Hårtransplantasjon pris

Skandinavisk Hårinstitutt har Norges lengste erfaring innen hårtransplantasjon. Her kan du lese mer om priser, finansiering og hvordan inngrepet foregår.

Dersom du skal gjennomføre en hårtransplantasjon, er det veldig viktig at du velger en klinikk med erfarne leger som gjør at du føler deg trygg. 

Våre leger har 27 års erfaring innen hårtransplantasjon – altså mer enn noen andre leger i Norge. På den første konsultasjonen blir du møtt av vår erfarne hudlege, som gir deg en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn. 

Da vil du få vite om du egner deg for en hårtransplantasjon og hvilken av behandlingsmetodene som passer best for deg. Hvis konsultasjonen fører til en hårtransplantasjon hos oss, refunderes prisen for konsultasjonen. 

Hvor mye koster en hårtransplantasjon? 

Prisen for en hårtransplantasjon kommer an på ditt utgangspunkt og hvor mange såkalte grafts som skal transplanteres. En graft er en gruppe med hårsekker. En gruppe med hårsekker består gjennomsnittlig av 2,2 hårstrå.

Prisen på behandlingen kalkuleres ut ifra resultatet etter behandlingen. Vi har to prisnivåer: Normalt stor behandling: 39.000-69.000 kroner og stor behandling: 70.000-89.000 kroner. 

Begge disse pakkene inneholder injeksjonsbehandling som stimulerer hårsekkene i hodebunnen og fremmer ny hårvekst. Du får vite hva prisen på inngrepet kommer til å bli før du bestemmer deg. 

Normalt stor behandling 

Denne pakken kan passe til deg som har fått dype viker, om du har mistet håret på toppen av hodet (kronen) eller fått tynt og ujevnt skjegg. 

Pakken inneholder:

 • Overnatting i suiten på instituttet
 • 1 injeksjonsbehandling
 • ATP – energistoff som øker overlevelsen av transplantat
 • Prisen på konsultasjonen refunderes
 • Opptil 2000 grafts
 • Tett oppfølging av våre leger

Stor behandling

Denne pakken kan passe dersom du har mistet det meste av håret på hodet eller hvis du ønsker å gro ut et heldekkende skjegg. 

Pakken inneholder:

 • Overnatting i suiten på instituttet
 • 1 injeksjonsbehandling
 • ATP – energistoff som øker overlevelsen av transplantat
 • 2100-3000 grafts
 • Tett oppfølging fra våre leger
 • Prisen på konsultasjonen refunderes

Barbering før hårtransplantasjon

Ved hårtransplantasjon på menn barberes ofte deler av håret bort fordi det er enklere og mer oversiktlig å utføre en hårtransplantasjon når det ikke er hår i veien. 

Mange pasienter foretrekker imidlertid at håret ikke barberes bort, fordi det gjør det enklere å skjule at man har tatt en hårtransplantasjon etterpå. Vi barberer ikke kvinner som skal ta hårtransplantasjon, og derfor er dette inngrepet dyrere og mer tidkrevende. 

VIP-pakke

Vi tilbyr en VIP-pakke som gjør at du ikke trenger å barbere bort håret på toppen av hodet ditt. Pakken har et pristillegg på 15.000 kroner og inneholder:

 • Hårtransplantasjon uten barbering på toppen av hodet. 
 • 1 injeksjonsbehandling
 • Overnatting i suiten på instituttet
 • Opptil 3000 grafts
 • En dose med Exosomer 
 • ATP – energistoff som øker overlevelsen av transplantat

Garanti

Vi er svært opptatt av at våre pasienter skal bli fornøyd, og derfor tilbyr vi alltid en skriftlig garanti på at mer enn 90 prosent av håret ditt vokser ut igjen etter operasjonen. Hvis ikke dette skjer, får du en ny hårtransplantasjon uten ekstra kostnader. 

Gratis konsultasjon* 

Dersom konsultasjonen fører til en hårtransplantasjon hos oss, refunderer vi prisen for konsultasjonen.

Finansiering 

Vi tilbyr også rentefri nedbetaling av operasjonen. Spør oss gjerne om dette på den første konsultasjonen.

Unngå klinikker som lover gull og grønne skoger

Hvis du har sett etter klinikker som utfører hårtransplantasjon, har du kanskje fått opp reklame for klinikker i Tyrkia eller andre steder i utlandet som lokker med svært lave priser. Mange av disse klinikkene er mer opptatt av å tjene penger enn at pasienten blir fornøyd. 

Mange lar seg friste av slike tilbud hvor alt er inkludert, men en hårtransplantasjon er ikke noe man burde prøve å spare penger på. Det er ikke alle land i utlandet som har like strenge medisinske standarder som Norge, og det er ikke sikkert at du har de samme rettighetene dersom hårtransplantasjonen går galt.

I tillegg føles det mye tryggere å velge en klinikk som er i nærheten av der du bor. Hvis du utfører hårtransplantasjonen hos Skandinavisk Hårinstitutt, kan du alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på. 

Hårtap – hva kan være årsaken?

Det kan være mange grunner til at man begynner å miste håret, men de vanligste er aldring og genetikk. Hos menn begynner hårtapet vanligvis i 30-50 årsalderen. Håret blir ofte tynnere rundt pannen og så på toppen av hodet. 

Mange kvinner begynner også å miste hår med alderen, men dette hårtapet er mer diffust. Man kan for eksempel oppleve at hestehalen blir tynnere eller at håret midt på hodet blir tynnere. Dette skjer ofte etter overgangsalderen.

Utenom aldring og genetikk, kan hårtapet komme av flere forskjellige grunner: 

 • I forbindelse med graviditet, fødsel og amming
 • Stress og psykiske påkjenninger
 • Underernæring
 • Vitaminmangel
 • Hudsykdommer i hodebunnen
 • Sykdommen alopecia areata 

Les også: Hårtap kvinner

Hvem kan få utført en hårtransplantasjon?

Vi vet at det å miste håret kan være veldig tungt for selvfølelsen. Likevel er det dessverre ikke alle som kan få utført en hårtransplantasjon. 

For å få utført en hårtransplantasjon må du ha nok friskt hår på donorområdet (vanligvis i bakhodet) som kan transplanteres til området uten hår. Du bør heller ikke være for ung, fordi det da vil være vanskelig å anslå hvordan hårtapet vil utvikle seg over tid.

Hårtransplantasjon av høyeste kvalitet

Vårt erfarne team består av flere spesialister innen hårtransplantasjon og en hudlege som er spesialist på hud- og hårsykdommer. Dr. Marwan Saifi har utført over 10.000 hårtransplantasjoner, mer enn noen andre i Norge. 

Vi har også spesialisert oss på å korrigere mindre vellykkede hårtransplantasjoner som har blitt utført på andre klinikker. Våre leger kombinerer medisinsk ekspertise, kreativitet og profesjonalitet for å gi deg som pasient et flott og naturlig resultat. Se før og etter-bilder her.

Hårtransplantasjon er et medisinsk inngrep, og derfor er det viktig at du føler deg godt ivaretatt fra første konsultasjon. På konsultasjonen kan du stille alle spørsmål du måtte ha rundt inngrepet, og etter inngrepet får du grundig informasjon om hvordan du skal ta vare på håret og hodebunnen din. 

Behandling i komfortable og beroligende omgivelser

Vår klinikk ligger sentralt til i herskapelige omgivelser på Frogner i Oslo. Klinikken har en hyggelig og beroligende atmosfære, noe som gjør at du kan slappe av før, under og etter behandlingen. 

Dagen før behandlingen får du komme til klinikken for å koble av i klinikkens suite, slik at du føler deg uthvilt og avslappet på behandlingsdagen. Denne overnattingen inngår i alle våre behandlinger. Hos oss får du utført behandlingen på en diskret måte uten at noen ser at du kommer inn hovedinngangen på behandlingsdagen. 

Rett før behandlingen kommer du til å ha en konsultasjon med vår hudlege om din behandling. I løpet av behandlingen kan du hvile deg på et eget rom i en myk og god sofa mens vi serverer deg lunsj og forfriskninger. Dette gjør at du får et behagelig og avslappende opphold. Vi har også to parkeringsplasser utenfor klinikken hvor du kan parkere helt gratis. 

Se bilder av klinikksuiten her!

Bestill din konsultasjon i dag!

Lurer du på om en hårtransplantasjon kan passe for deg, eller vil du ha et mer nøyaktig prisoverslag? Ta kontakt med oss gjennom kontaktskjemaet nedenfor for å bestille en konsultasjon. 

Dersom konsultasjonen fører til hårtransplantasjon hos oss, refunderer vi prisen for konsultasjonen. Vi tilbyr medisinsk behandling av hårtap. Hvis du ikke egner deg til å ta en hårtransplantasjon, kan vår hudlege finne et alternativ som passer deg bedre. Sammen finner vi den beste løsningen for deg og ditt tilfelle. 

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!

Hva koster en hårtransplantasjon?

Vi har to prisnivåer:

 • Normal behandling: 39 000 – 69 000 kr.
 • Stor behandling: 70 000 – 89 000 kr.
 • VIP-pakke (valgfritt tillegg): 15 000 kr.