Metoder for Hårtransplantasjon: FUE, FUT og BHT

play

Transplantasjon av hår, skjegg og øyenbryn kan gjøres med flere metoder. Vi benytter metodene FUE, FUT og BHT. 

Hårtap kan forårsakes av flere faktorer: alder, gener, stress og medisinske tilstander er bare noen av faktorene som kan påvirke hvordan hårvekst og håravfallet utvikler seg.

Dersom du opplever progressivt hårtap på grunn av genetikk og alder, er det to hovedprosedyrer innen hårtransplantasjon som kan benyttes – FUE og FUT. Begge metodene kan brukes til å gjenopprette hårbalansen ved skallethet. Vi tilbyr begge metoder hos oss og kan vise til gode resultater.

Bestill konsultasjon

FUT – Follicular Unit Transplantation

Hvilken prosedyre egner seg for meg?

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Forskjellene på FUE og FUT

Små eller nesten usynlige arr etter inngrepet

FUT-metoden krever at du fjerner en stripe av hodebunnen som inneholder hårsekker fra donorområdet. Dette etterlater en fin linje med lineære arr.

Ved å bruke FUE-metoden trekkes donorfollikler ut individuelt, noe som resulterer i små prikkete arr. I de aller fleste tilfeller vil ikke arrene synes, selv ved kort hårklipp.

FUT kan i enkelte tilfeller anbefales til og brukes på personer som ikke trenger å bekymre seg for at det fine linjearret skal bli synlig etter hårtransplantasjonen. Her vil håret i de fleste tilfeller skjule arret.

FUE har også en raskere utvinning, siden det ikke er noen suturer (sting) under inngrepet.

Enklere sårtilheling

Gjenopprettingstid for FUE-metoden er generelt noe kortere enn for FUT-metoden. Det kreves ingen suturer for å lukke utvinningsstedene, og du kan være tilbake i normale aktiviteter i løpet av kort tid etter inngrepet.

FUE-metoden har også en mindre ubehagelig restitusjonstid. Husk at det er viktig å følge alle postoperative instruksjoner fra legen for å få de aller beste resultatene.

Et mer naturlig utseende

Det vil alltid ta tid før du ser resultatene, uansett hvilken metode for hårtransplantasjon som benyttes. Dette er fordi donorhårene faller ut før gjenveksten starter. Når håret ditt begynner å vokse tilbake, bør imidlertid ikke det nye håret skilles fra de andre hårene rundt det. Dette er viktig for å få et mest mulig naturlig utseende etter hårtransplantasjonen.

Langsiktig resultat

FUE-transplantater lar håret vokse i lang tid, dersom ekstraksjonene og transplantasjonene håndteres riktig og du tar godt vare på hår og hodebunn. Hvis områder av håret ditt tynnes ut over tid, kan FUE gjentas for å fylle disse tomrommene. Å bruke individuelle follikler, i stedet for en stripe, kan gi flere potensielle donorhår for fremtidige prosedyrer.

For å oppnå fordelene ved en FUE-hårtransplantasjon, må du alltid velge en erfaren lege. Hos Skandinavisk Hårinstiutt finner du erfarne eksperter innen FUE-metoden og hårtransplantasjon.

Husk at hårtransplantasjon er et inngrep og ikke alle kan få utført behandlingen.

Før og etter behandling

Mann med grått hår og skjegg som holder en kaffekopp.

Vårt mål er å gi kundene våre håret tilbake, og vi er takknemlige for alle som velger Skandinavisk Hårinstitutt når hårtransplantasjon skal utføres.

Finn ut hvilken metode som egner seg for deg

Hvis du vurderer hårtransplantasjon, kan du kontakte oss for en uforpliktende konsultasjon.

På konsultasjonen vil en av våre pasientkonsulenter vurdere beste behandling for ditt utgangspunkt og behov. Vi har lang erfaring med hårtransplantasjoner, og sørger for at du får et resultat du blir fornøyd med.

Bestill konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om behandlingsmetoder

Hvilken behandlingsmetode som egner seg best for deg, avhenger av ditt utgangspunkt. På konsultasjonen avdekker vi hvilken tilstand håret og hodebunnen din har og hvilke muligheter det gir. Deretter anbefaler vi en behandling for deg.

Ja. Vi kan benytte både FUE og FUT på kvinner og menn. FUT egner seg gjerne for de med lengre hår, ettersom håret kan dekke over de minimalt synlige arrene. Ved FUE-transplantasjon er det normalt at vi barberer hodet, men vi kan også utføre FUE uten å barbere.

Nei. Hårtransplantasjonen vil koste det samme uavhengig om vi går FUE eller FUT. Det som påvirker prisen er antall grafts som skal transplanteres og hvor omfattende selve inngrepet er.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon