Ta kontakt med oss

Få håret tilbake med moderne behandlingsmetoder innen hårtransplantasjon.

Bestill gratis konsultasjon

Hva gjør man etter en hårtransplantasjon

Pasienten kan ofte oppleve en følelse av nummenhet og kløe på de transplanterte områdene de første dagene etter behandlingen. Dette er et utvilsomt godt tegn på den naturlige prosessen med heling etter hårtransplantasjonen. En hevelse som er i pannen kan ta opptil 2 – 6 dager. Pasienten bør oppsøke en lege hvis hevelsen ikke forsvinner etter disse dagene. Våre leger er tilgjengelig for alle våre pasienter 24 timer i døgnet. Vi anbefaler at de første dagene etter en hårtransplantasjon at pasienten bør sove med hodet på 45 graders vinkel. Dette vil vi gjennomgå godt med vår pasient i konsultasjonen vår.

Dagen etter hårtransplantasjonen kan pasienten begynne med å vaske hår forsiktig med varmt, rennende vann, men bør unngå å berøre transplanterte områder. Veldig viktig – Det er ikke lov å bruke hårføner, men man kan berører hodebunnen forsiktig med et mykt gassbind eller annet sterilt materiale.

Prosedyrene ovenfor bør gjentas opptil 7 til 14 dager etter hårtransplantasjonen (operasjonen). Allerede etter et par dager etter operasjonen begynner hårsekkene å regenerere seg, gjenvinne sin vitalitet og prosessen med såkalt “rooting” begynner.

Våre anbefalinger og instruksjoner til pasienten etter hårtransplantasjon.

Når stadiet ovenfor er forbi, kan du nå begynne å vaske håret med den milde sjampoen du får fra oss og berøre forsiktig de transplanterte områdene. Sår rundt implantatene som følge av helingsprosessene, vil bli fjernet ca 12 dager etter operasjonen. Du bør ikke bekymre deg for at follikler vil bli fjernet med skorpene. Det er en normal regenerativ prosess etter hårtransplantasjonen. Imidlertid, hvis du merker en blødning i det transplanterte området, bør du umiddelbart kontakte legen din, da det kan være farlig. Men dette er heldigvis veldig sjeldne situasjoner. Det er viktig for oss i Skandinavisk Hårinstitutt å informere pasientene våre om alle mulige tilfeller og situasjoner etter hårtransplantasjonsoperasjoner (behandlinger).

Det transplanterte håret ditt vokser og faller ut opptil 3 måneder etter inngrepet. Det er forårsaket av sjokket etter operasjonen når en follikkel er i “søvnfasen” i ca 12 uker. Når fasen slutter, begynner håret å vokse og ikke falle ut. Den fulle hårvekst- og strukturregenereringssyklusen etter operasjonen kan ta enda ca 12 måneder. Microscars i mottakerområdet er dekket da med det nye håret ditt.

I det innledende stadiet av transplantert hårvekstsyklus kan pasienten oppleve lav betennelse rundt en enkelt follikkel. Det kan være forårsaket av inngroing av hår som resulterer i betennelsesbobler. Da anbefales det av oss å legge inn en varm komprimering i hodebunnen din.

Hvis hårsekkene er transplantert riktig, vil de vokse hår hele pasientens liv. Hvis du vil gjennomgå hårtransplantasjoner av høyeste kvalitet, uten komplikasjoner og ubehagelige overraskelser, kan du gå til oss i Skandinavisk Hårinstitutt, Oslo.