Sammenhengen mellom flass og hårtap

Sliter du med flass? Den gode nyheten er at det ikke nødvendigvis betyr hårtap som sluttresultat. Men det er mulig at kløen kan føre til hårtap. Dermatitis herpetiformis kan føre til flass og hårtap.
Dermatitis herpetiformis er en hudsykdom som karakteriseres ved intens kløe og væskefylte blærer.
Om du lider av flass, så vil du klø deg på huden ofte. Det kan gjøre hårrøttene svakere, som gjør håret mer utsatt for å løsne.

For hard vasking av hår og hodebunn kan gjøre at hårrøttene brekker. Om kløe er et problem for deg, så ta kontakt med en hudlege eller hårkirurg for tips som kan redusere klæen. Å få behandling mot flass kan med andre ord hindre mulig hårtap.

Om du planlegger å ikke dusje på et par dager, for å unngå å klø deg hardt i hodebunnen, så tenk deg godt om. Det er bedre å vaske håret daglig eller annenhver dag om du har flass. Grunnen er at håret samler seg om du ikke bruker sjampo, og vil falle ut når du først dusjer. Det kan også gjøre hårtapet enda mer synlig. Ikke hopp over en dusj eller to, men finn en måte å behandle hodebunnen mildere.

Om du lider av dermatitis herpetiformis, så er du mer utsatt for å oppleve både flass og hårtap, såvel som rødhet og lesjoner. I så fall vil ikke flass være grunnen til hårtap. Det er ofte vanlig å anta at om man har hårflass, så vil man automatisk lide av hårtap, men dette er ikke alltid tilfellet.

– Om du tror at du kan ha dermatitis herpetiformis, så ta kontakt for en konsultasjon, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt.