Unngå skadelige solstråler på hodebunnen

Dame med solhatt

Solstråler (solstråling) kan gjøre håret ditt ekstremt sprøtt hår, og kan være veldig skadelig for hodebunnen din. Utsettes du ofte for solstråler kan dette medføre at håret blir sprøere og sprøere med tiden. De som har blondt eller veldig grått hår kan være veldig utsatt for dette. Har du tynt hår, så vil solstrålene trenge igjennom og kan da “brenne” hodebunnen din.

Vi anbefaler dette for at du skal minst mulig skader i hodebunnen

Det handler om å forebygge. Bruk en solkrem med høy solfaktor alltid når du er ute i solen. En annen ting er å bruke en solhatt. Vi i Skandinavisk Hårinstitutt anbefaler dette, da det kan være vanskelig å beskytte mot skadelige solstråler kun med solkrem. En solhatt vil både beskytte håret ditt, samt da hodebunnen. Føler du at du har utsatt hodebunn, så gå for solhatt med en gang. Solen er en viktig D-vitamin kilde for oss alle, men bruk den med måte. Den kan også være veldig farlig dersom du er for lenge i sterke solstråler.

Skulle du være uheldig å få solskader (bli brent) i hodebunnen, er det veldig viktig å ta tak med engang. Bruk gjerne en Aloe Vera krem, og ta gjerne kontakt med oss også så vi kan ta en konsultasjon, og se hvordan vi kan hjelpe deg med både skader, samt se på muligheten for en hårtransplantasjon. En skikkelig solforbrenning kan også skape arrvev i hodebunnen, og dette kan igjen påvirke hårveksten.