Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon

En hårtransplantasjon er en behandling der friske hårsekker flyttes til områder med lite hårvekst.

Selve hårtransplantasjonen tar mellom 2,5 til 7 timer, avhengig av antall hår som skal transplanteres og kompleksiteten i inngrepet. Det er for eksempel forskjell på å utføre transplantasjon på noen som ikke har gjennomført det tidligere, sammenlignet med å rette opp en mislykket transplantasjon.

Det nye håret begynner normalt å vokse ut etter omtrent 3 måneder. Etter 12 måneder vil du ha et komplett utvokst hår.

Rett etter behandlingen må du være forsiktig med berøring av det transplanterte området, og ikke gni eller massere. Du skal vaske håret hver dag de første dagene med vann under 40 grader. Etter en uke kan du begynne å bruke en tilpasset sjampo. Etter hvert som sårene gror og håret begynner å vokse, kan du gå over til normal hårpleierutine.

Både kvinner og menn kan være egnet for en hårtransplantasjon, men dette må avdekkes under konsultasjon. Våre leger undersøker ditt utgangspunkt og om du er egnet til å få behandlingen. Legen vurderer også eventuelle andre aktuelle behandlinger. Både alder, gener og underliggende sykdommer spiller en rolle her. Du kan ikke gjennomføre en hårtransplantasjon dersom du er gravid eller ammer.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon