For lite søvn kan gi hårtap - Skandinavisk Hårinstitutt

For lite søvn kan gi hårtap

Du lever i tiden, forventer effektivitet – men sørger du for å få nok søvn? Søvntap kan gi hårtap, viser forskning. Derfor er det viktig at du sørger for å få nok timer på øyet.

Du kjenner sikkert til forskjellige negative resultater av å få for lite søvn. Humørsvingninger, fare for vektoppgang, svekket immunforsvar og økt risiko for sykdommer og lignende. Men visste du at det også kan forårsake hårtap?

Søvn er en kritisk del av kroppens mønster for å gjenoppbygge celler og holde kroppen frisk. Søvn er veldig viktig for å fungere bra i hverdagen. Kroppen gjennomgår flere sykluser under sovingen, som fremmer produksjonen av stamceller som også hjelper på hårveksten.

Mangel på søvn kan få katastrofale følger, og kan til og med trigge underliggende sykdommer som ellers ville ha tatt lenger tid å manifesteres. Derfor er det veldig viktig å forsøke å få mellom syv og ni timers søvn som et gjennomsnitt.

Stress er en veldig stor faktor i hvorfor mange personer lider av søvnløshet. Stress kan også føre til hårtap. For personer som allerede er disponert for hårtap, enten det er genetisk eller arvelig, så kan søvnløshet eller for lite søvn generelt gjøre at dette skjer raskere.

Stress gjør at kroppen opplever et slags sjokk – og driver håret inn i den telogene fasen, eller hvilefasen, der hårets naturlige syklus er å falle ut. Noen former for hårtap som er forårsaket av for lite søvn, er mulig å reversere, men ikke alltid.

– Om du er usikker på om du er i faresonen, så ta kontakt for en konsultasjon, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.