Kan man løse hårtapskrisen?

Selv om miljøfaktorer absolutt kan akselerere prosessen med skallethet, kan aktivt hårtap ta alt fra 10-20 år ettersom håret vil fortsette å tynnes ut samt miniatyriseres før den faktiske skallethetprosessen er komplett. Så hva betyr egentlig dette for deg? Dette betyr i klart at du har ca 10 år på å forhindre skallethet på hodet ditt. Neida, dette er selvsagt bare tull. Men hårtap er et alvorlig problem som rammer menn og kvinner i alle aldre. For mange er det aboslutt ingen latter som sådan, og det er viktig å merke seg at det finnes løsninger / behandlinger for hårtap. La oss ta for oss de 3 viktigste behandlingene som er finnes nå:

Pasient på konsultasjon hos Skandinavisk Hårinstitutt v/Dr. Martin Enger (Hudlege)

Håret ditt går igjennom fem forskjellige vekstfaser. Å miste hår er en helt normal del av syklusen med hårvekst og hårerstatning. Hårets vekst- og hvilesyklus er aldri synkronisert, noe som betyr at hårsekkene går gjennom sine egne individuelle vekst- og hvilesykluser. Noen ganger kan det dog gå galt.. så hva er det egentlig som forårsaker hårtap?

Det finnes mange medisinske tilstander som kan forårsake hårtap, så vel som noen ganger er det genetikk. Det er to måter som industrien bekjemper hårtap i dag. Den ene er narkotika. Legemidler som Minoxidil eller Rogaine er populære produkter for å bekjempe “androgen alopecia” hos menn og kvinner. Det eneste andre godkjente medikamentet som behandler hårtap kalles Propecia. Men dette stoffet er bare trygt for menn, fordi det involverer / generer det mannlige kjønnshormonet, testosteron. Imidlertid kan Propecia forårsake tap av libido, noe som vanligvis forsvinner over tid.

Pasienten får en god kopp kaffe i et koselig venterom på vår klinikk i Kirkegate 7, Oslo.

Det andre alternativet for hårgjenoppretting er kirurgi. En hårtransplantasjon er en måte å ta ut hårsekker fra ditt eget hode, for å plante disse der hvor håravfallet er, og denne prosessen skal skal da regenere nytt hår. Behandlinger som som f.eks: FUE hårtransplantasjon og annen hårlinjekirurgi kan brukes til å oppnå et naturlig utseende. Vi på Skandinavisk Hårinstitutt har dyktige kirurger som kan se på muligheten for at akkurat du kan ta hårtransplantasjon.

Effektiviteten av hårtransplantasjon vil avhenge av hvor sunt håret ditt er, og hvor mye hår du har tilgjengelig for transplantasjon. Det er også viktig å vite at kirurgi bare kan gjøre så mye, og at resultatet vil variere fra pasient til pasient. Det er veldig viktig å ta en konsultasjon med vår hudlege, slik at vi kan få skreddersydd den beste behandlingen for akkurat deg. Det er også viktig å bemerke at hårtransplantasjon dessverre ikke er for alle.

KAN MAN LØSE HÅRTAPSKRISEN?