Mister mye hår 

Har du begynt å miste håret på grunn av aldring eller andre årsaker? Med våre behandlinger kan du få ditt eget hår tilbake. 

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du noen av landets mest erfarne hårkiruger. Våre hårkirurger har over 27 års erfaring og har behandlet over 10.000 fornøyde pasienter. 

Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss dersom du har begynt å miste håret. Under konsultasjonen kan vår hudlege Dr. Martin Enger finne ut årsaken til at du har begynt å miste håret og hvilken behandling som passer deg.

Vi er en av de eneste klinikkene i landet som både tilbyr hårtransplantasjon, PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap.

Hva kan føre til at man mister hår? 

Man kan skille mellom arvelig hårtap og hårtap som ikke er relatert til aldring og arv. Arvelig hårtap (androgen alopesi) skjer gradvis over tid, og er noe som rammer de fleste menn før eller senere i livet. Dette skjer fordi hårsekkene i hodebunnen er under påvirkning av såkalte androgene hormoner.

Hårtap hos kvinner er også vanlig, men dette skjer gjerne senere i livet enn hos menn. Det skal sies at vi alle mister hår hver dag – vanligvis rundt 50-100 hårstrå om dagen. 

I enkelte perioder kan man oppleve å miste mer hår enn dette, og at hårtapet skjer plutselig. Dette kan blant annet skyldes: 

  • Langvarig stress
  • Etter fødsel
  • Sykdommen alopecia areata
  • Mangelfullt kosthold
  • Spiseforstyrrelser
  • Kjemisk behandling 
  • Styling og stramme frisyrer

Hvis du opplever å miste mye hår på kort tid, kan det være lurt å oppsøke lege. 

Er det mulig å få håret til å vokse ut igjen?

Å miste litt eller store deler av håret kan ofte være en stor påkjenning både for kvinner og menn, enten det skjer plutselig eller med alderen. 

Hvis man for eksempel lider av den autoimmune sykdommen alopecia areata, mister man små flekker med hår. Hårtapet kan enten være mildt eller omfattende. 

Hvis hårtapet er mildt, er det stor sjanse for at håret vokser ut igjen. Når det vokser ut vil det ofte være lysere og tynnere enn resten av håret, men etter hvert vil håret få tilbake sin vanlige farge og tykkelse. 

Hvis hårtapet skjer på grunn av aldring, vokser det derimot ikke ut igjen. Hvis du merker at hårtapet påvirker selvtilliten din betydelig, kan det være lurt å vurdere behandling. 

Forebyggende tiltak mot håravfall

Man kan ikke påvirke sine egne gener, men det er enkelte råd man kan prøve å følge dersom man ikke vil miste mer hår enn normalt. 

Akkurat som med de andre delene av helsen og utseendet, kan kostholdet ditt påvirke hårveksten din. Pass på å få i deg nok vitaminer og mineraler gjennom et normalt, sunt kosthold. Ekstrem slanking og vitaminmangel kan gi mer håravfall. 

Sørg for at du bruker produkter som er skånsomme mot hår og hodebunn og unngå kjemiske behandlinger som skader håret. Forskning har også vist at man bør holde seg helt unna røyk – røyking fremskynder arvelig hårtap.

Få ditt eget hår tilbake med hårtransplantasjon

Det finnes en rekke forskjellige behandlinger mot hårtap, men hårtransplantasjon er den eneste metoden som gir deg ditt eget hår tilbake permanent. 

Vi benytter oss av de mest avanserte og moderne metodene innen hårtransplantasjon, nemlig FUE (Follicular Unit Excision) og FUT (Follicular Unit Transplantation).

Skandinavisk Hårinstitutt er en av de eneste klinikkene i Norge som kan vise til like gode resultater med begge disse metodene. Se før og etter-bilder her!

Før behandlingen

På den første konsultasjonen vil vår hudlege Dr. Martin Enger foreta en grundig undersøkelse av håret og hodebunnen din for å finne ut om du egner deg til å ta en hårtransplantasjon. 

Dette kommer blant annet an på om du har nok hår i donorområdet (vanligvis i bakhodet). Konsultasjonen er helt uforpliktende, og vi vil gi deg all informasjonen du trenger om behandlingen. En konsultasjon hos oss gir deg også et mer nøyaktig bilde av hvordan resultatet vil bli. 

Få et komfortabelt opphold i vår klinikksuite

For at behandlingen skal være så behagelig som mulig for deg som pasient, har vi en egen suite hvor du kan sjekke inn dagen før behandlingen. Oppholdet i suiten er inkludert i alle våre behandlinger. 

Det er to parkeringsplasser utenfor klinikken hvor du kan parkere kostnadsfritt. Dette gjør at du slipper å anstrenge deg på behandlingsdagen, og kan få deg en god natts søvn før behandlingen. Suiten er stor og komfortabel, og har blant annet et stort soverom, stue, bad og kjøkken. 

Se klinikksuiten her!

Både FUE og FUT foregår under lokalbedøvelse. Hvor lang tid behandlingen tar, kommer an på behandlingsmetoden som benyttes og hvor omfattende inngrepet er. 

Vi benytter oss oftest av FUE, siden dette er den metoden som gir minst synlige arr. Den kan imidlertid hende at FUT passer bedre for deg – dette finner vi ut av under den første konsultasjonen. 

Les mer: Våre behandlingsmetoder

Etter behandlingen

Når vi er ferdig med hårtransplantasjonen, vil en av våre hårkirurger gi deg grundig informasjon om hvordan du skal ta vare på håret og hodebunnen din fremover. 

Den første tiden etter behandlingen bør du blant annet unngå hard trening og eksponering for sollys. Du bør vaske håret en gang om dagen, men det er viktig at vannet ikke er over 40 grader. Du får også telefonnummeret til en av våre leger i tilfelle du skulle ha spørsmål underveis.

Du kan forvente at håret begynner å vokse ut igjen etter et par måneder. Det endelige resultatet ser man som regel etter 9-14 måneder. 

Vi gir deg et varig og naturlig vakkert resultat

Dersom du har begynt å merke at håret blir tynnere og tynnere, så ta kontakt med oss for å bestille en uforpliktende konsultasjon. Da kan vi gi deg gode råd og finne ut hvilken behandling som eventuelt passer for deg. 

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!