ut. Hvor god effekt man får av disse er forskjellig fra person til person, og man må fortsette med behandlingen for at effekten skal vedvare. 

Trygg behandling, naturlig flott resultat

Hår- og skjeggtransplantasjon er et svært avansert håndverk som krever lang erfaring og omfattende medisinsk ekspertise. Ansiktshår vokser annerledes enn håret på hodet, og en skjeggtransplantasjon bør alltid gjøre at hårene får en naturlig farge og vekstmønster. 

Skandinavisk Hårinstitutt er en av de få klinikkene i Norge med lengst erfaring innen skjeggtransplantasjon. Hos oss kan du være sikker på at du er i trygge hender. 

Bestill en konsultasjon hos oss i dag, så kan vi finne løsningen som passer deg best. Konsultasjonen er selvfølgelig uforpliktende!