Drømmer du om tettere skjegg og mer hårvekst? Det er flere årsaker til dårlig skjeggvekst, og det finnes flere måter du kan påvirke skjeggveksten din på.

Skandinavisk Hårinstitutt er en av de ledende aktørene i Norge for behandlinger innen hår- og skjeggvekst. Med en unik kombinasjon av avansert teknologi, erfarne spesialister og tilpassede behandlinger, tilbyr vi løsninger for deg som opplever dårlig skjeggvekst, hårtap eller andre hårrelaterte problemer.

Skjegget er på samme måte som håret en viktig del av identiteten til mange. Det har lenge blitt forbundet med maskulinitet og myndighet, og de siste årene har det blitt spesielt populært med ulike former for skjegg hos menn. Skjegget er en måte for menn å uttrykke sin stil og fremheve ansiktstrekk. Likevel er det ikke alle som har like gener og like sterk hår- og skjeggvekst.

Hvordan kan jeg få mer skjegg? 

Det finnes løsninger for dem med ujevn eller lite skjeggvekst. Det er likevel viktig å huske på at ikke alt nødvendigvis fungerer. Det finnes blant annet mange produkter som hevder at de får håret eller skjegget til å gro raskere, men det er derimot lite bevis for at disse faktisk fungerer. Her er tre tiltak som kan bidra til å øke skjeggveksten. 

1. Legg til rette for gode vekstforhold

For å øke skjeggveksten bør du legge til rette for gode vekstforhold. Dette innebærer å spise sunt med et variert kosthold og passe på at du ikke har for høyt stressnivå. Overdreven stress eller et mangelfullt kosthold kan påvirke hårveksten negativt. Søvn og fysisk aktivitet er også viktig å huske på for at kroppen skal fungere optimalt, og kunne gi skjegget et godt grunnlag. Jevnlig pleie av hud og skjegg er også viktig. 

Les våre tips for tykkere og tettere skjeggvekst

2. Medisinsk behandling for økt skjeggvekst

Selv om tabletter hovedsakelig er designet for å fremme hårvekst på hodebunnen, har flere menn rapportert om positive resultater for å stimulere skjeggvekst. Det er viktig å rådføre seg med lege før du påbegynner en slik behandling mot hårtap, for å sikre at det er trygt og egnet for din individuelle helsesituasjon.

3. Skjeggtransplantasjon

Dette er en prosedyre hvor hårsekkene transplanteres fra en del av kroppen til ansiktet. Dette er en av få behandlinger som gir deg et varig resultat uten at du må gå fast på et legemiddel. 

Skjeggtransplantasjon foregår på samme måte som en hårtransplantasjon; vi tar hårsekkgrupper fra et donorsted (vanligvis nederst i bakhodet), for så å transplantere disse til stedene man vil ha mer hårvekst. 

Les om skjeggtransplantasjon

Det finnes flere metoder for hår- og skjeggtransplantasjon. Våre leger benytter seg kun av de mest avanserte og innovative metodene som finnes i dag, nemlig FUE og FUT. 

FUE (Follicular Unit Excision) er den hårtransplantasjonsmetoden vi bruker mest. Den gir naturlige og langvarige resultater. Hver hårsekk fjernes individuelt fra et donorområde før den transplanteres til områder med tynn hårvekst. 

FUT (Follicular Unit Transplant)  involverer fjerning av en hårstripe fra bakhodet, etterfulgt av mikroskopisk separasjon og transplantasjon. Denne metoden er mer effektiv enn FUE og kan være et alternativ hvis du har nok hår i bakhodet til å dekke over arret.

Det benyttes lokalbedøvelse ved begge metoder. 

Les mer om våre behandlingsmetoder

Mann som ser seg i speilet.

Hva påvirker skjeggvekst?

Det er flere faktorer som påvirker skjeggveksten, men i hovedsak er det DNA og hormoner som avgjør hvordan skjegget ditt vokser og ser ut. Her kan du lese mer om hva som påvirker skjeggveksten. 

Genene avgjør skjeggveksten

Hvor mye skjeggvekst man har, er avhengig av gener og arv. Enkelte kan gro et stort fullskjegg uten problemer, mens andre bare får tynt dun her og der.

DNA-et ditt spiller en stor rolle i hvor tett og raskt skjegget ditt vokser. Hvis du ser på de mannlige medlemmene av familien, kan du få en viss indikasjon på hvordan din egen skjeggvekst blir. Det er viktig å merke seg at dette varierer, og at selv om flere av mennene i familien har tynn skjeggvekst, så betyr ikke det at du ikke kan få tykkere skjegg. 

Det er i utgangspunktet genene som legger grunnlaget for skjeggveksten din. I tillegg er det noen andre faktorer som også spiller inn på skjegget ditt.

Hormoner påvirker skjeggveksten

Testosteron er hormonet som styrer skjeggvekst og påvirker mannlige kjønnskarakteristika. I puberteten øker testosteronnivået, og gutter begynner å gro skjegg. Dihydrotestosteron (DHT) er en kraftigere type testosteron som stimulerer hårvekst og er også knyttet til hårtap. Med alderen kan økt DHT-nivå føre til tynnere hår og håravfall.

Alderen din påvirker også skjeggveksten

Skjeggvekst kan endre seg over tid, og det er helt normalt at skjegget du får som tenåring er tynnere og mer flekkete enn det du får i 20- og 30-årene. Skjeggveksten begynner når gutter kommer i puberteten, og avtar gjerne i 30-årene. I løpet av denne tiden vil sannsynligvis tekstur og tykkhet i skjegget endre seg, og bli mer fyldig etter hvert som du blir eldre.

Myter om skjeggvekst

Det finnes flere myter om skjegg og skjeggvekst som kan skape forvirring rundt hvordan skjegget vokser. Her er noen av de: 

Barbering gjør at skjegget vokser raskere

Dette er en vanlig misforståelse. Når du barberer deg fjerner du kun håret fra overflaten, eller kutter hårene. Det vil si at hårsekkene under huden ikke påvirkes av barbering.

Skjeggoljer og balsam øker skjeggveksten

Mens disse produktene kan gjøre skjegget mykere, og mer håndterbart, er det ingen vitenskapelige bevis for at hårveksten faktisk øker. Gode produkter tilfører likevel næring som styrker skjegget og gjør at det holder seg bedre. 

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Trygg behandling og naturlig flott resultat

Hår- og skjeggtransplantasjon er et svært avansert håndverk som krever lang erfaring og omfattende ekspertise. Ansiktshår vokser annerledes enn håret på hodet, og en skjeggtransplantasjon bør alltid gjøre at hårene får en naturlig farge og vekstmønster. 

Om Skandinavisk Hårinstitutt

Hos Skandinavisk Hårinstitutt i Oslo møter du noen av Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon. Vi har mange års erfaring med behandling av hårtap og skjegg, og tilbyr både skjeggtransplantasjon, hårtransplantasjon og medisinsk behandling. 

Skandinavisk Hårinstitutt er en av klinikkene i Norge med lengst erfaring innen skjeggtransplantasjon. Hos oss kan du være sikker på at du er i trygge hender. 

Bestill en konsultasjon hos oss i dag, så finner vi løsningen som passer deg best. Konsultasjonen er selvfølgelig uforpliktende.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon