Miste hår

Hårtap er ofte en kilde til bekymring, og kan bli en stor psykisk belastning. Heldigvis finnes det mange ulike behandlinger for hårtap.

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du noen av landets fremste eksperter innen hårtransplantasjon. Vi tilbyr også PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap. Våre leger har mer enn 27 års erfaring innen hårtransplantasjon. 

Vi kombinerer omfattende kompetanse og medisinsk ekspertise for at du skal få et best mulig resultat. Dette gjør at du som pasient kan føle deg trygg og ivaretatt hos oss. Den første konsultasjonen utføres av vår hudlege Dr. Martin Enger, som er spesialist i hud- og hårsykdommer. 

Han kan se om du egner deg for å ta en hårtransplantasjon, eller om det finnes en annen løsning for deg. Ta kontakt med oss i dag for å bestille en uforpliktende konsultasjon. 

Hårtap kan komme av mange årsaker 

I de fleste tilfeller er det helt normalt å miste hår, og det er mange faktorer som kan føre til hårtap. Mange plages imidlertid såpass mye av hårtapet at de ønsker å gjøre noe med problemet. 

Alminnelig hårtap

De vanligste grunnene til at man begynner å miste håret kommer av aldring, gener og hormoner. Hos menn begynner hårtapet gjerne mellom 25 og 50-årsalderen, men det kan også begynne enda tidligere.

Arvelig hårtap skjer gradvis, og håret vokser ikke tilbake. Hos menn begynner hårtapet vanligvis med at håret blir tynnere i vikene og på toppen av hodet. Hårtapet kan gjøre at man blir helt skallet. 

Mange kvinner opplever også at de mister mye hår med alderen, men hos kvinner utvikler hårtapet seg annerledes enn hos menn. Hårtapet begynner ofte med at man mister hår på toppen av hodet eller får tynnere hår rundt hårlinjen. 

Hårtap hos kvinner begynner vanligvis senere enn hos menn, og skjer oftest i forbindelse med fødsel, amming eller overgangsalder. 

Mann tar på hodebunnen sin og ser på seg selv i speilet.

Plutselig hårtap

I løpet av livet kan man komme inn i perioder hvor man mister mer hår enn normalt. Hvis du opplever at du mister mye hår på kort tid, bør du oppsøke en lege. Dersom hårtapet kommer av noe annet enn aldring, er det ofte at håret vil vokse ut igjen. Dette kan blant annet komme av: 

 • Stress og psykiske påkjenninger
 • Sykdom i hodebunnen
 • Mangel på vitaminer og næringsstoffer
 • Slanking eller spiseforstyrrelser
 • Cellegift
 • Enkelte medisiner
 • Kjemisk behandling
 • Styling av hår 

Alopecia Areata

I sjeldne tilfeller kan hårtapet også komme av den autoimmune sykdommen Alopecia areata, som betyr flekkvis hårtap. Sykdommen begynner med at man mister flekker av hår (vanligvis på størrelse av en mynt) over noen uker. 

Enkelte mister alt håret på hodet (Alopecia totalis) eller alt håret på kroppen (Alopecia universalis). Alopecia areata forårsaker vanligvis ikke skade på hårsekkene, og det er gode sjanser for at håret begynner å vokse ut igjen. 

Forskjellige behandlingsmetoder

Det finnes flere forskjellige typer behandlinger mot hårtap, men den eneste behandlingen som gir deg håret tilbake permanent er hårtransplantasjon. Her kan du lese mer om behandlingene vi tilbyr:

Hårtransplantasjon

Hårtransplantasjon er et avansert fag som krever at legen har lang erfaring og evne til å se hva som kommer til å kle deg. Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets mest erfarne eksperter innen hårtransplantasjon. 

Vi benytter oss av behandlingsmetodene FUE og FUT. FUE er den metoden vi foretrekker å bruke, fordi denne gir minst synlige arr og kort tilhelingstid. I enkelte tilfeller kan det imidlertid være best å bruke denne metoden. Hvilken av behandlingsmetodene som passer best for deg, kan vi finne ut av gjennom en konsultasjon. 

Vår hudlege Dr. Martin Enger kan se om du egner deg til en hårtransplantasjon, og kan gi deg all informasjonen du trenger angående inngrepet.

Ta kontakt med oss for å bestille en uforpliktende konsultasjon dersom du lurer på om du egner deg for en skjeggtransplantasjon. 

PRP-behandling

Vi tilbyr også PRP-behandling mot hårtap. PRP står for Platlet Rich Plasma, og innebærer at man bruker pasientens eget blod til å stimulere hårsekkene i hodebunnen.

Behandlingen begynner med at vi tar en vanlig blodprøve. Så settes blodprøven inn i en avansert sentrifugeringsmaskin som skiller blodets bestanddeler fra hverandre. Dette gjør at vi kan bruke den mest potente delen av blodet (plasma) til å skape ny hårvekst. 

Siden denne væsken er helt naturlig og allerede finnes i din egen kropp, er dette en trygg og populær behandling. For å få best mulige resultater, må behandlingen gjentas 3 ganger med 4 ukers mellomrom. Etter dette bør man utføre behandlingen en gang i året for å vedlikeholde resultatet. 

Vi tilbyr PRP-behandling separat eller i tillegg til en hårtransplantasjon. Les mer om våre pakkepriser på hårtransplantasjon her.

Medisinsk behandling

Det er ikke alle som egner seg for å ta en hårtransplantasjon, dette kan for eksempel komme av at man ikke har nok hår på donorstedet. Derfor tilbyr vi også medisinsk behandling av hårtap med tabletter eller lokalbehandling. 

Denne typen behandling gjør at hårtapet stanses, men det er ikke alltid disse behandlingene gjør at håret vokser ut igjen. Hvis man avbryter behandlingen, vil man begynne å miste hår igjen. 

Kostnadsfritt opphold i vår suite

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i behagelige og luksuriøse omgivelser på Frogner i Oslo. Vi er svært opptatt av at du skal føle deg ivaretatt hos oss, og derfor er et opphold i vår klinikksuite inkludert dersom du skal ta en hårtransplantasjon. 

For å unngå stress på selve behandlingsdagen, kan du sjekke inn på suiten dagen før behandlingen. Suiten har en stor og romslig stue, kjøkken, bad og soverom. 

Dette gjør at du får en god natts søvn før behandlingen. Klinikksuiten ligger vegg i vegg med operasjonssalen. Vi har to parkeringsplasser utenfor klinikken som du kan benytte deg av helt kostnadsfritt. Under behandlingen kan du slappe av i en sofa på et eget rom mens vi serverer deg lunsj og snacks.  

Etter behandlingen får du grundig informasjon om hvordan du skal behandle håret og hodebunnen din for å få best mulig resultat. 

Se bilder av klinikksuiten her!

Vanlige spørsmål om hårtransplantasjon

Gjør behandlingen vondt?

Hårtransplantasjon foregår under lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefullt. Du kan føle at vi setter bedøvelsen, men dette går veldig raskt. 

Får jeg synlige arr?

Mange klinikker reklamerer for hårtransplantasjon «uten arr», men dette er villedende. Hårtransplantasjon er et medisinsk inngrep, og man vil derfor få arr. Vi sørger imidlertid for at arrene blir så lite synlige som mulig, ved å bruke de mest moderne behandlingsmetodene som finnes i dag. 

Hvor fort vokser håret ut igjen?

Håret vil begynne å vokse ut igjen allerede etter et par måneder, og så blir det tettere for hver måned. Det endelige resultatet vil du se etter 9-14 måneder. 

Hvor mye koster en hårtransplantasjon?

Prisen kommer an på hvor omfattende behandlingen er, og hvor mye hår som skal transplanteres. Vi har to prisnivåer: 

Normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner

Stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner.

Alle våre hårtransplantasjonsbehandlinger inkluderer et gratis opphold i vår suite. Les mer om priser og finansiering her. 

Hvor lenge må jeg være borte fra jobb?

Dette kommer litt an på hva slags jobb du har, men det tar generelt kort tid før du kan begynne å leve som normalt igjen. Hvis du har en stillesittende kontorjobb, trenger du antageligvis bare et par dager fri. 

Hvis du har en veldig aktiv jobb, kan det hende du trenger litt lenger tid. Dette kommer vi nærmere inn på under en konsultasjon. 

Hva skjer på den første konsultasjonen?

På den første konsultasjonen møter du vår erfarne hudlege Dr. Martin Enger. Han foretar en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn, og finner behandlingen som passer best til deg. Konsultasjonen er uforpliktende. Hvis konsultasjonen fører til en hårtransplantasjon hos oss, refunderes prisen for konsultasjonen.

Hva annet bør jeg gjøre for å unngå å miste hår?

Det er noen gode råd du kan følge for å forebygge hårtap: 

 • Spis variert og sunt kosthold
 • Unngå kjemisk behandling
 • Bruk skånsomme produkter som ikke irriterer hodebunnen
 • Unngå røyk

Bestill konsultasjon i dag

Mange går rundt med dårlig selvfølelse i flere år fordi de mistrives med å ha mistet store deler av håret sitt. Heldigvis finnes det ofte gode løsninger som kan gi deg håret og selvtilliten tilbake. 

Bestill en konsultasjon hos oss i dag, så kan vi vurdere om en av våre behandlinger passer for deg. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!