Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål - FAQ

Konsultasjoner skjer enten på selve klinikken eller via video. Under konsultasjonen går legen grundig gjennom blant annet hvorfor man mister hår, hvordan man gjennomfører et inngrep og hvor mange hårsekker som trengs for å skape et naturlig resultat.

Hver pasient trenger en individuell plan om man bestemmer seg for å gjennomgå en hårtransplantasjon. Vi tilbyr selvsagt dette. Konsultasjonen utføres av en hudlege, som er spesialist i hud- og hårsykdommer.

Vi anbefaler at man alltid konsulteres av en lege før et inngrep som skal foretas av en lege. Dette gjelder ikke bare hårtransplantasjoner, men alle kirurgiske inngrep. Dette bør ikke utføres av en person som hevder å være ekspert eller konsulent, uten medisinsk utdannelse. Om du trenger en hofteoperasjon, vil du nok ønske å snakke med en lege før operasjonen, ikke en assistent. Dette er en selvfølge her hos oss. Hos oss konsulteres du alltid av en hudlege, som er spesialist innen hud- og hårsykdommer.

Ja, men vær veldig bevisst på at når du foretar et kirurgisk inngrep, så velger du hårtransplantasjon med FUE-metoden. Vi advarer mot klinikker som feilinformerer ved å hevde at dette ikke er et kirurgisk inngrep, for å lokke pasienter.

Nei, dessverre. Omtrent hver femte person som søker hjelp for hårtap, får avslag. Dette er ikke noe vi ønsker, men dette gjøres for at pasienter ikke skal ha for store forhåpninger om å få håret tilbake der dette ikke er mulig. Vi kan anbefale andre alternativer for disse pasientene og vi snakker om alt dette i løpet av en konsultasjon.

Vi tilby forskjellige behandlingsalternativer, blant annet en rentefri nedbetalingsplan. Spør oss om dette under konsultasjon.

Ja, man skal være veldig bevisst at man får arr etter en FUE-operasjon. Det er ikke et lineært arr, som under en FUT-operasjon. Arr etter FUE-operasjon består av små hyperpigmenterte prikker fra de hårsekkgruppene som man fjerner individuelt. Med en erfaren lege kan man føle seg trygg på at arrene blir så små som mulig. Disse legger man ikke merke til, selv med korte frisyrer. Det finnes klinikker som hevder at en FUE-operasjon er en arrfri metode. Dette er feilinformasjon og vi fraråder pasienter å bli behandlet ved klinikker som påstår dette.

Dr. Marwan Saifi er en av våre mest erfarne kirurger innenfor hårkirurgi med over 10.000 hårtransplantasjoner siden 1995. Marwan er en diplomat av “The American Board of Hair Restoration Surgery ABHRS”. Marwan er medlem av “The International Society of Hair Restoration Surgery ISHRS” og er en godkjent “Fellowship Training Program Director FISHRS“. Han er spesialist i FUE-, FUT- og BHT-metodene og er den eneste hårkirurgen i Skandinavia med alle de ovennevnte referanser.

Dr. Emil George er en svensk hårkirurg med kompetanse innenfor FUE-, FUT- og BHT-metodene for hårtransplantasjon. Emil bor i Oslo, og har behandlet kjente personligheter som har hatt tiltro til hans kunnskap og ferdigheter. Emil er godt kjent med Norge og du som velger å bli behandlet på Skandinavisk Hårinstitutt, mottar Emils private nummer og kan avtale møte med ham i klinikkens flotte lokaler på Frogner.

Ja, vi tilbyr skriftlig garanti på at mer enn 90 prosent av alt hår gror ut.

Det gjør kun vondt i et par sekunder når legen setter lokalbedøvelse med en sprøyte. Deretter kjenner man ikke noe smerter under resten av operasjonen.

Vi anbefaler at våre pasienter tar det rolig de første to ukene etter operasjonen. Deretter kan man gå tilbake til sine vanlige treningsrutiner. Man kan gå tur de første ukene etter operasjonen, men vær forsiktig med hodet.

Tiden som er nødvendig beregnes utfra størrelsen på operasjonen. Det kan ta fra ca. 2,5 timer til ca. 7 timer.

Håret begynner å gro allerede etter et par måneder og blir tettere for hver måned. Sluttresultatet vil synes etter mellom ni og 14 måneder.

Det er mange forskjellige grunner til det. Faktorer som genetikk, alder, stress og hormoner påvirker hårtap. Vi går grundig gjennom dette under våre konsultasjoner.

Den eneste klinikken i Norge der kun hudlege og hårkirurg arbeider sammen.