Hårtap kvinner

Har du begynt å bli tynnere i håret? Skandinavisk Hårinstitutt er eksperter på hårgjenoppretting. Vi tilbyr varige og naturlige behandlinger mot hårtap. 

På Skandinavisk Hårinstitutt møter du Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon samlet under ett tak. Våre leger har jobbet med hårtransplantasjon siden 1995, og vi er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert seg på FUE, FUT og BHT-behandlinger.

Vi har omfattende kompetanse rundt hårtap både hos kvinner og menn. Bestill en konsultasjon hos oss i dag dersom du har mistet litt eller store deler av håret ditt.

Vår erfarne hudlege kan utføre en fullstendig trikologisk undersøkelse av din hodebunn for å finne årsaken til hårtapet, og om en av våre behandlinger passer for deg.

Årsaker til hårtap hos kvinner

Hårtap forbindes ofte mest med menn som mister håret med alderen, men det er også svært vanlig blant kvinner. På fagspråket kalles dette for androgenetisk alopeci. Mer enn en tredjedel av alle kvinner opplever å miste håret i mindre eller større grad i løpet av livet.

Dette kan ses ved at håret blir tynnere, at man mister håret midt oppe på skallen eller får større viker. Uansett hva hårtapet skyldes, kan det gå hardt utover selvfølelsen.

Hos kvinner er hårtapet ofte mer diffust enn hos menn, og det kan føles skremmende at man ikke har noe kontroll over at stadig mer hår faller av.

Hårtap hos kvinner kan komme av flere forskjellige årsaker. Her er noen av de vanligste: 

Overgangsalder

Å miste litt eller mye hår med alderen er veldig vanlig både blant menn og kvinner. Hos kvinner skjer dette oftest etter overgangsalderen. Dette er fordi nivået av kvinnelige kjønnshormoner synker etter overgangsalderen, og nivået av mannlige hormoner øker.

Hormonelle forandringer

Hormonelle forandringer er en av de vanligste årsakene til hårtap hos kvinner. Dette kan for eksempel skje i forbindelse med graviditet, fødsel, hvis man har for høye verdier av testosteron eller hvis man har sykdommen Polycystisk Ovariesyndrom (PCOS).

Stress og psykiske påkjenninger

Det er vanlig å miste rundt 100-150 hårstrå hver dag, og de fleste av disse vokser tilbake. Under stressende perioder og livskriser er det vanlig å miste mer.

Dette kan bli en ond sirkel fordi man også kan bli stresset av det å miste hår. I de fleste tilfeller vil håret vokse tilbake etter 6-12 måneder, men det kan være lurt å undersøke dette hos en hudlege.

Vår hudlege Dr. Martin Enger er spesialist i hud- og hårsykdommer, og kan utføre en trikologisk undersøkelse av hodebunnen din for å gi deg svar på det du lurer på. 

Alopecia

Alopecia areata er en sykdom som forårsaker flekkvis hårtap. Dette kan ses ved at man mister hår i runde eller ovale flekker i hodebunnen. Sykdommen kan også gjøre at man mister hårene i øyenbrynene, øyenvippene, i skjegget eller i armhulene.

Dette kan oppleves veldig belastende, fordi hår er en så stor del av identiteten vår. Vanligvis vokser håret tilbake igjen, men hvis du har ventet lenge på at håret skal vokse tilbake og det fortsatt ikke har gjort det, kan det være aktuelt med en hårtransplantasjon.

Bleking og kjemisk behandling

De fleste kvinner bruker en eller annen form for kjemisk behandling i håret i løpet av livet. Men dersom du ofte bleker, farger eller retter ut håret, vil dette gjøre at hårstråene knekker lettere og håret faller av.

Det aller beste for å forhindre håravfall er altså å unngå farging, bleking, varmebehandling og produkter som irriterer hodebunnen.

Behandling av hårtap med hårtransplantasjon

Heldigvis finnes det flere behandlinger mot hårtap som gir et varig og naturlig resultat. Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr medisinsk behandling.

Hvilken av disse som passer deg best er veldig individuelt. Hvis du for eksempel har mistet hår på grunn av stress, vil håret mest sannsynlig vokse ut igjen, og da anbefaler vi ikke hårtransplantasjon.

Det er også ofte hårtransplantasjon er en god løsning. Når du bestiller en konsultasjon hos oss, vil vår hudlege undersøke ditt hår og hodebunn for å se om du egner deg for en hårtransplantasjon.

Våre leger

Hårtransplantasjonen utføres av en av våre erfarne leger. Disse har alle spesialisert seg på de tre mest moderne og avanserte metodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag; FUE, FUT og BHT.

Dersom du velger å ta en hårtransplantasjon hos Skandinavisk Hårinstitutt, kan du være sikker på at du er i trygge hender. Våre leger har gjennomført over 10.000 hår- og skjeggtransplantasjoner siden 1995. Ingen andre norske klinikker har like lang erfaring som oss.

Hvordan foregår en hårtransplantasjon?

Hvis du er en egnet kandidat for hårtransplantasjon, kommer vår hudlege til å vurdere hvilken av behandlingsmetodene som passer best til deg.

Follicular unit excision (FUE)

I de fleste tilfeller anbefaler vi Follicular Unit Excision (FUE). Denne metoden gir minst synlige arr og kortest tilhelingstid.

Behandlingen innebærer at man trekker ut hår fra et donorområde og transplanterer disse til området uten hår. Noen måneder etter behandlingen vil håret ditt vokse ut igjen. Behandlingen gir naturlige og varige resultater.

Follicular unit transplantation (FUT)

I enkelte tilfeller er det et bedre alternativ å velge Follicular Unit Transplantation (FUT). Dette kan for eksempel gjelde hvis du har nok hår til å dekke over arret man får etter behandlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under behandlingen fjernes én eller flere hudstrimler fra bakhodet. Deretter separeres hårene med et mikroskop og transplanteres til området uten hår.

Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så du vil ikke føle noe smerte under behandlingen. Den første tiden etter behandlingen kan du oppleve litt ubehag, men vi vil gi deg smertestillende tabletter mot dette.

Trygg behandling i hyggelige omgivelser

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i moderne og flotte lokaler sentralt på Frogner i Oslo. Hos oss blir du møtt av Norges mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon. Dersom du lurer på hva som er årsaken til ditt hårtap eller hva du kan gjøre med hårtapet, kan vi hjelpe deg. Vi har omfattende kunnskap og kompetanse innenfor dette feltet, og kan gi deg råd om hva som er den beste løsningen for deg. Dersom du vil snakke med en spesialist om din situasjon, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!