Før du får utført hårtransplantasjon, er det viktig at du føler deg komfortabel og trygg med legen som skal utføre behandlingen og resultatene du kan få. Dette for at du skal få mest mulig ut av din konsultasjon og eventuelt behandling.

1. Spør om utdanningen

En god utdanning og sertifisering indikerer at legen har hatt omfattende opplæring og er anerkjent som både pålitelig og dyktig innen faget.

Nøl aldri med å be om og få se legens legitimasjon eller sertifikater. Du kan også undersøke utdanningsinstitusjonene på egenhånd, for å lære mer om skolen, programmene og nivået på erfaringen.

2. Undersøk legens erfaring og kompetanse

Finn ut hvor lenge legen har utført hårtransplantasjoner og hvilke transplantasjonstyper han eller hun er mest kjent med. Utfører legen kun en bestemt prosedyre, kan du spørre når de begynte å spesialisere seg og hvor mange transplantasjoner de har utført. 

Spør gjerne om de har erfaring med medisinske inngrep. Er svaret da nei, så bør varsellampene begynne å lyse. Husk at hårtransplantasjon alltid innebærer medisinske inngrep.

En hårtransplantasjon bør alltid utføres av en utdannet lege for å sikre at personen som utfører transplantasjonen har tilstrekkelig kompetanse og erfaring. 

Lege viser tidligere operasjoner til ny pasient.

3. Be om å få se før- og etterbilder

Å se på klinikkens før- og etterbilder kan gi deg et godt inntrykk av hva du har i vente for din hårtransplantasjon. 

Er du bekymret før inngrepet, bør du be om å få se bilder av legens tidligere pasienter før og etter prosedyrene. Da kan det være spesielt fint å se samme type hårtransplantasjon som du selv ønsker å ta. Dette vil gi deg et godt visuelt inntrykk av hvordan din egen hårtransplantasjon kan bli. 

4. Avklar forventninger

Benytt konsultasjonen til å fortelle om dine forventninger til inngrepet. Slik kan våre spesialister finne den behandlingen som passer best for deg. 

Du bør være komfortabel med både legen og den foreslåtte prosedyren før du går videre med hårtransplantasjonen. La svarene på spørsmålene veilede deg til å ta en beslutning for å sikre at du finner den beste legen til å utføre operasjonen.

5. Hvilke forberedelser må du gjøre i forkant av inngrepet?

Undersøk om det er spesielle forberedelser du må gjøre før transplantasjonen, og hvor lang tid det vanligvis tar å se resultatene. Dette er viktig så du ikke får falske forhåpninger.

Det kan også være lurt å spørre om eventuelle hensyn du må ta etter behandlingen for å sikre best mulig resultat. 

Erfarne hårspesialister

Dr. Emil George er en av Norges mest erfarne spesialister på hårtransplantasjon, og utfører både hårtransplantasjoner, skjeggtransplantasjoner og behandling av tidligere mislykkede hårtransplantasjoner.

Dr. Martin Enger er hudlege og spesialisert innen hud- og hårsykdommer. Gjennom mange år som praktiserende hudlege har han opparbeidet seg bred kompetanse innen sykdomsfeltet og kan vurdere situasjonen til hver enkelt pasient og anbefale eventuell behandling.

Du er i trygge hender her hos oss på Skandinavisk Hårinstitutt.

Resepsjon/inngang til klinikken. Lyst og stort rom. Grønne, svarte og brune detaljer i hele rommet.

La Skandinavisk Hårinstitutt gi deg nytt hår

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til oss i Skandinavisk Hårinstitutt for en konsultasjon. Du finner oss i Kirkeveien 7, Frogner, Oslo. Du kan også bestille videokonsultasjon.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om behandling eller resultater. Vi hjelper deg mer enn gjerne.

Kontakt oss

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon