Lurer du på hvordan tiden etter en hårtransplantasjon er? Her kan du lese mer om hvordan prosessen etter behandlingen foregår.

kontakt oss

 

Vi får mange spørsmål om hvordan perioden etter en hårtransplantasjon er. Her kan du lese våre råd og generelle spørsmål vi får om tiden etter behandlingen. 

Har du gjennomført behandlingen og trenger spesifikke råd til pleie, hygiene, trening og annet? Her finner du mer informasjon om tiden etter en hårtransplantasjon 

Konsultasjon.

Følg instruksjonene du får av legen 

Kanskje det aller viktigste du kan gjøre etter en hårtransplantasjon er å følge instruksjonene du får av legen. Etter en hårtransplantasjon får du veiledning om hvordan du skal ta vare på hodebunnen, hva du kan gjøre og ikke gjøre, og hva du bør gjøre for at resultatet skal bli optimalt. 

Kan jeg gå på jobb etter behandlingen? 

Hvor lenge du må vente før du kan være tilbake i jobb etter transplantasjonen, avhenger av hva slags type jobb du har. Har du en stillesittende jobb kan du være tilbake i arbeid noen dager etter behandling. Generelt anbefaler vi at du holder deg i ro i to uker etter hårtransplantasjonen. 

Hvordan skal jeg vaske håret etter en hårtransplantasjon? 

Når du har tatt en hårtransplantasjon er det viktig å rengjøre de transplanterte områdene. Du må være forsiktig med hvordan du vasker håret, hvilken såpe du bruker og vanntemperatur. I begynnelsen må du unngå de transplanterte områdene og kun vaske med vann. Etter hvert kan du gå over til å bruke shampoo og balsam. 

Du må også være forsiktig med tørking av hodebunnen etter vask og kan ikke bruke hårføner til å tørke håret. 

Kan jeg sole meg etter behandlingen? 

Den første perioden etter behandlingen er det viktig at du unngår sollys på de transplanterte områdene. Om du skal være ute i solen bør du bruke hodeplagg for å beskytte området. På generell basis anbefaler vi at du unngår sollys de første ukene. 

Hårtransplantasjon konsultasjon

Vær tålmodig

Det er lett å bli utålmodig etter behandlingen, og mange vil gjerne at det nye håret skal vokse ut med en gang. Det transplanterte håret ditt vokser og faller ut opptil 3 måneder etter inngrepet. Det er forårsaket av sjokket etter operasjonen når en follikkel er i «søvnfasen» i omtrent 12 uker. 

Når denne fasen slutter, begynner håret å vokse. Den fulle hårvekst- og strukturregenereringssyklusen etter operasjonen kan ta enda 12 måneder. Det vil si at det tar omtrent ett år etter behandlingen før du ser det ferdige resultatet.

Når kan jeg klippe håret etter behandlingen? 

Du kan klippe det ikke-transplanterte håret bare noen uker etter behandlingen med saks, men du må være svært forsiktig med det transplanterte området. Om du skal bruke hårtrimmer anbefaler vi at du venter til rundt 3-4 måneder. 

Vi veileder deg både før, under og etter behandlingen 

Når du kommer til Skandinavisk Hårinstitutt kan du være trygg på at du blir ivaretatt. Det aller viktigste for oss er at du får et resultat du blir fornøyd med. 

Allerede fra første konsultasjon skal du føle at du kan stille oss de spørsmålene du lurer på. Etter transplantasjonen vil vi informere deg om hva du må gjøre for å ivareta håret, og vi kommer også til å følge opp videre etter behandling for å sikre at alt er som det skal. 

Har du noen spørsmål underveis er vi alltid tilgjengelige for å svare deg.

bestill konsultasjon

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon