Skjeggtransplantasjon

Ønsker du deg mer skjeggvekst? Skandinavisk Hårinstitutt er eksperter på skjeggtransplantasjon. Her kan du lese mer om hvordan behandlingen foregår. 

Pasient sitter på en skinn stol og smiler. Mørkt og luksuriøst rom.

Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har utført over 10 000 hårtransplantasjoner siden 1995, noe som gjør dem til landets mest erfarne leger innen sitt felt. Vi benytter oss av FUE (Follicular Unit Excision) og FUT (Follicular Unit Transplantation), som er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag. 

Vi bruker også disse metodene når vi utfører skjeggtransplantasjon. Skjegget skiller seg imidlertid litt ut fra håret vi har på hodet. Derfor er det avgjørende å gå til en lege som vet akkurat hvordan man skal få et pent og naturlig resultat. 

Les også: Hårtransplantasjon 

Hvorfor er håret på hodet og skjegget forskjellig? 

Skjegget skiller seg litt fra håret på hodet fordi det har et annet vekstmønster, tekstur og noen ganger også farge enn det på hodet. 

Man kan for eksempel ha brunt og glatt hår på hodet og stritt hår med røde nyanser i skjegget. Dette er fordi noen av hårfolliklene er mer pigmenterte enn andre (øyenbrynene våre er for eksempel ofte mørkere enn håret) og fordi håret i skjegget vokser annerledes enn håret på hodet. 

Dette er faktorer vi tar i betraktning når vi utfører skjeggtransplantasjoner. Vi passer alltid på at skjeggtransplantasjonen gjør at skjegget som vokser ut får en naturlig farge, form og tekstur. 

Fremhev dine flotteste trekk med et velstelt skjegg

Forskjellige former for skjegg og bart har vært inn og ut av trendbildet i alle år, men nå ser det ut som at skjegget er kommet for å bli. 

Skjegg ble spesielt populært etter bevegelsen Movember ble startet i 2003. Skuespillere som Jason Momoa, Brad Pitt og Ben Affleck har også inspirert mange til å la skjegget gro. 

Det er mange grunner til at skjegg fortsatt er veldig populært. Skjegg har alltid blitt forbundet med maskulinitet og modenhet, og det er ikke lenger bare urbane hipstere som drømmer om et fyldig skjegg. 

Skjegg er en enkel måte å fremheve eller skjule enkelte ansiktstrekk. Man kan for eksempel forme skjegget på en måte som fremhever kjevebena, eller bruke det til å skjule arr og ujevnheter i huden. 

Siden de fleste menn ikke bruker sminke, er skjegget en morsom måte å ramme inn ansiktet og eksperimentere med forskjellige stiler. 

Når kan en skjeggtransplantasjon være aktuelt?

Det er imidlertid ikke alle menn som er velsignet med god skjeggvekst – dette kommer an på flere forskjellige faktorer som gener og arv, testosteronnivåer og alder. En usunn livsstil kan også påvirke skjeggveksten til en viss grad. 

Hvis du har lite hårvekst, tynt skjegg eller flekker med lite hårvekst, kan skjeggtransplantasjon være en god løsning. Om denne behandlingen passer for deg, finner vi ut av gjennom konsultasjon. 

Konsultasjon med hudlege

Vi er opptatt av at du skal få god og kvalifisert informasjon. Derfor gjennomføres konsultasjonen av en hudlege, ikke av personell uten medisinsk utdanning. Vår hudlege Dr. Martin Enger kan finne ut om du egner deg for en skjeggtransplantasjon og hvilken behandlingsform som eventuelt passer best for deg. 

Som en av de få klinikkene i Norge, tilbyr vi både hår- og skjeggtransplantasjon, medisinsk behandling og PRP-behandling mot hårtap

Bestill en uforpliktende konsultasjon. 

Slik foregår en skjeggtransplantasjon

Det er flere teknikker innen hår- og skjeggtransplantasjon, men de baserer seg på det samme prinsippet; man flytter hår fra et donorområde til området uten hår for å skape ny hårvekst. 

Våre hårkirurger er eksperter på FUE og FUT, som er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag. 

FUE-metoden 

FUE står for Follicular Unit Excision, og er den metoden vi foretrekker å bruke fordi den gir minimalt med arrdannelse. Dette er en veldig presis metode hvor man trekker ut ett og ett hår fra et donorområde og deretter transplanterer dem til området med lite hårvekst. 

FUT-metoden 

FUT er en metode som innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet. Hårene separeres med et mikroskop før de transplanteres til områder hvor man ønsker hårvekst. 

Denne metoden gir et lineært arr i bakhodet, og derfor egner den seg best for pasienter som har nok hår til å dekke over arret. Både FUE og FUT gir et naturlig pent resultat som kler ditt utseende og ansiktstrekk.

Det tar rundt 6-12 måneder før skjegget har vokst helt ut. Skjeggtransplantasjon er den eneste behandlingen som gir varige resultater. 

Vanlige spørsmål og svar om skjeggtransplantasjon

Gjør behandlingen vondt?

Både FUE og FUT utføres under lokalbedøvelse, og derfor kommer du ikke til å kjenne noen smerter under behandlingen. Noen synes at det er ubehagelig å få bedøvelsen, men dette går fort over. 

Kommer jeg til å få arr? 

Både FUE og FUT gir arr, fordi begge disse to er kirurgiske inngrep. Det er mange klinikker som hevder at FUE ikke gir arr i det hele tatt, men dette er ikke sant. Arrene er imidlertid veldig lite synlige, og de blir dekket av resten av håret på hodet. Vi er veldig opptatt av å gi deg som pasient ærlig informasjon slik at du vet hva du kan forvente deg. 

Hvor mye koster en skjeggtransplantasjon? 

Prisen på behandlingen kommer blant annet an på ditt utgangspunkt og hvor omfattende behandlingen er. Se veiledende priser her.

Hva om skjegget ikke begynner å vokse ut etter behandlingen? 

Som tidligere nevnt, tar det rundt 6-12 måneder før man ser det endelige resultatet. Hos oss får du imidlertid en garanti på at hvis ikke 90 prosent av skjegget ditt har vokst ut etter dette, får du en ny skjeggtransplantasjon helt uten ekstra kostnader. 

Hva skjer under den første konsultasjonen? 

På den første konsultasjonen vil vår hudlege Dr. Martin Enger undersøke om du egner deg for å ta en skjeggtransplantasjon, og vil gi deg all informasjonen du trenger angående behandlingen. 

Du kan spørre om alt du måtte lure på. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og hvis du ikke egner deg for en skjeggtransplantasjon, kan vi vurdere andre behandlingsformer. 

Hår- og skjeggtransplantasjon i vakre omgivelser

Lokalet til klinikken i kirkeveien. Store vinduer og hvit bygg.

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i vakre omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Alle våre behandlinger inkluderer et gratis opphold i våre suite. Suiten har blant annet en stor stue, bad, kjøkken og et romslig soverom. Dette gjør at du kan slappe av dagen før behandlingen og føler deg uthvilt på behandlingsdagen.  

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en uforpliktende konsultasjon. Vi kan svare på alle spørsmål du har angående skjeggtransplantasjon.