Ta kontakt med oss

Få håret tilbake med moderne behandlingsmetoder innen hårtransplantasjon.

Bestill gratis konsultasjon

Behandling for deg med tynt skjegg

Sliter du med dårlig skjeggvekst? Det kan være vanskelig å vite hva som påvirker og hva som kan gjøres med det. Les om behandlinger for deg med tynt skjegg her. 

Bestill konsultasjon

Slik kan du få bedre skjeggvekst

Det er flere ting du kan gjøre for å stimulere raskere skjeggvekst. Helsen har for eksempel mye å si for hvordan en person ser ut, og dette inkluderer hårvekst. 

En sunn livsstil gjør at skjegget vokser raskere

En god livsstil kan gi deg en manke som ser sunn, fyldig og blank ut. Spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og stress ned, så vil energilagrene fylle seg. Overskudd av energi er nødvendig for alle typer hårvekst, inkludert skjeggveksten. Det finnes også vitaminer du kan ta som hevder å stimulere hårvekst, som kosttilskudd med biotin. 

Vær tålmodig og barber skjegget riktig

Mange har ujevn skjeggvekst, og ved å la noen områder vokse seg litt lenger enn andre kan du dekke over partiene med tynt skjegg. Bruk en lengre trimmeinnstilling på kinnene og en kortere under haken, så vil skjegget se tykkere ut. 

Det tar lang tid å gro skjegg, og du bør helst ikke trimme det før det har gått 1-2 måneder. I mellomtiden kan det se ujevnt ut, men hold ut og vær tålmodig så vil du lære deg hvor i ansiktet du har tettere vekst og mer ujevn vekst. For at det skal fint ut i mellomtiden bør du være nøye med pene skjegglinjer.

Her kan du lese om hvordan du kan få mer skjeggvekst

Mannlig pasient som sitter i en grønn stol hos Skandinavisk Hårinstitutt.

Skjeggveksten varierer fra person til person

Vi er alle forskjellige, og det samme gjelder skjeggveksten. Hvordan skjegget vokser påvirkes i hovedsak av DNA og hormoner. For noen vil dette bety jevn og fyldig skjeggvekst, for andre kan skjeggveksten være mindre fyldig og mer ujevn. Det kan også være sykdom eller skader som påvirker hvordan skjegget ditt ser ut. Uansett om du har god eller dårlig skjeggvekst, kan man ha ulike grunner for å ville gjøre noe med den. 

Det finnes flere alternativer for de som ønsker å øke skjeggveksten. Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du hårleger med lang erfaring med behandling av skjegg, og hjelper med å finne det beste alternativet for deg. 

Du skal ikke passe inn i skjegget ditt – skjegget ditt skal passe til deg. 

Skjeggtransplantasjon i verdensklasse

Skjeggtransplantasjon er en behandling der vi flytter hårsekker fra et donorområde til et område med tynn hårvekst. 

En vellykket hårtransplantasjon bør alltid resultere i naturlig farge, form og tekstur. Dette gjelder også skjegg. Et godt og naturlig resultat avhenger av en lege som har evnen til å tenke helhetlig på vekstmønster og form. 

Les mer om skjeggtransplantasjon 

Bestill uforpliktende konsultasjon til skjegg

Flere og flere kommer til oss og ønsker seg fyldigere skjegg, og vi utfører stadig flere skjeggtransplantasjoner ved klinikken vår på Frogner. 

Din pasientreise hos oss starter alltid med en konsultasjon hvor vi går gjennom ditt individuelle utgangspunkt, og dine ønsker til resultat. Konsultasjonen er selvsagt uforpliktende. Bestill en time i dag, så finner vi ut av hvordan vi best kan hjelpe deg!

Hårtransplantasjon konsultasjon

Våre metoder for hårtransplantasjon av skjegg

Hos Skandinavisk Hårinstitutt benytter vi oss av avanserte og moderne metoder for hårtransplantasjon av skjegg. Disse kalles Follicular unit excision (FUE) og Follicular unit transplantation (FUT).

Follicular Unit Excision (FUE)

FUE-metoden er den vanligste, og den som vi oftest benytter på våre pasienter. Behandlingen foregår med lokalbedøvelse, og varer fra fire timer.

Metoden går ut på å plukke én og én hårsekk fra et donorområde, vanligvis fra nakken eller bakhodet. Hår kan også hentes fra undersiden av haken, og flyttes høyere opp på ansiktet for å skape en ny skjegglinje. 

Hårsekkene transplanteres til områder i ansiktet der man ønsker tettere skjeggvekst. Ettersom hårsekkene plasseres én og én, er dette en svært presis metode som gir gode resultater. 

Follicular Unit Transplantation (FUT)

FUT-metoden innebærer at man fjerner en eller flere striper med hår fra bakhodet og nakken. Hårene separeres med et mikroskop før de transplanteres til områder hvor man ønsker hårvekst. 

Denne metoden er best egnet for de med langt hår som kan skjule arrene. Metoden er mer effektiv enn FUE, men har lengre tilhelingstid, og arrene blir mer synlige. 

Vi ivaretar skjeggets form

En vellykket skjeggtransplantasjon skal ende med et skjegg som ser naturlig ut, og som kler deg godt. Menn kan velge mellom et bredt eller smalt skjegg tilpasset sin ansiktsform, eller et typisk «goatee beard» – altså skjegg rundt munnen. 

Hvordan ser skjegget ut etter behandlingen?

Tiden for gjenvekst av nytt hår er 6-12 måneder. De første 1-2 månedene skal du unngå å barbere deg, og deretter skal du kun bruke skjeggtrimmer. Unngå bruk av barberhøvel til håret har fått festet seg godt. Dette får du informasjon om under konsultasjonen. 

Etter 12 måneder er det endelige resultatet klart, og du kan nyte ditt nye skjegg. 

Hva er forskjellen på skjeggtransplantasjon og hårtransplantasjon?

Håret på hodet er forskjellig fra håret på andre steder av kroppen, men alle hårtransplantasjoner benytter seg av de samme prinsippene. Disse går ut på å hente hår fra et sted på kroppen, og plante dem der man ønsker tettere hårvekst – enten på hodet, eller i ansiktet for å skape et fyldigere skjegg. 

Ansiktshår og skjegg skiller seg litt fra håret på hodet, fordi formen og vekstmønsteret er annerledes. Det kreves en dyktig spesialist med høy grad av presisjon for at hårene ikke skal vokse i feil retning.

Hos hårspesialistene hos Skandinavisk Hårinstitutt er du i trygge hender.

Hvor hentes håret fra?

Donorhåret hentes vanligvis fra den nedre hårlinjen på baksiden av hodet. Her er hårveksten sterkest hos de fleste, og det er enkelt å skjule sporene etter transplantasjonen. Deretter flyttes håret dit man ønsker det. 

Den største utfordringen med en skjeggtransplantasjon, er at håret på hodet kan ha forskjellig farge eller form fra håret i ansiktet. Noen har for eksempel krøllete hår på hodet og rett skjeggvekst, mens andre har rødt skjegg og blondt hår på hodet. 

Dersom hårveksten er veldig ulik, er et godt alternativ å hente håret fra den nedre delen av haken. Hårene flyttes oppover kinnene for å skape en høyere skjegglinje, og pasienten beholder den samme fargen, tykkelsen og strukturen der skjegget vokser ut. 

Medisinsk behandling for å øke skjeggveksten

Noen tabletter og lokalbehandlinger kan redusere hårtap og stimulere ny hårvekst. Effekten varierer mellom individer, og vedvarende behandling er nødvendig for å opprettholde resultatene. Selv om disse medikamentene hovedsakelig er for hodebunnshår, har noen menn funnet dem gunstige for skjeggvekst. 

Det er viktig å få vurdering av lege før du påbegynner behandling for å øke hår- og skjeggvekst. Hos oss møter du Dr. Martin Enger på konsultasjon, som er spesialisert innen hår- og hudsykdommer. Han undersøker ditt utgangspunkt og gir råd for hvilken behandling du eventuelt er egnet for. 

Bestill konsultasjon til skjeggtransplantasjon

Hos Skandinavisk Hårinstitutt har vi svært god erfaring med skjeggtransplantasjoner. Våre dyktige hårleger har høy ekspertise, både innen erstatning av manglende hår, samt fullstendige rekonstruksjoner av ansiktshår. 

Husk at en hårtransplantasjon aldri kan reparere underliggende biologiske årsaker, hormonforstyrrelser eller livsstilsvalg. Dersom det er slike faktorer som er årsaken til laber skjeggvekst, er det ikke sikkert du er en god kandidat for skjeggtransplantasjon.