Pris hårtransplantasjon

Vurderer du å ta en hårtransplantasjon? Hos Skandinavisk Hårinstitutt kan du være sikker på at du er i trygge hender. Les mer om våre priser og garanti her.

Hårkirurg tegner på pannen til pasient med en svart tusj.

Skandinavisk Hårinstitutt er en klinikk som har spesialisert seg på behandling av hårtap. Hos oss møter du noen av Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjoner. Våre leger har gjennomført mer enn 10 000 behandlinger siden 1995, altså flere enn noen andre leger i Norge.  

Vi holder til i et stort townhouse sentralt på Frogner i Oslo. Hvis du lurer på om du egner deg til å ta en hårtransplantasjon eller ønsker et mer eksakt pristilbud, så bestill en konsultasjon hos oss i dag.

Konsultasjonene våre utføres alltid av vår egen hudlege som er spesialist innen hud- og hårsykdommer. Vi kan gi deg et prisoverslag og finne den beste løsningen for deg.

Priser og finansiering

Prisen på en hårtransplantasjon kommer an på ditt utgangspunkt og hvor mange hårsekker som bør transplanteres for å få et optimalt resultat. Vi tilbyr betaling gjennom en rentefri nedbetalingsplan. Dette får du mer informasjon om på den første konsultasjonen. 

Vi har to prisnivåer: 

  • Normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner
  • Stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner

Gratis konsultasjon* 

En konsultasjon hos vår hudlege koster 690 kroner, og prisen for denne refunderes dersom du velger å ta en hårtransplantasjon hos oss.

På konsultasjonen kan du få vite mer om denne behandlingen passer for deg, og hvor mange grafts som eventuelt bør transplanteres. 

Opphold i vår suite inkludert i prisen

Klinikken vår ligger sentralt til på Frogner i Oslo. Vi er opptatt av at pasientene våre skal føle seg så godt ivaretatt som mulig, og derfor er et opphold i vår suite inkludert i alle våre behandlinger. Suiten har blant annet et stort soverom, stue, bad og kjøkken med mat og forfriskninger. 

Vi har også to parkeringsplasser som du kan benytte deg av gratis. Dette gjør at du kan komme til oss dagen før behandlingen og våkne opp uthvilt og avslappet på behandlingsdagen. 

Se flere bilder av klinikksuiten her!

Pasient lager frokost på morning før sin operasjon.

Vår garanti til deg som pasient 

Under den første konsultasjonen vil vår hudlege undersøke hva som er årsaken til ditt hårtap og vurdere om du egner deg til å ta en hårtransplantasjon. Konsultasjonen er helt uforpliktende. 

Hvis du bestemmer deg for å ta en hårtransplantasjon, garanterer vi at 90 prosent av håret ditt vil vokse ut igjen. Hvis dette ikke skulle skje, får du en ny hårtransplantasjon uten ekstra kostnader. 

Hårtransplantasjon i Norge – det tryggeste valget

I utlandet kryr det av klinikker som lokker pasienter med billige hårtransplantasjoner hvor man får hotellopphold inkludert i prisen. Det er enkelt å forstå at dette er fristende, men dessverre er det en stor risiko å ta. 

Klinikker i andre land har ofte ikke de samme medisinske standardene som i Norge, og på nettet finnes det utallige eksempler på inngrep som har gått galt. På mange av disse klinikkene er det ikke leger, men sykepleiere som utfører hårtransplantasjonen.

Disse klinikkene hevder også ofte at inngrepene ikke gir arr, men dette stemmer ikke. Fordi en hårtransplantasjon er et medisinsk inngrep, kommer man til å få arr, men disse vil bli dekket av håret som vokser ut igjen. 

Vi gir deg råd du kan stole på

En annen risikofaktor ved å utføre et slikt inngrep i utlandet er at det kan bli vanskeligere å få oppfølging og hjelp fra legen som utførte inngrepet dersom du skulle ha behov for det. 

Våre leger er svært opptatt av å gi deg korrekt informasjon slik at du vet akkurat hva som kommer til å skje under og etter inngrepet. Det er ikke alle som kan ta en hårtransplantasjon, og vi er alltid ærlige om dette.

Dersom du ikke egner deg for en hårtransplantasjon, tilbyr vi også medisinsk behandling og PRP-behandling mot hårtap.

Det er for eksempel avgjørende at du har nok hår på donorstedet (vanligvis i bakhodet) for å gjennomføre en hårtransplantasjon. Du bør heller ikke være veldig ung, for da kan det være vanskelig å vurdere hvordan hårtapet vil utvikle seg over tid. 

Våre behandlingsmetoder

Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har lang erfaring både med hår, skjegg og øyenbrynstransplantasjoner. 

Vi benytter oss av de mest avanserte og moderne metodene for hårtransplantasjon i dag, FUE (Follicular Unit Excision) og FUT (Follicular Unit Transplant). Vi er den eneste klinikken i Norge som kan vise til like gode resultater med disse metodene. 

Våre erfarne leger sørger for at du får et naturlig vakkert resultat med minst mulig synlige arr. 

FUE

FUE er den metoden vi foretrekker å bruke, siden denne gir mindre synlige arr og kortere tilhelingstid enn FUT. Dette er en veldig presis metode hvor legen trekker ut én og én hårsekk fra et donorområde (vanligvis bakhodet). Deretter transplanteres hårsekkene til områdene med lite hårvekst. 

FUT 

FUT går ut på det samme prinsippet som FUE, bare at med denne metoden fjernes en eller flere striper med hår fra bakhodet. Etter dette separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår.

Er hårtransplantasjon smertefullt? 

Både FUE og FUT utføres under lokalbedøvelse, og derfor gjør ikke behandlingene vondt. Enkelte synes at selve bedøvelsen er ubehagelig, men dette går fort over. 

Akkurat hvor lenge du må være borte fra jobb, kommer an på hvor aktiv jobb du har. Dette vil vi fortelle deg mer om når du kommer til konsultasjon. Det tar et par måneder før håret ditt begynner å vokse ut igjen. Etter 9-14 måneder kan du se det endelige resultatet. 

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!

Lurer du på om du egner deg til å ta en hårtransplantasjon og hvilken av behandlingsmetodene som passer best i ditt tilfelle? Dette kan vår hudlege vurdere gjennom en konsultasjon med deg.

På konsultasjonen undersøker Dr. Martin Enger ditt hår og hodebunn og forteller deg om hvilket resultat du kan forvente deg. Da kan du også stille alle spørsmål du måtte ha rundt behandlingen. 

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en uforpliktende konsultasjon. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!