Overgangsalderen gir ofte hårtap - Skandinavisk Hårinstitutt

Overgangsalderen gir ofte hårtap

Når kvinner kommer i overgangsalderen, er det ofte vanlig at håret blir tynnere. Grunnen til dette er mindre produksjon av østrogen og progesteron, sopm er hormoner som får håret til å vokse raskere. Når nivåene av disse hormonene synker, fører det til at håret vokser saktere og at det blir tynnere.

Dessverre forårsaker overgangsalderen også hårtap. Mer enn to tredeler av kvinner over 70 år opplever hårtap, ifølge offisielle tall.

Det er forståelig at hårtap påvirker oss, og alle kan ha en «bad hair day». Men hårtap i overgangsalderen kan gjøre en allerede ukomfortabel endring enda verre. Selv om det ikke er en livsfarlig lidelse, men kosmetisk, har det likevel en negativ påvirkning på kvinners livskvalitet.

Når det gjelder kvinner og menns reaksjoner på hårtap, så er disse veldig forskjellige. Selv om begge kjønn kan oppleve hårtap, så er hårtap ansett for mye verre hos kvinner, og mange kvinner selvisolerer seg og ofte kan det føre til kraftige depresjoner å miste håret, ifølge undersøkelser på området.

Om du tror at du kan ha hårtap som et resultat av overgangsalder, så ta kontakt med Skandinavisk Hårinstitutt for en konsultasjon.

– Vi har god erfaring med å behandle kvinner for hårtap, og det finnes flere muligheter, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.