Grunner til at unge kvinner mister håret - Skandinavisk Hårinstitutt

Grunner til at unge kvinner mister håret

Asiat kvinne speil

Det er i utgangspunktet en stressende sak å miste håret uansett setting, men for tenåringsjenter kan hårtap ha en veldig negativ effekt.
I tillegg til å ha stor usikkerhet forbundet med egen kropp, utseende og hårtap vil gjøre det til en veldig potent negativ blanding.

Det finnes fire hovedårsaker til at unge kvinner kan miste hår. Det er dårlig ernæring, tidligere sykdommer eller plager, hormonelle problemer eller overforbruk av hårprodukter.

Unge kvinner over hele verden spiser ofte mat som har mye stivelse, høyt sukkerinnhold og mettet fett. Et resultat av dette er at unge kvinner ofte kan få for lite vitaminer og mineraler som er nødvendig for god hårvekst.

Noen ganger er hårtap et symptom på andre, underliggende helseutfordringer. En skalpinfeksjon kan føre til hårtap, og høyt stoffskifte, også kjent som hypertyrose, alopecia, diabetes og trikotillomani, som er en lidelse som kjennetegnes av gjentatt hårnapping som fører til synlig hårtap.

Forskning tyder på at rundt to prosent av befolkningen kan lide av trikotillomani, og tilstanden kan forekomme oftere hos kvinner. Den typiske hårnapperen begynner i gjennomsn itt i tolvårsalderen, og det har også blitt observert i personer opp til 70 år. Skam over uvanen er ofte fremtredende for dem søker behandling for den.

Hormonendringer er vanlig for jenter i tenårene, og det gjør at hormonnivået øker. Tenåringer med høyere nivåer av DHT – hårtapshormonet – kan oppleve hårtap. Hårtapet vil fortsette så lenge hormonnivået er for høyt.

Overforbruk av hårprodukter er negativt for alt hår, og det gjør håret tørt, skjørt og lett å brekke. Bruk av rettetang og krølltang kan også føre til tidlig hårtap. Hår som er satt opp i stramme frisyrer som hestehale og flettede frisyrer kan føre til at hår faller ut i klumper.

– Om du ønsker en konsultasjon for å se om du kan være utsatt for tidlig hårtap, så ta kontakt med oss, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.