Ekstremt vekttap kan gi hårtap - Skandinavisk Hårinstitutt

Ekstremt vekttap kan gi hårtap

Mann og kvinne trener boksing

Det er fornuftig å spise sunt, og fysisk aktivitet er alltid bra. Men ekstremt vekttap over kort tid kan faktisk forårsake hårtap, viser forskning.

For mye trening kan regelrett gjøre at kroppen din går inn i sjokk – i noe som kalles kronisk stressmodus. Som vi vet fra tidligere, er stress en av grunnene til at man kan miste håret og stress forårsaket av ekstremt vekktap kan føre til telogen effluim hårtap. Da går håret ditt inn i dem hvilende fasen av livssyklusen raskere enn det som er normalt.

Det viser seg også at kvinner har større sannsynlighet for å miste håret gjennom overaktivitet, og det som antas, er en reduksjon i østrogennivå som forårsaker det. Forskerne mener også at kvinner er mer følsomme for hurtige hormonendringer og en økning gi testosteron, som resultat av overaktivitet.

Men kan også oppleve å miste hår på grunn av overaktivitet, spesielt om de velger å løfte vekter heller enn å trene utholdenhet. Vektløfting kan øke testosteronnivået og kan fremme hårtap som et resultat. Både menn og kvinner kan unngå for rask økning i testosteronnivået gjennom å balansere mellom vektløfting og utholdenhetstrening.

Andre saker som også kan ha en negativ effekt på håret og øke hårtapet, er å kutte for mye i kaloriinntaket og jojo-dietter.

De gode nyhetene er at denne formen for hårtap kan reverseres, men det litt negative er at det kan ta lang tid.

– Om du ønsker en konsultasjon for å se om du er i faresonen, så ta kontakt med oss, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.