Skandinavisk Hårinstitutt – et trygt valg 

Hårtransplantasjon Før & Etter

Hva er hårtransplantasjon?

Hårkirurg tegner på pannen til pasient med en svart tusj.

Behandlingsmetoder: forskjellige typer hårtransplantasjon

Det finnes flere måter å utføre en hårtransplantasjon på. Vi benytter oss av de mest avanserte og moderne metodene, nemlig FUE og FUT.

Follicular unit excision (FUE)

FUE er den metoden vi bruker oftest og som passer for flest pasienter. Dette er den nyeste metoden innen hårtransplantasjon, som gir svært gode og varige resultater. Behandlingen blir utført med lokalbedøvelse. Under behandlingen blir én og én hårsekk trukket ut fra et donorområde, vanligvis fra bakhodet.

Deretter transplanteres hårsekkene til områdene med lite hårvekst. Det er viktig at håret på donorstedet er sunt for at resultatet skal bli vellykket. Dette undersøker vi når du kommer til en konsultasjon hos oss.

Metoden er svært presis og legene våre har lang erfaring med FUE, noe som gir nærmest usynlige arr. Selv om du har kort hår vil det være vanskelig å se arrene. Metoden gir rask legning, og du vil være tilbake i jobb igjen etter kort tid.

Akkurat hvor lenge du må være borte fra jobb, kommer an på hvor aktiv jobb du har. Dette vil vi fortelle deg mer om når du kommer til oss. Det tar et par måneder før håret ditt vokser ut igjen og du ser resultater av inngrepet.

Follicular unit transplantation (FUT)

Ved enkelte tilfeller bruker vi en annen metode som heter FUT. Behandlingen innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet. Etter dette separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår.

Denne metoden er mindre krevende enn FUE-hårtransplantasjon. FUT-metoden har en lengre tilhelingstid enn FUE, og gir også mer synlige arr. Den kan imidlertid passe for kvinner med langt hår som skjuler arrene bedre.

Les også: Hårtap kvinner

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon

Gjør inngrepet vondt?

Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så inngrepene gjør ikke vondt. Den første tiden etter inngrepet kan du oppleve noe ubehag, men vi vil gi deg smertestillende for dette.

Hvor lang tid tar en hårtransplantasjon?

Tiden en hårtransplantasjon tar varierer rundt antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er. Operasjonen tar som regel 2,5 til 7 timer. 

Er det noen komplikasjoner forbundet med behandlingen?

De første dagene etter behandlingen kan man oppleve litt kløe og nummenhet på de transplanterte områdene i hodebunnen.

Man kan også bli litt hoven, men dette går over etter 2-6 dager. Du vil få telefonnummeret til legen din etter operasjonen, og kan alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på. Les mer om tiden etter behandlingen her.

Hvordan blir resultatet?

Våre leger er eksperter på hårtransplantasjon, og har gjennomført flere tusen behandlinger. Våre leger er blant de med lengst erfaring i Norge på hårtransplantasjoner, og vet akkurat hva som skal til for å skape et naturlig og vakkert resultat. Se før og etterbilder fra noen av våre tidligere pasienter.

Kommer jeg til å få arr av behandlingen?

Mange klinikker hevder at de utfører hårtransplantasjon helt uten arrdannelse, men dette er ikke mulig. Hos Skandinavisk Hårinstitutt er vi opptatte av å være ærlige om dette. Arrene man får er imidlertid svært lite synlige, og vil bli dekket av ditt eget hår når det vokser ut igjen.

Hvor lenge må jeg være borte fra jobb?

Dette kommer litt an på hva slags jobb du har. Hvis du har en stillesittende kontorjobb, trenger du bare et par dager fri. Hvis du har en veldig aktiv jobb, kan det hende du må beregne litt mer tid.

Hva er de vanligste årsakene til hårtap?

Det kan være mange grunner til at man mister håret, men i de aller fleste tilfeller skyldes det såkalt androgen alopeci. Denne tilstanden forårsakes av alder og gener, og er svært vanlig blant menn.

Noen opplever det som sjenerende å miste håret, og får svekket selvfølelse av dette. Kvinner kan også oppleve hårtap på grunn av androgen alopeci, men dette er som oftest etter 60-årsalderen.

Andre årsaker til at man mister hår kan være autoimmune sykdommer som Alopecia, mangelfullt kosthold, store påkjenninger i livet, spiseforstyrrelser, anemi eller overgangsalder.

Personer med afroamerikansk bakgrunn er spesielt utsatt for å miste hår på hodet. Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert seg på hårtransplantasjon for afrohår.

Bestill en konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

Hvem egner seg ikke for en hårtransplantasjon?

Det er enkelte faktorer som gjør at man ikke bør ta en hårtransplantasjon. Dette kan for eksempel være hvis man fortsatt er veldig ung eller ikke har nok hår å overføre fra ett område til et annet.

Hos oss er du i trygge hender!

Lege og pasient står utenfor behandlingsrom 2 hos Skandinavisk Hårinstitutt.

Ofte stilte spørsmål om hårplantasjon

De to første ukene etter operasjonen bør du ta det litt rolig. Du kan gå turer, men ikke trene hardt. Bading, soling og badstue bør unngås de første 4 ukene etter operasjonen. Dette er for å unngå infeksjon i området som har blitt behandlet. 

I 3 uker etter operasjonen må du bruke en naturlig sjampo med nøytral pH-verdi. Legen vil gi deg detaljert informasjon om hvordan du skal vaske håret etter operasjonen.

Det kan være mange årsaker til at du begynner å miste håret, men i de aller fleste tilfeller skyldes det androgen alopeci. Denne tilstanden forårsakes av alder og gener, og er svært vanlig blant menn.

Mange opplever det som sjenerende å miste håret, og opplever svekket selvtillit på grunn av dette. Kvinner kan også oppleve hårtap på grunn av androgen alopeci, men dette er som oftest etter 60-årsalderen.

Andre årsaker til at man mister håret kan være autoimmune sykdommer som Alopecia, mangelfullt kosthold, store påkjenninger i livet, spiseforstyrrelser, anemi eller overgangsalder.

Personer med afroamerikansk bakgrunn er spesielt utsatt for å miste hår på hodet. Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert seg på hårtransplantasjon for afrohår.

Bestill en konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

Konsultasjonene hos oss utføres alltid av en av våre erfarne leger. Det utfører en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn for å finne årsaken til ditt hårtap og hvilken behandling som eventuelt passer deg. 

På konsultasjonen kan du fortelle oss om hvilket resultat du ønsker deg. Vi gir deg alltid ærlig informasjon og råd. Dersom du ikke egner deg for en hårtransplantasjon finner vi ut om det finnes en annen behandling som passer bedre for deg. 

Bestill en gratis og uforpliktende konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

Vi benytter oss av de mest moderne og avanserte metodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag, nemlig FUE og FUT. Begge disse metodene går ut på at man tar hår fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) for så å transplantere disse til området med lite hår. Behandlingen foregår under lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefull. Les mer om behandlingsmetodene her.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon