Hårtapsforskning i 2020 - Skandinavisk Hårinstitutt - Hårkirurgi Dr. Marwan

Hårtapsforskning i 2020

Hårtapsforskning og behandling i 2020

Det kan virke som om det hvert eneste år kommer nyheter som lover en slutt på hårtap eller en ny “oppdagelse” som til slutt kan føre til at hårtap er en saga blott. Hårtap kan være et resultat av genetikk, enkelte medisiner og det kan også være en form for “traume” i hodebunnen. For å bekjempe hårtap ser både mannlige og kvinnelige pasienter etter hårgjenopprettingsmetoder som kan gi dem akkurat det hårfestet de føler seg komfortable med. La oss ta en titt på de nyeste medisinske innovasjonene, og til og med noen som kanskje ikke er så nye, og som blir promotert/lansert som en måte å avslutte hårtap en gang for alle.

Kloning av hårsekk

Ideen om kloning av hårsekken har eksistert helt siden 1990-tallet, og det diskuteres fortsatt hyppig som et mulig middel for å avslutte hårtap. Kloning av hårsekkene kan best beskrives som “hår-multiplikasjon.” Flere hårsekker kan da produseres fra et enkelt hår i et medisinsk laboratorium eller “in vivo”(inne i kroppen din). Vitenskapen bak kloning av hår er beskrevet som at “folliklene” kobles til eksisterende stamceller i hodebunnen til en pasient. Bedre forklart: håret som er nylig dyrket i et laboratorium, kan bli ett med hodebunnen og til slutt vokse direkte i hodebunnen ut igjen som naturlig hår.

Ved hjelp av dyremodeller (forskning med dyr) har det vært en liten fremgang i prosessen. Imidlertid er det mange flere faser som må fullføres i menneskelige modeller før hårkirurger og ikke minst pasienter er i stand til å se de langsiktige effektene og den generelle sikkerheten rundt denne mulige hårgjenopprettingsmetoden. Bruk av kloning av hår i situasjoner i den virkelige verden er ikke tilgjengelig for allmennheten, så det vil ta (i det minste) litt tid før denne hårtapsmetoden normaliseres og er tilgjengelig for pasienter å bruke for å takle den skallede hodebunnen.

Bioteknologikur for hårtap og skallethet

Pasienter bør være oppmerksomme på at hårkirurgi kan gi en full og sunn hårlinje i området som behandles i hodebunnen. Håret som er transplantert er permanent og vil da ikke bli utsatt for skallethet i fremtiden. Dessverre forhindrer dette ikke at skallethet er en mulighet på andre områder av hodebunnen når en person fortsetter å eldes. Vi kan forklare dette nærmere under en konsultasjon hos oss.

Spørsmålet om skallethet for pasienter i alle kjønn og aldre er ikke løst eller eliminert. Bedrifter som jobber i- og med bioteknologisfæren har jobbet for å finne en kur mot “skallethet”, så vel som bare å prøve å avgjøre om skallethet kan elimineres og helbredes. For eksempel oppdaget Follicum, et svensk bioteknologiselskap der hovedkandidaten for medisin/ behandling av hårtap for øyeblikket er i kliniske fase II-studier. Det ble da oppdaget som en mulig behandling mens han studerte behandlinger for arteriosklerose. (Det er når arteriene i arteriene tykner og stivner når en person blir eldre). Forskere ved Lund Universitet i Sverige oppdaget at en variant av et protein kjent som osteopontin, som naturlig forekommer i menneskekroppen, kan øke hårveksten hos mus.

Ytterligere studier har vist at denne proteinvarianten kan målrette mot et veldig spesifikt punkt eller område på hårsekkcellene som gir det muligheten til å akselerere hårsyklusen fra hvile til vekstfase. Denne evnen tillater proteinvarianten å stimulere hårsekkene i hvilefasen til å begynne å produsere hår i vekstfasen.

Hittil har Follicum testet en injiserbar behandlingsform i to kliniske studier som begge varte i en periode på tre måneder. Resultatene fra de kliniske studiene viste begge at pasienter rapporterte økt hårtetthet. En ny testfase som involverer en versjon av produktet som er en aktuell krem. Denne forventes å begynnes på senere i 2020.

Hårtransplantasjon for å behandle skallethet / hårtap

Vi i Skandinavisk Hårinstitutt ved både Dr. Emil George og Dr. Marwan Saifi er stolte av den brede erfaringen vi har ved å behandle over 10.000 pasienter med hårtransplantasjon siden 1995.

Hos oss på Skandinavisk Hårinstitutt er vi stolte over å ikke ta i bruk salgspersonell som mangler medisinsk utdanning under konsultasjoner. Hos oss konsulteres du alltid av en lege som har spesialisert seg innenfor hår og hudsykdommer, slik som vår spesialist i dermatologi Dr. Martin Enger. Alle former for hårtransplantasjon er kirurgiske behandlinger og vi anbefaler alltid at man konsulterer en lege. Dr. Enger gjennomfører en fullstendig trikologisk vurdering av din hodebunn for å undersøke om du er en god kandidat til hårtransplantasjon.

Velkommen til oss

I våre lokaler på Frogner, har Skandinavisk Hårinstitutt noen av de beste, og mest kompetente i Norge av hudleger og hårkirurger. Vi er meget stolte over å kunne tilby våre pasienter høy faglig kompetanse i en hyggelig atmosfære. Vi er her for å ivareta deg på best mulig måte fra start til slutt. Du kan kjøre helt inn vår klinikk og vi har to pasient parkeringsplasser hvor du kan parkere helt kostnadsfritt.