Ta kontakt med oss

Få håret tilbake med moderne behandlingsmetoder innen hårtransplantasjon.

Bestill gratis konsultasjon

Skjeggtransplantasjon

Ønsker du deg mer skjeggvekst? Skandinavisk Hårinstitutt er eksperter på skjeggtransplantasjon. Her kan du lese mer om hvordan behandlingen foregår.

Bestill konsultasjon

Skandinavisk Hårinstitutt – et trygt valg for både hår- og skjeggtransplantasjon

Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har utført over 10 000 hårtransplantasjoner siden 1995, noe som gjør dem til landets mest erfarne leger innen sitt felt. Vi benytter oss av FUE (Follicular Unit Excision) og FUT (Follicular Unit Transplantation), som er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag. 

Vi bruker også disse metodene når vi utfører skjeggtransplantasjon. Skjegget skiller seg imidlertid litt ut fra håret vi har på hodet. Derfor er det avgjørende å gå til en lege som vet akkurat hvordan man skal få et pent og naturlig resultat.

Her er noen av fordelene ved å velge Skandinavisk Hårinstitutt: 

 • Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon
 • Eksperter på FUE, FUT og BHT 
 • Vi tilbyr hårtransplantasjon uten barbering
 • Få fyldig skjegg og ditt eget hår tilbake 
 • Gratis konsultasjon*
 • Luksuriøse og komfortable omgivelser
 • Fornøydhetsgaranti
 • Inkludert opphold i vår suite

*Dersom konsultasjonen fører til en behandling hos oss, refunderer vi konsultasjonsavgiften.

Kontakt oss

  This site is protected by reCAPTCHA and Google. Their Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Hvorfor er håret på hodet og skjegget forskjellig? 

  Skjegget skiller seg litt fra håret på hodet fordi det har et annet vekstmønster, tekstur og noen ganger også farge enn det på hodet. 

  Man kan for eksempel ha brunt og glatt hår på hodet og stritt hår med røde nyanser i skjegget. Dette er fordi noen av hårfolliklene er mer pigmenterte enn andre (øyenbrynene våre er for eksempel ofte mørkere enn håret) og fordi ansiktshår vokser annerledes enn håret på hodet. 

  Dette er faktorer vi tar i betraktning når vi utfører skjeggtransplantasjoner. Vi passer alltid på at skjeggtransplantasjonen gjør at skjegget som vokser ut får en naturlig farge, form og tekstur. 

  Les også: Hårtransplantasjon

  Mannlig pasient.

  Våre priser

  Liten behandling: 10 000 – 30 000 kroner

  Normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner

  Stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner

  Kompleks behandling: 95 000 – 130 000 kroner

  Våre behandlinger

  • Hårtransplantasjon
  • Skjeggtransplantasjon 
  • Øyenbryntransplantasjon 

  Hva er skjeggtransplantasjon?

  Skjeggtransplantasjon er en form for kosmetisk behandling for de som har lite eller ingen skjeggvekst. Årsakene til at skjeggveksten ikke er som ønsket kan være flere ting.

  Vi utfører flere typer metoder for å kunne øke skjeggveksten. På samme måte som med transplantasjon av håret på hodet innebærer det som oftest at man flytter levedyktige hårsekker fra et område til et område som mangler ansiktshår. 

  Lege og pasient står utenfor behandlingsrom 2 hos Skandinavisk Hårinstitutt.
  En avslappet mannlig pasient som sitter i en hvit morgenkåpe og leser bok i klinikksuiten hos Skandinavisk Hårinstitutt.
  Hårtransplantasjon konsultasjon

  Når kan en skjeggtransplantasjon være aktuelt?

  Det er imidlertid ikke alle menn som er velsignet med god skjeggvekst – dette kommer an på flere forskjellige faktorer som gener og arv, testosteronnivåer og alder. En usunn livsstil kan også påvirke skjeggveksten til en viss grad. 

  Hvis du har lite hårvekst, tynt skjegg eller flekker med lite hårvekst, kan skjeggtransplantasjon være en god løsning. Vi finner ut om denne behandlingen passer for deg, eller om du kanskje bør vurdere en annen behandling gjennom en konsultasjon.

  Vi gir deg best mulig resultat

  Skjeggtransplantasjon er en kunst som krever lang erfaring og omfattende kunnskap for at resultatet skal bli vellykket. Hårene må transplanteres i riktig retning og vinkel for at skjegget skal se naturlig ut. Dersom dette gjøres feil, kan du risikere å få et unaturlig resultat som varer livet ut. Derfor er det svært viktig å utføre transplantasjonen hos en klinikk du stoler på. Hos Skandinavisk Hårinstitutt kan du være trygg på at du får resultatet du er ute etter. Våre leger er blant landets mest erfarne innen sitt felt.

  Konsultasjon med hudlege

  Vi er opptatt av at du skal få god og kvalifisert informasjon. Derfor gjennomføres konsultasjonen av en hudlege, ikke av personell uten medisinsk utdanning. Vår hudlege Dr. Martin Enger kan finne ut om du egner deg for en skjeggtransplantasjon og hvilken behandlingsform som eventuelt passer best for deg. 

  Som en av de få klinikkene i Norge, tilbyr vi både hår- og skjeggtransplantasjon, i tillegg til medisinsk behandling mot hårtap.

  Liten, normal, stor eller kompleks behandling? 

  På konsultasjonen undersøker vi også hvilken behandling som skal til for å imøtekomme dine behov og ønsker for hår- og/eller skjeggvekst.

  Liten behandling

  Omfatter mindre behandlinger som transplantasjon for å dekke til arr etter operasjon og lignende.

  Normal behandling

  En normal behandling tilsvarer for eksempel påfylling av ujevnt skjegg.

  Stor behandling

  Stor hårtransplantasjon er en behandling som omfatter heldekkende skjegg.

  Kompleks behandling

  En kompleks behandling benyttes i tilfeller ved rekonstruksjon fra tidligere mislykkede transplantasjoner, og i tilfeller der jobben blir veldig kompleks.

  Slik foregår en skjeggtransplantasjon 

  Det er flere teknikker innen hår- og skjeggtransplantasjon, men de baserer seg på det samme prinsippet; man flytter hår fra et donorområde til området uten hår for å skape ny hårvekst. 

  Våre leger er eksperter på FUE og FUT, som er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag.

  FUE-metoden 

  FUE står for Follicular Unit Excision, og er den metoden vi foretrekker å bruke fordi den gir minimalt med arrdannelse. Dette er en veldig presis metode hvor man trekker ut ett og ett hår fra et donorområde og deretter transplanterer dem til området med lite hårvekst. 

  FUT-metoden 

  FUT er en metode som innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet. Hårene separeres med et mikroskop før de transplanteres til områder hvor man ønsker hårvekst.

  Denne metoden gir et lineært arr i bakhodet, og derfor egner den seg best for pasienter som har nok hår til å dekke over arret. Både FUE og FUT gir et naturlig pent resultat som kler ditt utseende og ansiktstrekk.

  Det tar rundt 6-12 måneder før skjegget har vokst helt ut. Skjeggtransplantasjon er den eneste behandlingen som gir varige resultater.

  Hårkirurg viser sin pasient et bilde av håret hans på en datamaskin.
  Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.
  Mannlig pasient og hårkirurg som prater sammen på klinikken

  Vanlige spørsmål og svar om skjeggtransplantasjon

  Gjør behandlingen vondt?

  Både FUE og FUT utføres under lokalbedøvelse, og derfor kommer du ikke til å kjenne noen smerter under operasjonen. Noen synes at det er ubehagelig å få bedøvelsen, men dette går fort over. 

  Kommer jeg til å få arr? 

  Både FUE og FUT gir arr, fordi begge disse to er medisinske inngrep. Det er mange klinikker som hevder at FUE ikke gir arr i det hele tatt, men dette er ikke sant. Arrene er imidlertid veldig lite synlige, og de blir dekket av resten av håret på hodet. Vi gir deg som pasient ærlig informasjon, slik at du vet hva du kan forvente deg. 

  Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater?

  Det tar vanligvis ca. 6-8 måneder før skjegget begynner å vokse ut, og etter 12 måneder ser du det endelige resultatet.

  Er det noen som ikke kan få utført en skjeggtransplantasjon? 

  For å få utført en skjeggtransplantasjon må du ha tilstrekkelig med sunt donorhår i donorområdet. Dette er vanligvis i nakken. Vi behandler heller ikke gravide eller ammende.

  Hvor mye koster en skjeggtransplantasjon? 

  Prisen på behandlingen kommer blant annet an på ditt utgangspunkt og hvor omfattende behandlingen er. Se veiledende priser her.

  Hva om skjegget ikke begynner å vokse ut igjen etter behandlingen? 

  Som tidligere nevnt, tar det rundt 6-12 måneder før man ser det endelige resultatet. Hos oss får du imidlertid en garanti på at hvis ikke 90 prosent av skjegget ditt har vokst ut etter dette, får du en ny skjeggtransplantasjon helt uten ekstra kostnader. 

  Hva skjer under den første konsultasjonen? 

  På den første konsultasjonen vil vår hudlege Dr. Martin Enger undersøke om du egner deg for å ta en skjeggtransplantasjon, og vil gi deg all informasjonen du trenger angående behandlingen. 

  Du kan spørre om alt du måtte lure på. Konsultasjonen er helt uforpliktende, og hvis du ikke egner deg for en skjeggtransplantasjon, kan vi vurdere andre behandlingsformer.

  Hår- og skjeggtransplantasjon i vakre omgivelser

  Skandinavisk Hårinstitutt holder til i vakre omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Alle våre behandlinger inkluderer et gratis opphold i våre suite. 

  Suiten har blant annet en stor stue, bad, kjøkken og et romslig soverom, og ligger vegg i vegg med klinikken. Dette gjør at du kan slappe av dagen før behandlingen og føler deg uthvilt på behandlingsdagen. 

  Ta kontakt med oss i dag for å bestille en uforpliktende konsultasjon. Vi kan svare på alle spørsmål du har angående skjeggtransplantasjon.