Skjegg gjør deg mer attraktiv

Skjegg har preget menn i alle år, i større eller mindre grad. Det viser seg at en tredel av alle menn i USA og 55 prosent av alle menn verden over har ansiktshår, i en eller annen form. University of Queensland fant ut i 2017 at menn med skjegg oppfattes som mer attraktive enn menn uten skjegg, spesielt med tanke på et langvarig forhold. Det samme universitetet meldte noen år tidligere at et tidagers skjegg var å foretrekke av damer, definert som “heavy stubble”.

Endringer i tiden
Preferansene endrer seg i takt med hvor populært skjegg er i allmennheten. I en tid hvor tredagers skjegg og helskjegg var sjeldnere å se, så ble de ansett som mer attraktive. Når “alle” anlegger skjegg, og det er mer uvanlig å se et barbert mannsansikt, så er dette mer attraktivt. I løpet av årene 2011 til 2016 økte andelen menn med skjegg i Storbritannia fra 37 prosent til 42 prosent.

Hjelp til å date
Generelt oppfattes menn med ansiktshår som mer maskuline, og eldre. Et helskjegg peker også i retning av en faderlig figur, en person som mange kvinner vil oppfatte som en god ektemann og far.
Men det må være mykt og velholdt, vel å merke!
Samtidig blir et kortere, trimmet skjegg ansett som sexy og attraktivt, og skal til og med hjelpe en mann med å skaffe seg en date. Vel, det er bare så lenge den aktuelle partneren ikke har pogonofobi – frykt for skjegg, da.
For en kjedelig lidelse det må være!

Dagens trend
For tiden er det populært å være glattbarbert i ukedagene, mens det blir sett på som “chic” å ha en viss lengde på skjeggstubbene i helgene, og da helst trimmet. Tenk George Clooney, Jason Statham og andre. Kanskje er det på tide å spare til skjegg, eller kontakte noen som kan hjelpe deg med å få det skjegget du vil ha? Da er du ikke alene, Mer enn av fem menn oppgir under studier at de ikke klarte å samle til helskjegg, ifølge nettstedet morderngentlemen.

Personlig erfaring
– Jeg har stor forståelse for menn som vil få utført en skjeggtransplantasjon, sier Dr. Emil George ved Skandinavisk Hårinstitutt, som selv har fått utført prosedyren.
– Det gjorde mye med selvfølelsen og jeg har ikke barbert meg siden jeg fikk den ønskede tykkelsen på mitt skjegg, sier han.