Hårtransplantasjon kvinner

Har du begynt å få større viker eller mye tynnere hår? Skandinavisk Hårinstitutt har lang erfaring med hårtransplantasjon for kvinner.

Det er helt normalt å miste hår, faktisk mister mennesker gjennomsnittlig 50-100 hårstrå hver eneste dag. Men om du mister mer enn dette og det heller ikke vokser ut mer hår, kan hårtapet begynne å gå på selvtilliten løs. 

Skandinavisk Hårinstitutt er en av Norges fremste klinikker innen behandling av hårtap. Våre leger har over 27 års erfaring med hårtransplantasjon, og har utført over 10 000 hårtransplantasjoner siden 1995. 

Vi tilbyr også PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap. Bestill en konsultasjon hos oss dersom du vil vite hvordan vi kan hjelpe deg.

Vanlige årsaker til hårtap hos kvinner

At de fleste menn mister mye eller alt håret med alderen er et kjent faktum, men håravfall blant kvinner blir ikke like mye omtalt. Hos kvinner begynner hårtapet som regel senere i livet enn hos menn, og måten hårtapet utvikler seg på, er også litt annerledes.

Mange kvinner opplever at de får høyere viker eller mister håret på toppen av hodet. Dette skjer gjerne i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. Hårtapet kan også komme av andre grunner: 

  • Kjemisk behandling
  • Mangelfullt kosthold
  • Enkelte medisiner
  • Cellegift
  • Sykdommen Alopecia areata 
  • Slankekurer eller spiseforstyrrelse
  • Overdreven hårstyling
  • Stoffskiftesykdom
  • Langvarig stress

Les mer: Hårtap kvinner 

Hårtransplantasjon for kvinner

Håret er en viktig del av utseendet og identiteten til de fleste kvinner, og derfor er det mange som ønsker å gjøre noe med hårtapet.

Det finnes flere forskjellige behandlinger for hårtap, men hårtransplantasjon er den eneste behandlingen som gjør at du får ditt eget hår tilbake permanent. Hårtransplantasjon kan også være et godt alternativ dersom man er født med en høy hårlinje som man ikke er fornøyd med. 

Spesialister på afrohår

Vi har lang erfaring med å behandle hårtap hos kvinner, og hjelper deg gjerne med å få håret og selvtilliten din tilbake igjen. Vi er også den eneste klinikken i Norge med erfaring innen afrohår. 

Naturlig vakre resultater

For å få et vellykket resultat av en hårtransplantasjon, er det avgjørende å gå til en hårkirurg som har lang erfaring og som ser hva som kommer til å kle deg. Hårtransplantasjon er et avansert håndverk som krever høy presisjon, så dette er ikke noe du burde gjøre hos en klinikk du er usikker på. 

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets mest erfarne hårkirurger. Vi er lidenskapelig opptatt av å skape naturlig vakre resultater som overgår pasientens forventninger. Vi garanterer at minst 90 prosent av håret ditt vil vokse tilbake igjen etter en hårtransplantasjon hos oss. Hvis ikke dette skjer, gjennomfører vi en ny behandling gratis. 

Se før og etter-bilder her!

Våre behandlingsmetoder

Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr de mest avanserte og moderne metodene for hårtransplantasjon som finnes i dag, nemlig FUE og FUT. 

Hvilken metode som passer best for deg, kommer an på ditt utgangspunkt. Bestill en konsultasjon hos oss for å finne ut hva vår hudlege anbefaler deg. 

FUE

FUE (Follicular Unit Excision) er den metoden vi foretrekker å bruke fordi den gir minimalt med arr, kort legningstid og lite ubehag i ettertid. Inngrepet starter med at du får lokalbedøvelse. Dette kan være litt ubehagelig, men tar kort tid. Etter lokalbedøvelsen vil du ikke føle noe ubehag eller smerte. 

Under behandlingen blir én og én hårsekkgruppe trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) og så de blir transplantert til området med lite hårvekst. Enkelte klinikker hevder at man ikke får arr med FUE, men dette stemmer ikke. 

Siden hårsekkgruppene blir fjernet individuelt, får man arr som ser ut som små, hyperpigmenterte prikker. Våre erfarne hårkirurger sørger for at arrene blir så lite synlige som overhodet mulig. FUE gir generelt kort tilhelingstid, og du kan være tilbake på jobb igjen etter kort tid.

Les mer: FUE-metoden

FUT

Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken som har kompetanse til å skape like gode resultater med FUT som FUE-metoden. FUT (Follicular Unit Transplantation) innebærer at vi fjerner en stripe med hår i bakhodet på pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. 

FUT kan enkelte ganger kan være et godt alternativ, spesielt hvis man er kvinne og har langt hår som skjuler arret man får etter operasjonen. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om en av disse behandlingsmetodene eller lurer på hvilken av disse som passer for deg. 

Konsultasjon med hudlege

På første konsultasjon møter du vår hudlege Dr. Martin Enger. Han har lang erfaring som hudlege, og er spesialist i hud- og hårsykdommer. Dr. Enger kan undersøke ditt hår og hodebunn og finne mulige årsaker og behandlinger til ditt hårtap.

Det er ikke alle som egner seg for å gjennomføre en hårtransplantasjon. Vi er alltid ærlige om dette, fordi vi ønsker at alle våre pasienter skal få så gode resultater som mulig. Dersom du ikke egner deg for en hårtransplantasjon, kan vi også tilby medisinsk behandling eller PRP-behandling. 

Få et behagelig opphold i vår klinikksuite

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i et herskapelig townhouse sentralt på Frogner i Oslo. Vi benytter oss kun av det mest moderne utstyret som finnes innen hårtransplantasjon i dag, og er veldig opptatt av at pasientene våre skal trives hos oss. 

Derfor har vi en egen klinikksuite som du kan bo i helt kostnadsfritt dersom du skal ta en hårtransplantasjon hos oss. Klinikksuiten har et stort og behagelig soverom, en romslig stue, bad og kjøkken med mat og forfriskninger. 

Du kan sjekke inn på suiten dagen før behandlingen, slik at du slipper å anstrenge deg på behandlingsdagen. Behandlingsrommet ligger rett ved siden av klinikksuiten. Vi har også to parkeringsplasser rett utenfor klinikken som du kan benytte deg av helt gratis.

Lengst erfaring innen hårtransplantasjon

Hvis du vurderer å ta en hårtransplantasjon, er det viktig å velge en hårkirurg du føler at du kan stole på. Den viktigste faktoren for å få et vellykket resultat, er at hårkirurgen du går til har lang erfaring innen faget og en egen evne til å se hva som kommer til å kle deg.

Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har lengst erfaring innen hårtransplantasjon i Norge. Vi har utført over 10 000 hårtransplantasjoner siden 1995, og er en av de få klinikkene som tilbyr både FUE, FUT og BHT.  

Bestill en uforpliktende konsultasjon! 

Lurer du på hva som kan være grunnen til at du har begynt å miste hår, eller vurderer du å ta en hårtransplantasjon? 

Ta kontakt med oss på e-post eller gjennom lenken nedenfor. Vi kan gi deg informasjonen du trenger og vurdere hvilken behandling som passer best for deg. 


Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!