Forskjellige metoder for hårtransplantasjon

Forskjellige teknikker for å utføre hårtransplantasjon

Hårtap kan forårsakes av flere faktorer. Alder, stress, genetikk, altfor stramme frisyrer og medisinske tilstander som f.eks skjoldbrusk og en ubalanse av lave D-vitamin nivåer. Alle disse kan føre til uønsket hårtap. Dersom du starter på og opplever progressivt hårtap på grunn av genetikk og alder, er det to hovedprosedyser i hårtransplantasjon som er tilgjengelig. Dette er FUE og FUT. Begge kan brukes til å gjennopprette hårbalansen ved skallethet.

Forskjellige typer av hårtransplantasjon

Både FUE og FUT er populære former for hårgjenoppretting. Da begynner vi med å ta graft-follikler fra et donorsted. Dette er vanligvis bak på hodet ditt. Disse transplanteres så for å dekke områdene med hårtap. Det er viktig å ha sunt hår på donorstedet. Dette for at graftene skal være levedyktige kandidater for en transplantasjon.
I noen tilfeller kan også disse hårene komme fra skjegget eller brystet. Da foregår transplantasjonen ved hjelp av en spesialisert BHT (kroppshårtransplantasjon) teknikk.

Ved follikulær-enhetstransplantasjon (FUT) tar vår kirurg en hudstrimmel fra hodebunnen og skiller den i fra 500 til hele 2500 transplantater. Denne prosedyren kalles noen ganger follikulær-enhetsstripkirurgi (FUSS) og etterlater et fint lineært arr der donorvevet fjernes.

Utvinning av follikulær enhet (FUE) utføres med et spesialverktøy designet for å trekke ut individuelle donorfollikler en og en om gangen. Fremgangsmåten er mer krevende enn FUT, men etterlater mindre synlig arrdannelse i form av små prikker som blir dekket av det gjenværende håret på donorstedet.

I begge disse prosedyrene brukes en lokalbedøvelse på donor / mottakerstedet, og transplantater settes inn for å fullføre transplantasjonen.

Hvordan velge riktig prosedyre for meg?

Om prosedyrene FUT eller FUE er riktig for deg, avhenger veldig av typen og omfanget av hårtap du opplever på ditt hode. FUE er nesten alltid den beste teknikken, og den teknikken vi bruker mest her på Skandinavisk Hårinstitutt. Og det finnes flere faktorer som gjør at vi i Skandinavisk Hårinstitutt foretrekker FUE-metoden for de fleste av våre pasienter.

Det blir mindre- til nesten usynlig arr etter inngrepet

FUT-metoden krever at du fjerner en stripe av hodebunnen som inneholder hårsekkene fra donorsteder. Dette kan da etterlate en fin linje med lineære arr.

Ved å bruke FUE-metoden trekker våre kirurger ut donorfollikler individuelt, noe som igjen da resulterer i små prikk arr. I de aller fleste tilfeller vises da ikke arr. Selv ved hårklipp som er veldig kort, vil det så og si ikke synes arr.Vi i Skandinavisk Hårinstitutt ved hvordan dette skal utføres riktig, og da skal arrdannelse fra FUE være helt minimal.

Dette fordi det er prosedyren som ender med nesten ingen lineær arr. FUT kan i enkelte tilfeller anbefales og brukes på kvinner som ikke trenger å bekymre seg for at det fine linearret noensinne blir synlig etter hårtransplantasjonen. Håret vil i de aller fleste tilfeller skjule arret.

FUE har også en raskere utvinning, siden det ikke er noen suturer under inngrepet.

Enklere “healingprocess”

Gjenopprettingstid for FUE-moten er generelt noe kortere enn for FUT-metoden. Det kreves ingen suturer for å lukke utvinningsstedene, og du kan være tilbake til å delta i normale aktiviteter i løpet kort tid etter inngrepet.

FUE-metoden har også mindre ubehagelig restitusjonstid. Men selv om du skulle føle deg komfortabel under restitusjonstiden, er det viktig å følge alle postoperative instruksjoner fra kirurgen for å få de aller beste resultatene. Den kortere helbredelsesperioden gjør FUE-metoden til et bedre valg dersom du har en travel hverdag og ønsker å kunne komme tilbake i full sving så raskt som mulig.

Et mer naturlig utseende

Det vil alltid ta tid før du ser resultatene etter hvilken som helst form for hårtransplantasjon. Dette er fordi donorhårene faller ut før gjenveksten starter på kroppen din. Når håret ditt begynner å vokse tilbake, bør det nye håret imidlertid ikke skilles fra de andre hårene rundt det. Dette er spesielt viktig for at du skal få et mer naturlig utseende etter hårtransplantasjonen.

Langsiktig resultat

FUE-transplantater skal fortsette med å “vokse hår” i lang, hvis ekstraksjonene og transplantasjonene håndteres dyktig og at du ikke minst tar godt vare på håret ditt / hodebunnen. Hvis det skulle oppstå områder av håret ditt som begynner å tynnes ut over tid, kan FUE også gjentas for å fylle disse tomrommene. Å bruke individuelle follikler i stedet for en stripe kan gi mer potensielle donorhår tilgjengelig for fremtidige prosedyrer.

For å få disse fordelene ved en FUE-hårtransplantasjon, må du alltid velge en erfaren kirurg. Innenfor hårgjenoppretting og hårtransplantasjon er våre kirurger hos Skandinavisk Hårinstiutt eksperter og langt fremme med FUE-metoden. Dr. Marwan Saifi, og Dr. Emil George har erfaring med over 10.000 transplantasjoner siden 1995.

Husk alltid at hårtransplantasjon er et kirurgisk inngrep. Ikke alle kan få utført en hårtransplantasjon.

Avtal en konsultasjonstime hos vår hudlege Dr. Martin Enger, så vil han gå igjennom akkurat din hud.