Slik kan du få tykkere skjegg

Vil du ha tykkere skjegg? Hvis din naturlige skjeggvekst ikke er slik du ønsker, kan en skjeggtransplantasjon bidra til å øke skjeggveksten. Les mer om temaet her.

Skjegg er ansiktshår, og vokser på kinn, hake og overleppe. Som alt annet ved kroppen vår er håret vårt forskjellig, noe som gjør at skjeggvekstens farge, tekstur og tykkelse varierer fra person til person.

De har som mye skjegg har mye av det androgene hormonet dihydrotestosteron (DHT) i huden. Dette hormonet bidrar altså til skjeggvekst og gjør at noen har mer skjegg enn andre.

Mann som leser bok i sengen på klinikksuiten hos Skandinavisk Hårinstitutt.

Skjegg i trendbildet

Skjegg har siden tidenes morgen blitt forbundet med status og maskulinitet, og nyere tid er skjegget blitt en viktig del av motebildet. 

For mange er skjegget en viktig del av identiteten, noen har bedre skjeggvekst enn andre. Mens noen kan flotte seg med jevnt og fyldig skjegg, må andre ta til takke med tynt og ujevnt skjegg

Hvordan kan jeg få mer skjegg? 

Hvis du er en av de som ikke er fornøyd med skjeggveksten slik den er i dag, kan en skjeggtransplantasjon være en løsning. 

Lang erfaring med skjeggtransplantasjon

Hos Skandinavisk Hårinstitutt utfører vi hårtransplantasjon av skjegg med avanserte og moderne metoder. Våre leger har behandlet mer enn 10.000 pasienter, og besitter over 27 års erfaring. Vi jobber for at våre kunder skal få en hår- og skjeggvekst de er fornøyd med.

Hvordan fungerer det? 

Hvis du ikke kan gro jevnt og fyldig skjegg kan du vurdere skjeggtransplantasjon. For å komme i gang må du aller først booke en konsultasjon på vår klinikk på Frogner. 

Før behandling

Under konsultasjonen undersøker vi hva ditt utgangspunkt er – vi er alle forskjellige, og selv om hårtransplantasjon kan bidra til å øke skjeggvekst er det dessverre ikke løsningen for alle.

Hensikten med konsultasjonen er å finne ut hva slags resultat du ønsker og hvordan vi kan hjelpe deg. Om du ikke kan transplantere skjegg, kan det likevel hende vi har en behandlingsmetode som kan gi deg fyldigere skjegg. 

Gjennomføring av behandlingen 

Dersom huden og håret ditt er egnet for skjeggtransplantasjon, kan vi sette i gang med behandling med en gang. Vi benytter oss av to metoder for hårtransplantasjon av skjegg. De er begge avanserte og moderne metoder som kalles Follicular Unit Excision (FUE) og Follicular Unit Transplantation (FUT). 

Etter behandling

Når transplantasjonen er gjennomført må du ta tiden til hjelp. Det helt ferdige resultatet må du være litt tålmodig med. Du vil nok ikke kunne se dette før det går gått opptil 12 måneder. 

Du må være forsiktig når steller skjegget i begynnelsen. De første 1-2 månedene skal du ikke barbere deg i det hele tatt. Etter denne perioden kan du begynne å trimme skjegget, men unngå bruk av barberhøvel inntil hårene har festet seg godt.

Det endelige resultatet

Når det har gått 12 måneder kan du nyte det nye skjegget ditt. Skjeggtransplantasjonen skal gi deg et skjegg som kler ansiktsformen din godt, og ser naturlig ut. Når hele behandlingen er ferdig er det opp til deg å holde skjegget velstelt. Noen tips er å holde rent, tilføre fuktighet og gre det jevnlig.

Slik tar du vare på skjegget etter behandlingen

For at du skal få utnyttet skjeggets fulle potensiale, er det viktig at du er flink til å stelle og ta vare på det. Det første året etter behandlingen må du være forsiktig med å trimme og barbere det. Hvis du i tillegg skaffer deg gode rutiner for å stelle skjegget blir det enklere for deg å holde skjegget vedlike å få det resultatet du ønsker. 

Tilfør fuktighet

Det flere grunner til at du bør tilføre fuktighet i skjegget. For det første gir det skjegget næring og bedre grunnlag for å vokse. For det andre blir skjegget mykere og bidrar til at skjegget ser og oppleves som mer fyldig, i stedet for stritt og pistrete. For det tredje unngår du at det klør og stikker i ansiktet. Vær flink til å bruke fuktighetsgivende produkter som skjeggolje eller skjeggbalm. 

Du må være tålmodig for å gro skjegg

For å få drømmeskjegget er det viktig at du er tålmodig. Det er fristende å ty til barbering så fort skjegget har vokst litt, blitt litt ujevnt og ikke har helt den formen du ønsker. Men dersom du aldri lar det få vokse ordentlig vil du aldri kunne få det fyldige skjegget du ønsker. 

Håret vokser i ulike faser, og noe som gjør at alle hårene ikke har helt lik lengde. Hvis du er tålmodig vil du oppleve at det er mye enklere å skape det skjegget du ønsker når du først barberer deg. Mye skjegg gir deg spillerom og det er enklere å forme og få det til å dekke slik du ønsker. 

Hold skjegget og huden ren

En annen viktig del av stellerutinene er vask av skjegg. Vask det jevnlig slik at skjegget ikke er fullt av smuss og skjeggprodukter. Da er det enkelt å holde skjegget mykt og velduftende. Huden under skjegget bør også rengjøres ved jevne mellomrom for at den ikke skal bli irritert og kløende.

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Bestill konsultasjon til skjeggtransplantasjon

Lurer du på om skjeggtransplantasjon kan være noe for deg? Bestill en konsultasjon hos oss. Vi har lang erfaring og høy ekspertise innen erstatning av manglende hår, samt fullstendige rekonstruksjoner av ansiktshår. 

Hårtransplantasjon er dessverre ikke løsningen for alle, og det kan ikke reparere underliggende biologiske årsaker, hormonforstyrrelser eller ugunstige livsstilsvalg. Om noen av disse faktorene er årsakene til lite skjeggvekst, er det ikke sikkert skjeggtransplantasjon passer for deg. 

Dette kan du diskutere med hudlegen under konsultasjonen.