Miste håret

Har du begynt å miste håret, eller drømmer du om fyldigere skjegg eller øyenbryn? Våre erfarne leger kan hjelpe deg med å få selvtilliten tilbake.

Hårtap er et veldig normalt problem både blant menn og kvinner. Med alderen mister de fleste menn alt eller store deler av håret. 

Hos menn begynner hårtapet vanligvis i 25-50 årsalderen. Hårtapet skjer gradvis over tid, og begynner gjerne med at man får høyere viker rundt hårfestet. 

Håravfall rammer også en del kvinner, men dette skjer vanligvis i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. Mange opplever at håret blir tynnere generelt eller at man får høyere viker. 

Ledende spesialister innen hårtransplantasjon

Uansett hva som er grunnen til at du har begynt å miste håret, kan vi hjelpe deg. Skandinavisk Hårinstitutt består av tre spesialister innen hårtransplantasjon og én hudlege med omfattende erfaring innenfor behandling av hårtap. 

Dr. Marwan Saifi

Dr. Saifi har utført mer enn 10.000 vellykkede hårtransplantasjoner siden 1995 – det er mer enn noen andre leger i Norge. Saifi tok sin doktorgrad ved Wroclaw Medical University i 1989, og har tidligere jobbet på klinikker i New York, Dubai, San Juan og Philadelphia. 

Dr. Saifi er diplomat av «The American Board of Hair Restoration Surgery» (ABHRS), «Fellow of the International Society of Hair Restoration Surgery» (FISHRS) og «Approved Fellowship Training Program Director». 

Han er også en av kun ni programdirektører i International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) som har autorisasjon til å undervise andre leger.

Dr. Martin Enger

Vår hudlege Dr. Martin Enger utfører alle de første konsultasjonene med nye pasienter. Han er spesialist i hud- og hårsykdommer, og har omfattende erfaring med behandling av hårtap. Dr. Enger tar deg som pasient på alvor, og finner behandlingen som gir deg et best mulig resultat.   

Hårkirurg viser bilde av pasienten sitt hår. Pasient ser på pc skjermen.

Dr. Maciej Borejsza

Dr. Borejsza utførte sin første hårtransplantasjon i 2012, og har siden praktisert faget i Polen og i Oslo. Han ble uteksaminert ved Lublin Medical School i Polen i 2011, og har vært medlem av ISHRS siden 2016. Dr. Borejsza er ekspert innen FUE og BHT-metodene, og utfører både hår-, skjegg- og øyenbrynstransplantasjoner.         

Slik foregår en hårtransplantasjon

Det finnes flere forskjellige metoder å utføre en hårtransplantasjon på. Vi benytter oss for det meste av metoden FUE (Follicular Unit Excision) Dette er en presis og avansert metode som gir kort tilhelingstid og lite synlige arr. 

Inngrepet starter med at pasienten får lokalbedøvelse. Så trekkes én og én hårsekkgruppe ut fra donorområdet før de blir transplantert til området med lite hårvekst. 

I enkelte tilfeller bruker vi en annen metode som kalles FUT (Follicular Unit Transplantation). Denne metoden gir også svært gode resultater, men gir et lineært og mer synlig arr enn FUE. 

Inngrepet går ut på at vi fjerner en stripe hår i bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Inngrepet foregår under lokalbedøvelse, og er ikke smertefullt. FUT kan være et godt alternativ hvis man har langt hår som dekker til arret etter inngrepet.

Vi gir deg et naturlig vakkert resultat

Det finnes mange eksempler på hårtransplantasjoner som har gått galt, og derfor er det viktig å velge en lege du vet at du kan stole på. 

Våre spesialister innen hårtransplantasjon har landets lengste erfaring innen sitt fagfelt, og vi vet akkurat hvordan vi skal skape et naturlig vakkert resultat på hver pasient. 

Vi har omfattende kunnskap om hårtap, og vet hvor belastende dette kan være for selvbildet. Vi kombinerer medisinsk ekspertise, profesjonalitet og kunstnerisk kreativitet for å skape et optimalt resultat. Se før og etter-bilder her.

Vi vil alltid hjelpe pasienter som mistrives med håret sitt, men det er dessverre ikke alle som egner seg til en hårtransplantasjon. Dette kan blant annet komme av at du er for ung eller ikke har nok hår i donorområdet. Hvis dette gjelder deg kan vi vurdere andre løsninger. 

Plutselig hårtap – hva kan det komme av? 

Som tidligere nevnt er aldring den vanligste årsaken til gradvis hårtap både hos kvinner og menn. Men det er også mange andre årsaker som kan føre til hårtap. I perioder med mye stress kan for eksempel enkelte oppleve å miste mer hår enn normalt. Denne typen håravfall går som regel over, og håret vil vokse ut igjen. 

En sykdom som er kjent for å forårsake håravfall er alopecia areata. Denne sykdommen kan gjøre at man mister flekker med hår i hodebunnen.

Men det er også mange tilstander og livssituasjoner som kan føre til hårtap: 

  • Sykdom i hodebunnen
  • Alopecia areata (flekkvis hårtap)
  • Enkelte legemidler
  • Langvarig stress 
  • Ekstremt vekttap
  • Underernæring, mangel på vitaminer 
  • Overdreven styling og kjemisk behandling

Vokser håret ut igjen? 

Hvis du mister mye hår, er det lurt å oppsøke lege for å finne ut årsaken og eventuelt en behandling. Når man mister hår som følge av aldring, vokser ikke håret tilbake igjen, men hvis du for eksempel har mistet hår på grunn av kjemisk behandling, er det gode sjanser for at håret vokser ut igjen. 

Bestill en konsultasjon hos Skandinavisk Hårinstitutt hvis du opplever plutselig eller gradvis hårtap. Vi kan finne ut hva hårtapet skyldes og hvilken behandling som eventuelt passer til deg. 

Har du tynt skjegg eller øyenbryn? 

Mange drømmer om mer skjeggvekst eller fyldigere øyenbryn. Kanskje har du aldri hatt så mye skjeggvekst, eller kanskje du nappet øyenbrynene ofte og for mye i tenårene? 

Da kan vi hjelpe deg. Våre leger har lang erfaring med både skjegg- og øyenbrynstransplantasjon. Vi skaper et naturlig resultat som kler ditt ansikt.

Vår ekspertise er din trygghet

Skandinavisk Hårinstitutt har jobbet med hårtransplantasjon i 27 år, og har gjennom disse årene behandlet mer enn 10.000 fornøyde kunder. Dette gjør at du kan være sikker på at du får et vakkert og naturlig resultat. 

På Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets mest erfarne leger innen hårtransplantasjon. På den første konsultasjonen får du snakke med vår hudlege Dr. Martin Enger. Han kan finne årsaken til hårtapet ditt og finne behandlingen som passer deg best. 

Vi tilbyr fornøydgaranti

I de fleste tilfeller vil rundt 90% av håret vokse ut igjen etter en hårtransplantasjon hos oss. Hvis dette ikke skjer, har vi en fornøydgaranti som gjør at du får en ny hårtransplantasjon uten ekstra kostnad. 

Få et luksuriøst opphold i vår suite

Skandinavisk Hårinstitutt ligger sentralt til i flotte omgivelser på Frogner i Oslo. Vi ønsker at alle våre pasienter skal føle seg godt ivaretatt hos oss, og derfor er et opphold i vår klinikksuite inkludert i prisen for behandlingen. 

Suiten har blant annet en stor stue, kjøkken, soverom og bad. Det er også gratis parkering utenfor klinikken som du kan benytte deg av. Dette gjør at du kan slappe av før, under og etter behandlingen. 

Dersom du har begynt å miste mer hår enn til vanlig  og ikke trives med ditt nye utseende, så bestill en uforpliktende konsultasjon i dag. Vi finner løsningen som passer deg best.