Skandinavisk Hårinstitutt – et trygt valg for både hår- og skjeggtransplantasjon

Hva er skjeggtransplantasjon?

Hårtransplantasjon konsultasjon

Når kan en skjeggtransplantasjon være aktuelt?

Bestill konsultasjon

Det er imidlertid ikke alle menn som er velsignet med god skjeggvekst – dette kommer an på flere forskjellige faktorer som gener og arv, testosteronnivåer og alder. En usunn livsstil kan også påvirke skjeggveksten til en viss grad. 

Hvis du har lite hårvekst, tynt skjegg eller flekker med lite hårvekst, kan skjeggtransplantasjon være en god løsning. Vi finner ut om denne behandlingen passer for deg, eller om du kanskje bør vurdere en annen behandling gjennom en konsultasjon.

Vi gir deg best mulig resultat

Skjeggtransplantasjon er en kunst som krever lang erfaring og omfattende kunnskap for at resultatet skal bli vellykket. Hårene må transplanteres i riktig retning og vinkel for at skjegget skal se naturlig ut. Dersom dette gjøres feil, kan du risikere å få et unaturlig resultat som varer livet ut.

Derfor er det svært viktig å utføre transplantasjonen hos en klinikk du stoler på. Hos Skandinavisk Hårinstitutt kan du være trygg på at du får resultatet du er ute etter. Våre leger er blant landets mest erfarne innen sitt felt.

Konsultasjon med lege

Vi er opptatt av at du skal få god og kvalifisert informasjon. Derfor gjennomføres konsultasjonen av en erfaren lege, ikke av personell uten medisinsk utdanning. Våre leger finner ut om du egner deg for en skjeggtransplantasjon og hvilken behandlingsform som eventuelt passer best for deg. 

Som en av de få klinikkene i Norge, tilbyr vi både hår- og skjeggtransplantasjon, i tillegg til medisinsk behandling mot hårtap.

Slik foregår en skjeggtransplantasjon

Mannlig pasient og hårkirurg som prater sammen på klinikken

Vanlige spørsmål og svar om skjeggtransplantasjon

Gjør behandlingen vondt?

Både FUE og FUT utføres under lokalbedøvelse, og derfor kommer du ikke til å kjenne noen smerter under operasjonen. Noen synes at det er ubehagelig å få bedøvelsen, men dette går fort over. 

Kommer jeg til å få arr? 

Både FUE og FUT gir arr, fordi begge disse to er medisinske inngrep. Det er mange klinikker som hevder at FUE ikke gir arr i det hele tatt, men dette er ikke sant. Arrene er imidlertid veldig lite synlige, og de blir dekket av resten av håret på hodet. Vi gir deg som pasient ærlig informasjon, slik at du vet hva du kan forvente deg. 

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater?

Det tar vanligvis ca. 6-8 måneder før skjegget begynner å vokse ut, og etter 12 måneder ser du det endelige resultatet.

Er det noen som ikke kan få utført en skjeggtransplantasjon? 

For å få utført en skjeggtransplantasjon må du ha tilstrekkelig med sunt donorhår i donorområdet. Dette er vanligvis i nakken. Vi behandler heller ikke gravide eller ammende.

Hvor mye koster en skjeggtransplantasjon? 

Prisen på behandlingen kommer blant annet an på ditt utgangspunkt og hvor omfattende behandlingen er. Se veiledende priser her.

Hva om skjegget ikke begynner å vokse ut igjen etter behandlingen? 

Som tidligere nevnt, tar det rundt 6-12 måneder før man ser det endelige resultatet. Hos oss får du imidlertid en garanti på at hvis ikke 90 prosent av skjegget ditt har vokst ut etter dette, får du en ny skjeggtransplantasjon helt uten ekstra kostnader. 

Hva skjer under den første konsultasjonen? 

På den første konsultasjonen vil en av våre leger undersøke om du egner deg for å ta en skjeggtransplantasjon. Du vil få all informasjon du trenger angående behandlingen. 

Du kan spørre om alt du måtte lure på. Konsultasjonen er gratis og helt uforpliktende. Hvis du ikke egner deg for en skjeggtransplantasjon, kan vi vurdere andre behandlingsformer.

Hår- og skjeggtransplantasjon i vakre omgivelser

Mann med grått hår og skjegg som holder en kaffekopp.

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i vakre og moderne omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Våre fasiliteter er innredet for å legge til rette for en rolig og behagelig opplevelse.

Klinikken vår byr på en avslappende atmosfære med private behandlingsrom. Du blir møtt av et team av erfarne spesialister dedikert til din velvære. Her kan du slappe av og føle deg trygg, vel vitende om at du er i gode hender. 

Vårt mål er å sørge for at hver pasient føler seg velkommen og ivaretatt fra øyeblikket de trer inn i våre lokaler, og vi legger stor vekt på å tilby en helhetlig og personlig tilnærming til behandlingen.

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en gratis og uforpliktende konsultasjon. Vi kan svare på alle spørsmål du har angående skjeggtransplantasjon.

Bestill konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om hårplantasjon

De to første ukene etter operasjonen bør du ta det litt rolig. Du kan gå turer, men ikke trene hardt. Bading, soling og badstue bør unngås de første 4 ukene etter operasjonen. Dette er for å unngå infeksjon i området som har blitt behandlet. 

I 3 uker etter operasjonen må du bruke en naturlig sjampo med nøytral pH-verdi. Legen vil gi deg detaljert informasjon om hvordan du skal vaske håret etter operasjonen.

FUE og FUT er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag. Forskjellen er hvordan inngrepene utføres.

FUE går ut på at en og en hårsekkgruppe blir trukket ut fra donorområdet (vanligvis i bakhodet) før de blir transplantert til området med lite hårvekst. Metoden er skånsom og presis. For å få et naturlig vakkert resultat, er det helt avgjørende at hårsekkene blir satt tilbake i riktig retning og vinkel.

FUT er en metode hvor vi fjerner en såkalt «strip» med hårstrå fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Denne metoden er også svært effektiv mot hårtap, da FUE-metoden gir mindre synlige arr er den ofte foretrukket.

Akkurat hvor lang tid en operasjon tar, kommer an på antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er. Normalt sett tar det mellom 2,5-7 timer. Bestill en gratis og uforpliktende konsultasjon hos oss for å få mer konkret informasjon om ditt tilfelle.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon