Hva er fordelen med FUE-hårtransplantasjon?

Når man vurderer en hårtransplantasjon, har du valget mellom follikulær enhetstransplantasjon (FUT) og follikulær enhet eksisjon (FUE) metodene. Begge disse to kan gjenopprette hårveksten på skallede eller områder med tynt hår. Men det finnes flere faktorer som gjør at vi i Skandinavisk Hårinstitutt foretrekker FUE-metoden for de fleste av våre pasienter.

Det blir mindre- til nesten usynlig arr etter inngrepet

FUT-metoden krever at du fjerner en stripe av hodebunnen som inneholder hårsekkene fra donorsteder. Dette kan da etterlate en fin linje med lineære arr.

Ved å bruke FUE-metoden trekker våre kirurger ut donorfollikler individuelt, noe som igjen da resulterer i små prikk arr. I de aller fleste tilfeller vises da ikke arr. Selv ved hårklipp som er veldig kort, vil det så og si ikke synes arr.Vi i Skandinavisk Hårinstitutt ved hvordan dette skal utføres riktig, og da skal arrdannelse fra FUE være helt minimal.

Enklere “healingprocess”

Gjenopprettingstid for FUE-moten er generelt noe kortere enn for FUT-metoden. Det kreves ingen suturer for å lukke utvinningsstedene, og du kan være tilbake til å delta i normale aktiviteter i løpet kort tid etter inngrepet.

FUE-metoden har også mindre ubehagelig restitusjonstid. Men selv om du skulle føle deg komfortabel under restitusjonstiden, er det viktig å følge alle postoperative instruksjoner fra kirurgen for å få de aller beste resultatene. Den kortere helbredelsesperioden gjør FUE-metoden til et bedre valg dersom du har en travel hverdag og ønsker å kunne komme tilbake i full sving så raskt som mulig.

Et mer naturlig utseende

Det vil alltid ta tid før du ser resultatene etter hvilken som helst form for hårtransplantasjon. Dette er fordi donorhårene faller ut før gjenveksten starter på kroppen din. Når håret ditt begynner å vokse tilbake, bør det nye håret imidlertid ikke skilles fra de andre hårene rundt det. Dette er spesielt viktig for at du skal få et mer naturlig utseende etter hårtransplantasjonen.

Langsiktig resultat

FUE-transplantater skal fortsette med å “vokse hår” i lang, hvis ekstraksjonene og transplantasjonene håndteres dyktig og at du ikke minst tar godt vare på håret ditt / hodebunnen. Hvis det skulle oppstå områder av håret ditt som begynner å tynnes ut over tid, kan FUE også gjentas for å fylle disse tomrommene. Å bruke individuelle follikler i stedet for en stripe kan gi mer potensielle donorhår tilgjengelig for fremtidige prosedyrer.

For å få disse fordelene ved en FUE-hårtransplantasjon, må du alltid velge en erfaren kirurg. Innenfor hårgjenoppretting og hårtransplantasjon er våre kirurger hos Skandinavisk Hårinstiutt eksperter og langt fremme med FUE-metoden. Dr. Marwan Saifi, og Dr. Emil George har erfaring med over 10000 transplantasjoner siden 1995. Ta kontakt med oss for en konsultasjon idag.

Hva er fordelen med FUE-hårtransplantasjon?