Tynt skjegg

Sliter du med ujevn eller tynn skjeggvekst? Mange kan se langt etter drømmen om et tykt og fyldig skjegg fordi naturen rett og slett ikke er på deres side. Da kan det være aktuelt med en skjeggtransplantasjon.

Hårtransplantasjon i verdensklasse

Skjeggtransplantasjon i verdensklasse

En vellykket hårtransplantasjon bør alltid resultere i en naturlig farge, form og tekstur. Dette gjelder også skjegg. Et godt og naturlig resultat avhenger av en lege som har evnen til å tenke helhetlig på vekstmønster og form. 

Du skal ikke passe inn i skjegget ditt – skjegget ditt skal passe til deg. 

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du leger i verdensklasse. Våre leger har mer enn 27 års erfaring, og har behandlet mer enn 10 000 pasienter. Vi er eksperter på både hår- og skjeggtransplantasjoner, og vi tar oss god tid til å lytte til dine ønsker og behov. 

Se pris på hårtransplantasjon her.

Hvorfor ønsker vi oss et fyldig skjegg?

Et fyldig og tett skjegg forbindes med maskulinitet, styrke og visdom. For noen er det viktig å ha et fullgrodd skjegg, enten for utseendets skyld, eller fordi det er en del av deres identitet. Da kan den tynne skjeggveksten være frustrerende og føles urettferdig. 

De seneste årene har det også blitt mer og mer trendy å la skjegget gro. Vi ser stadig flere kjendiser som har lagt barbermaskinen på hylla, blant dem George Clooney og David Beckham. 

Her til lands har vi blant andre Kristofer Hivju, hvis skjegg ble verdensberømt gjennom TV-serien Game of Thrones. Da han viste seg frem uten skjegget sitt, var han ikke til å kjenne igjen. Bildene hans viser hvor mye hår og skjeggvekst har å si for utseendet. 

Bestill uforpliktende konsultasjon til skjeggtransplantasjon

Flere og flere kommer til oss og ønsker seg fyldigere skjegg, og vi utfører stadig flere skjeggtransplantasjoner ved klinikken vår på Frogner. 

Din pasientreise hos oss starter alltid med en konsultasjon hvor vi går gjennom ditt individuelle utgangspunkt, og dine ønsker til resultat. Konsultasjonen er selvsagt uforpliktende. Bestill en time i dag, så finner vi ut av hvordan vi best kan hjelpe deg!

Venterom til klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe i mens. I respesjonen ligger det en macbook.

Våre metoder for hårtransplantasjon av skjegg

Hos Skandinavisk Hårinstitutt benytter vi oss av avanserte og moderne metoder for hårtransplantasjon av skjegg. Disse kalles Follicular unit excision (FUE) og Follicular unit transplantation (FUT).

Follicular Unit Excision (FUE)

FUE-metoden er den vanligste, og den som vi oftest benytter på våre pasienter. Behandlingen foregår med lokalbedøvelse, og varer fra fire timer.

Metoden går ut på å plukke én og én hårsekk fra et donorområde, vanligvis fra nakken eller bakhodet. Hår kan også hentes fra undersiden av haken, og flyttes høyere opp på ansiktet for å skape en ny skjegglinje. 

Hårsekkene transplanteres til områder i ansiktet der man ønsker tettere skjeggvekst. Ettersom hårsekkene plasseres én og én, er dette en svært presis metode som gir gode resultater. 

Follicular Unit Transplantation (FUT)

FUT-metoden innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet og nakken. Hårene separeres med et mikroskop før de transplanteres til områder hvor man ønsker hårvekst. 

Denne metoden er best egnet til kvinner eller menn med langt hår som kan skjule arrene. Metoden har lengre tilhelingstid enn FUE, og arrene blir mer synlige. 

Skjeggets form 

En vellykket skjeggtransplantasjon skal ende med et skjegg som ser naturlig ut, og som kler deg godt. Menn kan velge mellom et bredt eller smalt skjegg tilpasset sin ansiktsform, eller et typisk «goatee beard» – altså skjegg rundt munnen. 

Hvordan ser skjegget ut etter behandlingen?

Tiden for gjenvekst av nytt hår er 6-12 måneder. De første 1-2 månedene skal du unngå å barbere deg, og deretter skal du kun bruke skjeggtrimmer. Unngå bruk av barberhøvel til håret har fått feste seg godt. Dette får du informasjon om under konsultasjonen. 

Etter 12 måneder er det endelige resultatet klart, og du kan nyte ditt nye skjegg. 

Forskjellen på skjeggtransplantasjon og hårtransplantasjon

Håret på hodet er forskjellig fra håret på andre steder av kroppen, men alle hårtransplantasjoner benytter seg av de samme prinsippene. Disse går ut på å hente hår fra et sted på kroppen, og plante dem der man ønsker tettere hårvekst – enten på hodet, eller i ansiktet for å skape et fyldigere skjegg. 

Ansiktshår og skjegg skiller seg litt fra håret på hodet, fordi formen og vekstmønsteret er annerledes. Det kreves en dyktig lege med høy grad av presisjon for at hårene ikke skal vokse i feil retning.

Hos legene hos Skandinavisk Hårinstitutt er du i trygge hender.

Hvor hentes håret fra?

Donorhåret hentes vanligvis fra den nedre hårlinjen på baksiden av hodet. Her er hårveksten sterkest hos de fleste, og det er enkelt å skjule sporene etter behandlingen. Deretter flyttes håret dit man ønsker det. 

Den største utfordringen med en skjeggtransplantasjon, er at håret på hodet kan ha forskjellig farge eller form fra håret i ansiktet. Noen har for eksempel krøllete hår på hodet og rett skjeggvekst, mens andre har rødt skjegg og blondt hår på hodet. 

Dersom hårveksten er veldig ulik, er et godt alternativ å hente håret fra den nedre delen av haken. Hårene flyttes oppover kinnene for å skape en høyere skjegglinje, og pasienten beholder den samme fargen, tykkelsen og strukturen der skjegget vokser ut. 

Kan jeg gro skjegg selv?

Det er flere ting du kan gjøre for å stimulere raskere skjeggvekst. Helsen har for eksempel mye å si for hvordan en person ser ut, og dette inkluderer hårvekst. 

En sunn livsstil gjør at skjegget vokser raskere

En god livsstil kan gi deg en manke som ser sunn, fyldig og blank ut. Spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og stress ned, så vil energilagrene fylle seg. Overskudd av energi er nødvendig for alle typer hårvekst, inkludert skjeggveksten. Det finnes også vitaminer du kan ta som stimulerer hårvekst, som kosttilskudd med biotin

Barber skjegget riktig

Mange har ujevn skjeggvekst, og ved å la noen områder vokse seg litt lenger enn andre kan du dekke over partiene med tynt skjegg. Bruk en lengre trimmeinnstilling på kinnene og en kortere under haken, så vil skjegget se tykkere ut. 

Det tar lang tid å gro skjegg, og du bør helst ikke trimme det før det har gått 1-2 måneder. I mellomtiden kan det se ujevnt ut, men hold ut og vær tålmodig så vil du lære deg hvor i ansiktet du har tettere vekst og mer ujevn vekst. For at det skal fint ut i mellomtiden bør du være nøye med pene skjegglinjer.

Bestill konsultasjon til skjeggtransplantasjon

Hos Skandinavisk Hårinstitutt har vi svært god erfaring med skjeggtransplantasjoner. Våre dyktige leger har høy ekspertise, både innen erstatning av manglende hår, samt fullstendige rekonstruksjoner av ansiktshår. 

Husk at en hårtransplantasjon aldri kan reparere underliggende biologiske årsaker, hormonforstyrrelser eller ugunstige livsstilsvalg. Dersom det er slike faktorer som er årsaken til laber skjeggvekst, er det ikke sikkert du er en god kandidat for skjeggtransplantasjon. 

Dette kan du diskutere med hudlegen under konsultasjonen: