Lavkarbo og hårtap - Skandinavisk Hårinstitutt

Lavkarbo og hårtap

Mange sverger til lavkarbo-dietter, men er det sunt for håret?

Lavkarbo-dietter, som er rik på protein og fett, men som inneholder lite karbohydrater, er «all the rage» for mange som vil ned i vekt og minke noen centimetre rundt midjen eller lår og lignende.
Men, det ikke alle vet, er at keto-dietter som lavkarbo har en negativ effekt på hårets helse og vekst.

Når kroppen får lite karbohydrater fra maten du spiser, så begynner kroppen å tære på fettet i stedet, for å få næring. Denne prosessen kalles ketose. Dette er målet for en keto-diett, men samtidig har det en negativ effekt på håret.

Hva skjer?
Kroppen trenger viktige vitaminer, mineraler og næring for at alt skal fungere bra. Håret også. Ved å redusere karbohydratinntaket, kan kroppen få for lite variasjon i næringen som trengs for å opprettholde hårets gode helse. Dette kan føre til at du mister mer hår enn normalt, eller at hårveksten går saktere.

Når kroppen får mindre næring, sørger den for at mesteparten av næringen går til de prosessene som krever det mest, og da kommer håret dårlig ut. Cellevekst, hjertet, lunger og andre organer kommer mye lenger fremme i køen.

Da kan man få telogen effluvium, som er midlertidig hårtap. Om man går tilbake til et mer sammensatt kosthold, kan håret komme tilbake, men da over en periode på mellom 4 og 6 måneder.

– Sett opp en konsultasjon hos oss, så kan vi gå gjennom råd og tips for å bevare et best mulig hår, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.