En skrekkhistorie

Det finnes mange som “liker å reise utenlands” for å få en hårtransplantasjon. Disse er fristet til å praktisere “medisinsk turisme”, noe som betyr at man drar til et annet land enn sitt eget for å motta medisinsk hjelp.

En av viktigste hovedårsakene til å ikke besøke et annet land for hårtransplantasjon er det faktum at ikke alle land har samme medisinske standarder og praksis som vi har her i Norge. Det er også viktig å innse at det ikke alltid er lett eller økonomisk å reise tilbake til landet der prosedyren ble utført hvis det er eventuelle problemer med de endelige resultatene av tjenesten.

I tillegg kan pasienter som reiser til utlandet ikke være sikre på kvaliteten på tjenestene de vil motta når de kommer til hårprosedyren. Dette er svært viktig for oss i Skandinavisk Hårinstitutt, og vi har de strengeste prosedyrer hos oss, rett og slett for at du som vår pasient skal få den beste og riktige behandlingen. La oss ta en titt på problemene som en 26 år gammel britisk pasient nylig har møtt på.

en skrekkhistorie

Britiske Luke Horsfield satt igjen med et hode fullt av arr og skallede flekker etter en nylig hårtransplantasjonsprosedyre i Tyrkia. Horsfield har fortalt i ettertid at han hadde følt seg “veldig selvbevisst” om tynt hårfeste på hodet sitt, så han bestemte seg for å reise til utlandet for å utføre hårtransplantasjon.

Han brukte over $ 1500 i amerikanske dollar for en billig seks timers operasjon på Clinic Center i Istanbul. Han synes prisen for prosedyren ble god handel for ham, fordi prisen var halvparten av prisen den ville kostet ham i hans hjemland – Storbritannia.

Ingen lykke

Horsfields lykke med å få hårtransplantasjon varte ikke lenge. Flere måneder etter operasjonen,var han ikke i stand til å se noen vekst i hodebunnen, og han satt igjen med skallede flekker og stygge arr på hodet. Ifølge Luke snakket ikke legene på klinikken engelsk, og de fjernet også for mange follikulære enheter fra bakhodet under operasjonen.

Hårtransplantasjonsprosedyren Luke hadde er kjent som utvinning av follikulær enhet (FUE), og dette er når hårsekkene fjernes på individuell basis av en lege fra baksiden eller sidene av pasienten. Hårsekkene blir deretter implantert inn i de skallede områdene i hodebunnen til pasienten.

Skade

På grunn av skaden som legene ved klinikken i Tyrkia har gjort i hodebunnen, sier Luke at arrene og de skallede flekkene må repareres av en annen klinikk. Dette vil medføre store ekstrakostnader, og den billige behandlingen, vil ikke bli så “billig” allikevel.

En advarsel for andre pasienter som ønsker hårtransplantasjon “billig” i utlandet

Selv om nettstedet til klinikken lover at pasienter med tynnende hår vil oppleve “effektive og tilfredsstillende resultater”, var dette absolutt ikke tilfelle for pasienten Luke Horsfield. Han opererte i 2018 og fortalte en avis at han “gjorde alt de ba meg om å gjøre som etterbehandling når jeg hadde utført operasjonen”. Men etter ca fire måneder så jeg bokstavelig talt ingen vekst forteller Horsfield. Han ringte klinikken for å spørre hvorfor det ikke hadde vokst ut noen hår, men ble da fortalt at dette var helt normalt.

Nesten ingen vekst

Etter ytterligere noen måneder begynte han å se “litt vekst men ikke mye” og etter et år hadde det fremdeles ikke vokst ut noe. Jeg satt igjen med arr og skallede flekker. Horsfield sier at klagene hans ble ignorert av klinikken, og da han ba om refusjon, tilbød klinikken ham ganske enkelt en annen operasjon til halv pris. Når de endelig tilbød ham tilbakebetaling, var beløpet knapt en tredjedel av det han hadde betalt for operasjonen.

Luke begynte å se tynnende hår i en alder av 21 år og trodde han hadde funnet mye med klinikken han besøkte i Tyrkia. Han oppfordrer nå andre menn som ønsker å få hårtransplantasjon til mer fullstendige undersøkelser av medisinske klinikker og prosedyrene de tilbyr pasientene sine. Rett og slett så oppfordrer han til å bruke en klinikk har beviselige gode hårtransplantasjoner.

Tynt hår

Han fortalte til en avis: “Jeg hadde alltid vært veldig selvbevisst om håret mitt, og jeg hatet at det var vått eller blåst i vinden. Jeg vil alltid bruke ekstra tid på å style det før jeg går ut, og prøver å skjule det skallede stedet. Det påvirket min, og dette var noe jeg hadde ønsket å gjøre i noen år. “

Luke så på forskjellige steder og priser i Storbritannia og fant klinikken i Tyrkia som tilbød en mye lavere pris. Han sjekket inn på anmeldelser og fant noen gode, så han antok at han fant en god verdi for pengene sine. Senere fant han ut at «hvem som helst kan legge inn en anmeldelse, og selskaper kan be om at anmeldelser blir tatt ned, så jeg føler at jeg ikke fikk et fullstendig bilde.

Luke fikk hjelp

Luke la ut en gjennomgang av sin operasjon og behandling av Clinic Center. Etter å ha lagt ut anmeldelsen ble han kontaktet av Hair Doctor Clinic i Storbritannia, og de tilbød seg å reparere arr og skallede flekker gratis. Luke hadde sin andre hårtransplantasjons behandling 3. mars og er begeistret for resultatene, siden han allerede har lagt merke til tegn på vekst i hårfestet.

Vi håper at alle som tenker på å ta hårtransplantasjon i utlandet, heller tar en titt her, og tar kontakt med oss i Skandinavisk Hårinstitutt for en konsultasjon.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon