Hårtransplantasjon

Vurderer du å ta hårtransplantasjon? Skandinavisk Hårinstitutt er klinikken med leger som besitter lengst erfaring i Norge innen hårtransplantasjon. Her kan du lese mer om våre behandlinger.

Bestill konsultasjon

Skandinavisk Hårinstitutt – et trygt valg 

Mange som har begynt å miste håret lar seg friste av tilbud fra rimelige klinikker i utlandet som lokker med raske resultater og lave priser. Dette kan imidlertid vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring. Ikke alle land har de samme medisinske standardene som Norge, og resultatet varer livet ut. 

Ved å velge en trygg og anerkjent klinikk som Skandinavisk Hårinstitutt, kan du være sikker på at du får best mulig resultat og oppfølgingen du trenger. 

Her er noen av fordelene ved å velge Skandinavisk Hårinstitutt: 

 • Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon
 • Eksperter på FUE, FUT og BHT 
 • Vi tilbyr hårtransplantasjon uten barbering
 • Gro ditt eget hår tilbake 
 • Gratis konsultasjon*
 • Luksuriøse og komfortable omgivelser
 • Fornøydhetsgaranti
 • Inkludert opphold i vår suite

*Dersom konsultasjonen fører til en behandling hos oss, refunderer vi konsultasjonsavgiften.

Klinikk i Oslo

Skandinavisk Hårinstitutt ligger sentralt til i hyggelige lokaler på Frogner i Oslo. Hos oss møter du landets dyktigste eksperter innen hårtransplantasjon. 

Vi tilbyr to anerkjente metoder for hårtransplantasjon kalt Follicular Unit Excision (FUE) og Follicular Unit Transplantation (FUT). Disse metodene er kjent for å gi et naturlig resultat og rask legningstid. 

Lurer på om du egner deg til å ta hårtransplantasjon? Bestill en konsultasjon hos oss i dag. Vi kan svare på alt du lurer på angående behandlingen og hvilken metode som egner seg best for deg.

Kontakt oss

  This site is protected by reCAPTCHA and Google. Their Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Mannlig pasient som er på konsultasjon med hårkirurg.

  Våre priser

  Normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner
  Stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner
  Kompleks behandling: 95 000 – 130 000 kroner

  Våre behandlinger

  • Hårtransplantasjon
  • Skjeggtransplantasjon 
  • Øyenbryntransplantasjon

  Hva er hårtransplantasjon?

  Hårtransplantasjon er en type kosmetisk behandling som har blitt svært utbredt blant de av oss som opplever uønsket hårtap.

  Vi utfører flere typer behandlingsmetoder. De innebærer som oftest at man flytter levedyktige hårsekker fra et område til et annet område som mangler hår.

  Hårtransplantasjon ble tatt i bruk allerede på 1930-tallet, og har utviklet seg til å bli en moderne behandling som gir flotte og naturlige resultater. Hårtransplantasjon er mest utbredt blant menn som har fått såkalte viker, eller måne.

  Det er også mange kvinner som benytter seg av hårtransplantasjon – spesielt dersom de har høyere hårlinje eller større viker enn ønsket.

  Hårkirurg peker på skjermen og forklarer pasient om behandlingen.
  Hårkirurg tegner på pannen til pasient med en svart tusj.
  En avslappet mannlig pasient som sitter i en hvit morgenkåpe og leser bok i klinikksuiten hos Skandinavisk Hårinstitutt.

  Behandlingsmetoder: forskjellige typer hårtransplantasjon

  Det finnes flere måter å utføre en hårtransplantasjon på. Vi benytter oss av de mest avanserte og moderne metodene, nemlig FUE og FUT.

  Follicular unit excision (FUE)

  FUE er den metoden vi bruker oftest og som passer for flest pasienter. Dette er den nyeste metoden innen hårtransplantasjon, som gir svært gode og varige resultater. Behandlingen blir utført med lokalbedøvelse. Under behandlingen blir én og én hårsekk trukket ut fra et donorområde, vanligvis fra bakhodet.

  Deretter transplanteres hårsekkene til områdene med lite hårvekst. Det er viktig at håret på donorstedet er sunt for at resultatet skal bli vellykket. Dette undersøker vi når du kommer til en konsultasjon hos oss.

  Metoden er svært presis og legene våre har lang erfaring med FUE, noe som gir nærmest usynlige arr. Selv om du har kort hår vil det være vanskelig å se arrene. Metoden gir rask legning, og du vil være tilbake i jobb igjen etter kort tid.

  Akkurat hvor lenge du må være borte fra jobb, kommer an på hvor aktiv jobb du har. Dette vil vi fortelle deg mer om når du kommer til oss. Det tar et par måneder før håret ditt vokser ut igjen og du ser resultater av inngrepet.

  Follicular unit transplantation (FUT)

  Ved enkelte tilfeller bruker vi en annen metode som heter FUT. Behandlingen innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet. Etter dette separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår.

  Denne metoden er mindre krevende enn FUE-hårtransplantasjon. FUT-metoden har en lengre tilhelingstid enn FUE, og gir også mer synlige arr. Den kan imidlertid passe for kvinner med langt hår som skjuler arrene bedre.

  Les også: Hårtap kvinner

  Den første konsultasjonen

  Vi er svært opptatt av at alle våre pasienter skal få all informasjonen de trenger før en eventuell hårtransplantasjon. Derfor utføres alltid den første konsultasjonen av vår hudlege Dr. Martin Enger. Han er spesialist i hud- og hårsykdommer, og har omfattende erfaring som hudlege.

  På konsultasjonen undersøker Dr. Enger hodebunnen din, og du kan spørre om det du måtte lure på. Vi er alltid ærlige om vi mener at du egner deg for å ta en hårtransplantasjon eller ei. Vi tilbyr også medisinsk behandling av hårtap.

  Pasient venter på venterommet i grønn sofa. Buddha skulptur i bakgrunnen og grønn plante.

  Normal, stor eller kompleks behandling? 

  På konsultasjonen undersøker vi også hvilken behandling som skal til for å imøtekomme dine behov og ønsker for hår- og/eller skjeggvekst.

  Normal behandling

  En normal behandling tilsvarer for eksempel transplantasjon av normal krone eller dypere viker.

  Stor behandling

  Stor hårtransplantasjon er en behandling som dekker hele hodet.

  Kompleks behandling

  En kompleks behandling benyttes i tilfeller ved rekonstruksjon fra tidligere mislykkede hårtransplantasjoner, og i tilfeller der jobben med å transplantere hår blir veldig kompleks.

  Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.
  Kirurg viser en mannlig pasient et bilde av håret hans på en datamaskin.
  Mannlig pasient og hårkirurg som prater sammen på klinikken

  Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon

  Gjør inngrepet vondt?

  Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så inngrepene gjør ikke vondt. Den første tiden etter inngrepet kan du oppleve noe ubehag, men vi vil gi deg smertestillende for dette.

  Hvor lang tid tar en hårtransplantasjon?

  Tiden en hårtransplantasjon tar varierer rundt antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er. Operasjonen tar som regel 2,5 til 7 timer. 

  Er det noen komplikasjoner forbundet med behandlingen?

  De første dagene etter behandlingen kan man oppleve litt kløe og nummenhet på de transplanterte områdene i hodebunnen.

  Man kan også bli litt hoven, men dette går over etter 2-6 dager. Du vil få telefonnummeret til legen din etter operasjonen, og kan alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på. Les mer om tiden etter behandlingen her.

  Hvordan blir resultatet?

  Våre leger er eksperter på hårtransplantasjon, og har gjennomført mer enn 10.000 slike behandlinger siden 1995. Våre leger har lengst erfaring i Norge på hårtransplantasjoner, og vet akkurat hva som skal til for å skape et naturlig og vakkert resultat. Se før og etterbilder fra noen av våre tidligere pasienter.

  Kommer jeg til å få arr av behandlingen?

  Mange klinikker hevder at de utfører hårtransplantasjon helt uten arrdannelse, men dette er ikke mulig. Hos Skandinavisk Hårinstitutt er vi opptatte av å være ærlige om dette. Arrene man får er imidlertid svært lite synlige, og vil bli dekket av ditt eget hår når det vokser ut igjen.

  Hvor lenge må jeg være borte fra jobb?

  Dette kommer litt an på hva slags jobb du har. Hvis du har en stillesittende kontorjobb, trenger du bare et par dager fri. Hvis du har en veldig aktiv jobb, kan det hende du må beregne litt mer tid.

  Hva er de vanligste årsakene til hårtap?

  Det kan være mange grunner til at man mister håret, men i de aller fleste tilfeller skyldes det såkalt androgen alopeci. Denne tilstanden forårsakes av alder og gener, og er svært vanlig blant menn.

  Noen opplever det som sjenerende å miste håret, og får svekket selvfølelse av dette. Kvinner kan også oppleve hårtap på grunn av androgen alopeci, men dette er som oftest etter 60-årsalderen.

  Andre årsaker til at man mister hår kan være autoimmune sykdommer som Alopecia, mangelfullt kosthold, store påkjenninger i livet, spiseforstyrrelser, anemi eller overgangsalder.

  Personer med afroamerikansk bakgrunn er spesielt utsatt for å miste hår på hodet. Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert seg på hårtransplantasjon for afrohår.

  Bestill en konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

  Hvem egner seg ikke for en hårtransplantasjon?

  Det er enkelte faktorer som gjør at man ikke bør ta en hårtransplantasjon. Dette kan for eksempel være hvis man fortsatt er veldig ung eller ikke har nok hår å overføre fra ett område til et annet.

  Hos oss er du i trygge hender!

  Hvis du vurderer å ta hårtransplantasjon, er det svært viktig at du velger en klinikk med leger som har lang erfaring, og hvor du føler deg godt ivaretatt.

  På vår klinikk blir du møtt av hyggelige og kompetente leger som tilpasser behandlingen til deg som pasient. Det er vår hudlege Dr. Martin Enger som utfører alle konsultasjoner.

  Under konsultasjonen vil du få all informasjon du trenger om behandlingen og tiden etterpå. Selve hårtransplantasjonen blir utført av en av våre erfarne leger.

  Dersom du ønsker mer informasjon om våre behandlinger eller vil bestille en konsultasjon, ta kontakt med oss i dag. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!

  Lege og pasient står utenfor behandlingsrom 2 hos Skandinavisk Hårinstitutt.