Etter hårtransplantasjon 

Hårtransplantasjon i verdensklasse

Vurderer du å ta en hårtransplantasjon? Her kan du lese mer om hva som skjer før, under og etter hårtransplantasjonen. 

Hvis du lurer på om en hårtransplantasjon passer for deg, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. Da kan vi finne årsaken til ditt hårtap og vurdere om du egner deg til å ta en hårtransplantasjon.

Hva skjer under konsultasjonen?

Alle konsultasjoner utføres av vår hudlege, Dr. Martin Enger. Han er spesialist i hår- og hodebunnssykdommer, og utfører en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn. 

Dr. Enger gir deg all informasjonen du trenger om operasjonen, og du kan stille alle spørsmål du måtte ha. Vi er alltid ærlige om vi mener at en hårtransplantasjon kommer til å gi deg gode resultater eller ei.

Dersom du egner deg for å ta en hårtransplantasjon, bestemmer du selv om vi skal sette opp en dato for behandling. Hvis du ikke egner deg for en hårtransplantasjon, kan vi tilby PRP-behandling eller medisinsk behandling mot hårtap. Bestill en konsultasjon hos oss i dag for å få mer informasjon om din situasjon.

Før hårtransplantasjonen

Vi vil at du skal føle deg så godt ivaretatt som mulig gjennom hele prosessen, og derfor er et opphold på vår klinikksuite inkludert i alle våre behandlinger. 

Du kan sjekke inn i suiten dagen før operasjonen. Vi har to parkeringsplasser utenfor klinikken til pasienter som du kan benytte deg av helt gratis. Dette gjør at du slipper å anstrenge deg på selve operasjonsdagen, og at du får en god natts søvn før operasjonen.

Suiten har blant annet et stort soverom, stue, bad og kjøkken med forfriskninger. Suiten ligger rett ved siden av operasjonssalen, slik at du kan gå rett inn til operasjonssalen dagen etter.

En kirurg som skisserer på hodet til pasient, hvor han skal operere. Pasienten har lite hår på hode.

På behandlingsdagen

Før vi går i gang med operasjonen, vil legen gi deg all informasjonen du trenger om hva som kommer til å skje under operasjonen. 

Vi benytter oss av de to mest avanserte og moderne behandlingsmetodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag – FUE (Follicular Unit Excision) og FUT (Follicular Unit Transplantation). Disse går ut på det samme prinsippet, men hvilken av metodene som passer best for deg, kommer an på ditt utgangspunkt. 

FUE

FUE (Follicular Unit Excision) er den metoden vi oftest bruker fordi den gir minst synlige arr og kortest mulig legningstid. 

Du får bedøvelse før behandlingen starter. Bedøvelsen kan kjennes litt ubehagelig, men under selve behandlingen vil du ikke merke noen ting. Under behandlingen blir én og én hårsekkgruppe trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) før de blir transplantert til området med lite hårvekst. 

En FUE hårtransplantasjon er et avansert håndverk som krever omfattende erfaring, kompetanse og presisjon. Våre leger har den ekspertisen du trenger for å få et vellykket resultat. Les mer om våre leger her.  

En smilende mann som leser bok på en sofa. Han er innført i en grå morgenkåpe i luksuriøst suite i klinkken.

FUT

Dersom du ikke egner deg for å ta hårtransplantasjon med FUE, kan vi benytte oss av FUT (Follicular Unit Transplantation). Denne metoden er også veldig effektiv og presis, men gir et større og mer synlig arr enn FUE.

Behandlingen går ut på at vi fjerner en stripe hår fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. 

Hvor lang tid operasjonen tar kommer an på hvor mange grafts (hårsekkgrupper) som skal transplanteres, men det pleier å ta ca. 2,5-7 timer. Hvor lang tid din behandling kommer til å ta, får du mer informasjon om på den første konsultasjonen. 

Tiden etter hårtransplantasjonen

Du kan bli litt rød og hoven i hodebunnen etter behandlingen. Hevelse etter operasjonen er normalt, og er ikke et tegn på infeksjon. Hevelsen går over etter noen dager. 

Den første uken bør du være spesielt forsiktig med og ikke gni eller massere området som har blitt behandlet. 

Dusjing etter hårtransplantasjon 

De første 7 dagene etter hårtransplantasjonen bør du vaske håret en gang om dagen, og vannet skal aldri være varmere enn 40 grader. Ikke bruk sterk stråle i dusjen. Du må bruke en naturlig sjampo med normal pH, og du skal ikke bruke balsam eller stylingprodukter. 

Mange pasienter opplever litt kløe på det transplanterte området. Det er viktig at du prøver å unngå å klø deg i hodet uansett, da dette kan forårsake infeksjon. Legen din kommer til å gi deg detaljerte instrukser om hvordan du skal behandle hodebunnen din rett etter inngrepet. 

Jobb og trening etter inngrepet

Hvis du har en stillesittende kontorjobb, trenger du i de fleste tilfeller bare et par dager fri fra jobb etter inngrepet. Hvis du har en aktiv jobb, kan det hende du må beregne noen flere fridager. De første ukene etter operasjonen, bør du unngå sollys og overdreven fysisk aktivitet.

Når ser jeg det endelige resultatet?

Et par måneder etter operasjonen vil det begynne å vokse ut nytt hår. Etter 12 måneder vil du se det endelige resultatet. 

Les mer om tiden etter behandlingen her.

Snakk med oss om hårtransplantasjon

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du noen av landets fremste eksperter innen hårtransplantasjon. Vi er stolte over å tilby våre pasienter høy faglig kompetanse og lang erfaring. 

Vi holder til i hyggelige omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Ta kontakt med oss i dag dersom du lurer på om hårtransplantasjon passer for deg. Vi tilbyr også PRP-behandling og medisinsk behandling mot hårtap. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!