Hårtransplantasjon i verdensklasse

Hos Skandinavisk Hårinstitutt kombinerer vi klasse, kompetanse og komfort for å gi deg det beste resultatet. Fra ditt første møte med en av våre leger til oppfølgingstimen din 12 måneder etter endt behandling. Her kan du lese mer om hvordan det er hos oss.

Oversikt over kontoret til skandinavisk Hårinstitutt. 2 store bygninger, med mye trær rundt omkring. play
Lokalet til klinikken i Kirkeveien i Oslo. Store vinduer og hvit bygg.

Kjør helt frem til døra

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i herskapelige lokaler på Frogner i Oslo. Adressen vår er Kirkeveien 7, og hit kommer du enkelt med både bil og offentlig transport.

Vi har to parkeringsplasser for pasienter hvor du står kostnadsfritt. Dermed kan du kjøre helt frem til døra og gå tørrskodd inn.

Konsultasjon hos lege

Hos oss blir du møtt med et smil. Mens du venter på konsultasjonen din kan du nyte en kaffe i vår komfortable sofa. Vi er her for å ivareta deg på best mulig måte gjennom hele prosessen.

Deretter møter du legen din. Hos Skandinavisk Hårinstitutt har vi noen av Norges beste og mest kompetente hudleger og spesialister innen hårtransplantasjoner, og vi skreddersyr den beste behandlingen for deg – enten det er medisinsk behandling, eller hårtransplantasjon.

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.
Lege viser pasient eksempler på resultat av hårtransplantasjoner.

Fokus på kvalitet

Vi er stolte over å kunne tilby våre pasienter høy faglig kompetanse i en hyggelig atmosfære. Hos oss er du i trygge hender, og får den rette behandlingen.

Konsultasjonen foregår alltid med en lege som har spesialkompetanse. Sammen setter dere opp en behandlingsplan som er skreddersydd for å møte dine behov, og ikke minst dine ønsker til resultat.

Under operasjonen

På morgenen før operasjonen får du møte legen som forteller deg om hva som skal skje i løpet av dagen. Skal du ha en hårtransplantasjon benytter vi oss enten av FUE- eller FUT-metoden.

Hårtransplantasjon foregår med lokalbedøvelse. Du ligger komfortabelt under hele behandlingen, og får servert forfriskninger og snacks ved behov.

Les alt om hårtransplantasjon her

Hårkirurg tegner på pannen til pasient med en svart tusj.
En smilende mann som leser bok på en sofa. Han er innført i en grå morgenkåpe i luksuriøst suite i klinkken.

Etter operasjonen

Etter operasjonen byr vi på lunsj og forfriskninger mens du slapper av i en myk sofa. Du kan dra hjem når du ønsker det.

Vi følger deg opp

Etter operasjonen må håret gro seg til på egenhånd. Du vil se gode resultater etter hvert som håret gror, og først når det har gått et år kan vi si at behandlingen er ferdig. Da kommer du til en oppfølgingskontroll hos oss.

Resultatet av en hårtransplantasjon er naturlig og vakkert permanent hår. Våre leger er svært presise, med teft for det estetiske. Vi lytter til dine ønsker og tar hensyn til dine behov, slik at ditt opphold hos oss blir så godt som overhodet mulig.

Pasient sitter på en skinn stol og smiler. Mørkt og luksuriøst rom.

Ofte stilte spørsmål om hårplantasjon

De to første ukene etter operasjonen bør du ta det litt rolig. Du kan gå turer, men ikke trene hardt. Bading, soling og badstue bør unngås de første 4 ukene etter operasjonen. Dette er for å unngå infeksjon i området som har blitt behandlet. 

I 3 uker etter operasjonen må du bruke en naturlig sjampo med nøytral pH-verdi. Legen vil gi deg detaljert informasjon om hvordan du skal vaske håret etter operasjonen.

FUE og FUT er de mest moderne og avanserte metodene for hårtransplantasjon i dag. Forskjellen er hvordan inngrepene utføres.

FUE går ut på at en og en hårsekkgruppe blir trukket ut fra donorområdet (vanligvis i bakhodet) før de blir transplantert til området med lite hårvekst. Metoden er skånsom og presis. For å få et naturlig vakkert resultat, er det helt avgjørende at hårsekkene blir satt tilbake i riktig retning og vinkel.

FUT er en metode hvor vi fjerner en såkalt «strip» med hårstrå fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Denne metoden er også svært effektiv mot hårtap, da FUE-metoden gir mindre synlige arr er den ofte foretrukket.

Konsultasjonene hos oss utføres alltid av en av våre erfarne leger. Det utfører en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn for å finne årsaken til ditt hårtap og hvilken behandling som eventuelt passer deg. 

På konsultasjonen kan du fortelle oss om hvilket resultat du ønsker deg. Vi gir deg alltid ærlig informasjon og råd. Dersom du ikke egner deg for en hårtransplantasjon finner vi ut om det finnes en annen behandling som passer bedre for deg. 

Bestill en gratis og uforpliktende konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

Et par måneder etter operasjonen begynner håret å vokse ut igjen. Det endelige resultatet ser du etter 9-14 måneder.

Alle kan i utgangspunktet få utført en hårtransplantasjon, men vi utfører ikke behandlinger på de som er gravide eller ammer, eller dersom du er for ung. Det kan også være medisinske tilstander som gjør at du ikke kan gjennomføre en hårtransplantasjon, eller at det ikke er nok hårsekker i donorområdet.

Akkurat hvor lang tid en operasjon tar, kommer an på antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er. Normalt sett tar det mellom 2,5-7 timer. Bestill en gratis og uforpliktende konsultasjon hos oss for å få mer konkret informasjon om ditt tilfelle.

Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så inngrepene gjør ikke vondt. Den første tiden etter inngrepet kan du oppleve noe ubehag, men vi vil gi deg smertestillende for dette.

Våre leger er eksperter på hårtransplantasjon, og har til sammen gjennomført flere tusen behandlinger. Legene våre er blant de med lengst erfaring i Norge på hårtransplantasjoner, og vet akkurat hva som skal til for å skape et naturlig og vakkert resultat. Se før- og etterbilder fra noen av våre tidligere pasienter her.

Dette kommer litt an på hva slags jobb du har. Hvis du har en stillesittende kontorjobb, trenger du bare et par dager fri. Hvis du har en veldig aktiv jobb, kan det hende du må beregne litt mer tid.

Det kan være mange årsaker til at du begynner å miste håret, men i de aller fleste tilfeller skyldes det androgen alopeci. Denne tilstanden forårsakes av alder og gener, og er svært vanlig blant menn.

Mange opplever det som sjenerende å miste håret, og opplever svekket selvtillit på grunn av dette. Kvinner kan også oppleve hårtap på grunn av androgen alopeci, men dette er som oftest etter 60-årsalderen.

Andre årsaker til at man mister håret kan være autoimmune sykdommer som Alopecia, mangelfullt kosthold, store påkjenninger i livet, spiseforstyrrelser, anemi eller overgangsalder.

Personer med afroamerikansk bakgrunn er spesielt utsatt for å miste hår på hodet. Skandinavisk Hårinstitutt er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert seg på hårtransplantasjon for afrohår.

Bestill en konsultasjon hos oss dersom du lurer på om en transplantasjon kan passe for deg og ditt hår.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon