Hårtransplantasjon kvinner

Hårtap hos kvinne.

Har du begynt å få større viker eller mye tynnere hår? Skandinavisk Hårinstitutt har lang erfaring med hårtransplantasjon både for kvinner og menn. 

Det er helt normalt å miste hår, faktisk mister mennesker gjennomsnittlig 50-100 hårstrå hver eneste dag. Men om du mister mer enn dette og det heller ikke vokser ut mer hår, kan hårtapet begynne å gå på selvtilliten løs. 

Skandinavisk Hårinstitutt er en av Norges fremste klinikker innen behandling av hårtap. Våre leger har over 27 års erfaring med hårtransplantasjon. 

Vi tilbyr også PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap. Bestill en konsultasjon hos oss dersom du vil vite hvordan vi kan hjelpe deg.

Vanlige årsaker til hårtap hos kvinner

At de fleste menn mister mye eller alt håret med alderen er et kjent faktum, men håravfall blant kvinner blir ikke like mye omtalt. Hos kvinner begynner hårtapet som regel senere i livet enn hos menn, og måten hårtapet utvikler seg på, er også litt annerledes.

Mange kvinner opplever at de får tynt hår, høyere viker eller mister mye hår på toppen av hodet. Dette skjer gjerne i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. Hårtapet kan også komme av andre grunner:

 • Kjemisk behandling
 • Mangelfullt kosthold
 • Enkelte medisiner
 • Cellegift
 • Sykdommen Alopecia areata 
 • Slankekurer eller spiseforstyrrelse
 • Overdreven hårstyling
 • Stoffskiftesykdom
 • Langvarig stress

Les mer: Hårtap kvinner 

Hårtransplantasjon for kvinner

Håret er en viktig del av utseendet og identiteten til de fleste kvinner, og derfor er det mange som ønsker å gjøre noe med hårtapet.

Det finnes flere forskjellige behandlinger for hårtap, men hårtransplantasjon er den eneste behandlingen som gjør at du får ditt eget hår tilbake permanent. Hårtransplantasjon kan også være et godt alternativ dersom man er født med en høy hårlinje som man ikke er fornøyd med. 

Spesialister på afrohår

Vi har lang erfaring med å behandle hårtap hos kvinner, og hjelper deg gjerne med å få håret og selvtilliten din tilbake igjen. Vi er også den eneste klinikken i Norge med erfaring innen afrohår.

Naturlig vakre resultater

For å få et vellykket resultat av en hårtransplantasjon, er det avgjørende å gå til en lege som har omfattende erfaring og som ser hva som kommer til å kle deg. Å transplantere hår er et avansert håndverk som krever høy presisjon, så dette er ikke noe du burde gjøre hos en klinikk du er usikker på. 

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjoner. Vi er lidenskapelig opptatt av å skape naturlig vakre resultater som overgår pasientens forventninger. 

Se før og etter-bilder her!

Venterom/resepsjon til klinkken. Grønne sofaer, med svart kaffebord. Stor vinduer som gir naturlig lys. Grønne planter i en buddah vase.

Våre behandlingsmetoder

Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr de mest avanserte og moderne metodene for hårtransplantasjon som finnes i dag, nemlig FUE og FUT. 

Hvilken metode som passer best for deg, kommer an på ditt utgangspunkt. Bestill en konsultasjon hos oss for å finne ut hva vår hudlege anbefaler deg. 

FUE

FUE (Follicular Unit Excision) er den metoden vi foretrekker å bruke fordi den gir minimalt med arr, kort legningstid og lite ubehag i ettertid. Inngrepet starter med at du får lokalbedøvelse. Dette kan være litt ubehagelig, men tar kort tid. Etter lokalbedøvelsen vil du ikke føle noe ubehag eller smerte. 

Under behandlingen blir én og én hårsekkgruppe trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) og så de blir transplantert til området med lite hårvekst. Enkelte klinikker hevder at man ikke får arr med FUE, men dette stemmer ikke. 

Siden hårsekkene blir fjernet individuelt, får man arr som ser ut som små, hyperpigmenterte prikker. Våre erfarne leger sørger for at arrene blir så lite synlige som overhodet mulig. Denne metoden  gir generelt kort tilhelingstid, og du kan være tilbake på jobb igjen etter kort tid.

Les mer: FUE-metoden

FUT

Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken som har kompetanse til å skape like gode resultater med FUT som FUE-metoden. FUT (Follicular Unit Transplantation) innebærer at vi fjerner en stripe med hår i bakhodet på pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. 

FUT kan enkelte ganger kan være et godt alternativ, spesielt hvis man er kvinne og har langt hår som skjuler arret man får etter operasjonen. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om en av de ulike behandlingsmetodene eller lurer på hvilken av disse som passer for deg. 

Vi tilbyr garanti 

Vi er så sikre på at du kommer til å få et godt resultat at vi tilbyr vi en ny, gratis behandling hvis ikke minst 90 prosent av det transplanterte håret vokser ut. 

Konsultasjon med hudlege

På første konsultasjon møter du vår hudlege Dr. Martin Enger. Han har lang erfaring som hudlege, og er spesialist i hud- og hårsykdommer. Dr. Enger kan undersøke ditt hår og hodebunn og finne mulige årsaker og behandlinger til ditt hårtap.

Det er ikke alle som egner seg for å gjennomføre en hårtransplantasjon. Vi er alltid ærlige om dette, fordi vi ønsker at alle våre pasienter skal få så gode resultater som mulig. Dersom du ikke egner deg for en hårtransplantasjon, kan vi også tilby medisinsk behandling eller PRP-behandling. 

Få et behagelig opphold i vår klinikksuite

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i et herskapelig townhouse sentralt på Frogner i Oslo. Vi benytter oss kun av det mest moderne utstyret som finnes innen hårtransplantasjon i dag, og er veldig opptatt av at pasientene våre skal trives hos oss. 

Derfor har vi en egen klinikksuite som du kan bo i helt kostnadsfritt dersom du skal ta en hårtransplantasjon hos oss. Klinikksuiten har et stort og behagelig soverom, en romslig stue, bad og kjøkken med mat og forfriskninger. 

Du kan sjekke inn på suiten dagen før behandlingen, slik at du slipper å anstrenge deg på behandlingsdagen. Behandlingsrommet ligger rett ved siden av klinikksuiten. Vi har også to parkeringsplasser rett utenfor klinikken som du kan benytte deg av helt gratis.

Tiden etter operasjonen

Etter operasjonen vil legen gi deg all informasjonen du trenger om hvordan du skal behandle hodebunnen din i tiden fremover. De to første ukene etter operasjonen bør du ta det med ro. Du kan jobbe og gå turer, men unngå hard trening. Du bør også unngå å utsette hodebunnen for sterkt sollys. 

Den første uken etter operasjonen skal du vaske håret en gang om dagen med en av sjampoene vi anbefaler, og etter tre uker kan du begynne å pleie håret ditt slik du pleier. 

Det er viktig å være klar over at håret ikke vokser ut over natten etter en hårtransplantasjon. Nytt hår begynner å vokse ut igjen etter et par måneder, og etter 12 måneder kan du se det endelige resultatet. 

Vi tilbyr også øyenbrynstransplantasjon

Øyenbryn kan ha overraskende mye å si for utseendet. Mens tynne, overnappede øyenbryn kan få deg til å se eldre ut, kan litt fyldigere og pent formede øyenbryn få deg til å se yngre ut. 

Mange kvinner ønsker seg tykkere eller fyldigere øyenbryn. Dette kan være fordi de aldri vokste ut igjen etter overnapping, at øyenbrynene er tynne fra naturens side eller at man av andre grunner har begynt å miste øyenbrynshår. 

Da kan øyenbrynstransplantasjon være et alternativ. Med en øyenbrynstransplantasjon kan man for eksempel: 

 • Få tykkere, fyldigere øyenbryn
 • Gjøre øyenbrynene mer symmetriske
 • Få mer hår i starten eller «halen» til øyenbrynet
 • Gi øyenbrynene en finere form 

Presisjon og ekspertise

En øyenbrynstransplantasjon foregår på samme måte som en hårtransplantasjon, bare at dette er et mindre inngrep. 

Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr øyenbrynstransplantasjon. Vi kombinerer medisinsk ekspertise, presisjon og omfattende erfaring for å skape resultatet du vil ha. Hvis du vurderer å ta en øyenbrynstransplantasjon, så bestill gjerne en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. 

Lengst erfaring innen hårtransplantasjon

Hvis du vurderer å ta en hårtransplantasjon, er det viktig å velge en lege du føler at du kan stole på. Den viktigste faktoren for å få et vellykket resultat, er at legen du går til har lang erfaring innen faget og en egen evne til å se hva som kommer til å kle deg.

Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har lengst erfaring innen hårtransplantasjon i Norge. Vi har utført over 10 000 hårtransplantasjoner siden 1995, og er en av de få klinikkene som tilbyr både FUE, FUT og BHT. Vi tar vare på deg som pasient gjennom hele prosessen. 

Bestill en uforpliktende konsultasjon! 

Lurer du på hva som kan være grunnen til at du har begynt å miste håret, eller vurderer du å ta en hårtransplantasjon? 

Ta kontakt med oss på e-post eller gjennom lenken nedenfor. Vi kan gi deg informasjonen du trenger og vurdere hvilken behandling som passer best for deg. 

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!