Forskjellige typer av hårtransplantasjon

Se video der Dr. Emil forklarer nederst i artikkelen

Forskjellige teknikker for å utføre hårtransplantasjon

Hårtap kan forårsakes av flere faktorer. Alder, stress, genetikk, altfor stramme frisyrer og medisinske tilstander som f.eks skjoldbrusk og en ubalanse av lave D-vitamin nivåer. Alle disse kan føre til uønsket hårtap. Dersom du starter på og opplever progressivt hårtap på grunn av genetikk og alder, er det to hovedprosedyser i hårtransplantasjon som er tilgjengelig. Dette er FUE og FUT. Begge kan brukes til å gjennopprette hårbalansen ved skallethet.

Forskjellige typer av hårtransplantasjon

Både FUE og FUT er populære former for hårgjenoppretting. Da begynner vi med å ta graft-follikler fra et donorsted. Dette er vanligvis bak på hodet ditt. Disse transplanteres så for å dekke områdene med hårtap. Det er viktig å ha sunt hår på donorstedet. Dette for at graftene skal være levedyktige kandidater for en transplantasjon.

I noen tilfeller kan også disse hårene komme fra skjegget eller brystet. Da foregår transplantasjonen ved hjelp av en spesialisert BHT (kroppshårtransplantasjon) teknikk.

Ved follikulær-enhetstransplantasjon (FUT) tar vår kirurg en hudstrimmel fra hodebunnen og skiller den i fra 500 til hele 2500 transplantater. Denne prosedyren kalles noen ganger follikulær-enhetsstripkirurgi (FUSS) og etterlater et fint lineært arr der donorvevet fjernes.

Utvinning av follikulær enhet (FUE) utføres med et spesialverktøy designet for å trekke ut individuelle donorfollikler en og en om gangen. Fremgangsmåten er mer krevende enn FUT, men etterlater mindre synlig arrdannelse i form av små prikker som blir dekket av det gjenværende håret på donorstedet.

I begge disse prosedyrene brukes en lokalbedøvelse på donor / mottakerstedet, og transplantater settes inn for å fullføre transplantasjonen.

Hvordan velge riktig prosedyre for meg?

Om prosedyrene FUT eller FUE er riktig for deg, avhenger veldig av typen og omfanget av hårtap du opplever på ditt hode. FUE er nesten alltid den beste teknikken, og den teknikken vi bruker her på Skandinavisk Hårinstitutt. Dette fordi dette er prosedyren som ender med nesten ingen lineær arr. FUT kan i enkelte tilfeller anbefales og brukes på kvinner som ikke trenger å bekymre seg for at det fine linearret noensinne blir synlig etter hårtransplantasjonen. Håret vil i de aller fleste tilfeller skjule arret. FUE har også en raskere utvinning, siden det ikke er noen suturer under inngrepet. Husk alltid at hårtransplantasjon er et kirurgisk inngrep.

Ikke alle kan foreta en hårtransplantasjon. Avtal en konsultasjonstime hos vår hudlege Dr. Martin Enger, så vil han gå igjennom akkurat din hud. Velkommen til oss i Skandinavisk Hårinstitutt, Kirkegata 7, Oslo.

Forskjellige typer av hårtransplantasjon – Skandinavisk Hårinstitutt