Vi opplever dessverre å få inn klienter som har fått utført behandling de aldri burde hatt. De har fått et kortvarig godt resultat, men på lang sikt er det suboptimalt.

Dr. Martin Enger ved Skandinavisk Hårinstitutt møter en hel del klienter som har fått utført hårtransplantasjoner i altfor ung alder. Resultatet kan være katastrofalt. Dr. Enger påpeker at dette fører dette til feilbehandling, som aldri skulle vært utført. 

– Noen klinikker blir for ivrige og vil utføre en transplantasjon for at det skal se bra ut om et par år. Det er trist, sier Enger.

Vi utfører aldri behandling på noen som ikke kan få det

En måte du kan være sikker på at klinikken du kontakter er seriøs og trygg, er at de faktisk sier nei, og ikke tilbyr behandling til de som ikke kan få det. Som tilbyder av hårtransplantasjon er det vårt ansvar å sørge for at pasientene får riktig behandling, og ikke utsettes for noe som kan gi katastrofale konsekvenser i etterkant. 

Sier nei dersom du er for ung 

Vi får inn klienter i alle aldre til konsultasjon hos oss. For de som er unge er vi spesielt strenge med om man blir tilbudt behandling eller ikke. Årsaken er at det er vanskelig å forutse hvordan hårtapet vil utvikle seg, og om vi utfører en transplantasjon for tidlig, vil du kunne oppleve å miste det transplanterte håret bare noen år etter behandlingen, og dermed oppnå et lite optimalt resultat. 

Andre årsaker til at ikke alle kan få utført hårtransplantasjon 

Det kan være andre årsaker til at du ikke kan få utført en hårtransplantasjon i tillegg til alder. Både sykdommer og medisiner kan være grunn til å ikke kunne få behandling. Om du for eksempel opplever midlertidig hårtap eller har hudsykdommen alopecia areata bør du heller ikke ta hårtransplantasjon. 

Om du er gravid eller ammer, vil vi heller ikke utføre hårtransplantasjon på deg. For lite hår i donorområdet er også en årsak til å ikke kunne få behandling. 

Andre behandlinger

Dersom du ikke kan få utført hårtransplantasjon, er det for noen mulig å få en annen type behandling. På konsultasjonen undersøker en lege hodebunnen og håret ditt nøye, og avdekker hvilke behandlinger du kan få. Vi tilbyr også medisinsk behandling i tillegg til transplantasjon av hår, skjegg og øyenbryn. 

Har du fått utført en mislykket hårtransplantasjon? 

Dersom du har fått utført en hårtransplantasjon som ikke er optimal. Enten det er fordi den ble utført i for ung alder, eller det er noe annet som gjør at du ikke har fått et godt resultat, kan vi hjelpe deg. 

Vi har fått inn flere klienter som tidligere har fått utført behandling, som ønsker en ny behandling. Årsakene til at resultatet etter en behandling er suboptimalt kan være mange. Uansett årsak er vårt mål å sørge for at våre pasienter er fornøyd med håret sitt.

Hudlegen hos Skandinavisk Hårinstitutt viser pasienten behandlingsrom.

Konsultasjon hos en trygg klinikk

Om du lurer på om hårtransplantasjon er en behandling du kan ta, kan du ta kontakt med oss for en konsultasjon. Der forteller vi deg om det er noe som kan gjøres, eller om det er noe som ikke bør gjøres.

Bestill konsultasjon

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon