Hårtap mann

Hårtap hos menn er svært normalt, og noe de aller fleste menn opplever før eller senere. Med en hårtransplantasjon kan du få ditt eget hår tilbake.

Ifølge NHI rammes hele 75 prosent menn av hårtap en eller gang i løpet av livet. Selv om dette er helt normalt, er det ikke lett å takle at man blir tynnere i håret. Mange er så ukomfortable med hårtapet at de føler at de må gå med capser og luer hele tiden for å skjule det.

Man kan selvfølgelig barbere av seg alt det gjenstående håret, men det er ikke alle som synes at de kler å være skallet. For mange er håret en stor del av identiteten, spesielt hvis de har hatt tykt hår tidligere.

Hårtap hos menn – våre behandlinger

Skandinavisk Hårinstitutt er en av klinikkene i Norge som tilbyr medisinsk behandling av hårtap.

Det er ikke alle som egner seg for å ta en hårtransplantasjon (les mer om dette nedenfor), og da kan vi finne ut om medisinsk behandling vil fungere bedre for deg. Bestill en konsultasjon hos oss for å finne ut hvilken behandling som passer best for deg.

Her er behandlingene vi tilbyr: 

 • Hårtransplantasjon på menn
 • Hårtransplantasjon på kvinner
 • Skjegg- og øyenbrynstransplantasjon
 • Hårtransplantasjon afrohår
 • Korrigering av mislykkede hårtransplantasjoner
 • Medisinsk behandling av hårtap

Hårtap hos menn – våre behandlinger

Legene på Skandinavisk Hårinstitutt har utført flere enn 10.000 hårtransplantasjoner siden 1995 – det er mer enn noen andre klinikker i Norge. Dersom du vurderer å utføre en hårtransplantasjon, er det helt avgjørende at du velger en lege som har god nok kompetanse til å gi deg vellykkede resultater.

Hårtransplantasjon er et svært avansert håndverk som krever omfattende erfaring og medisinsk ekspertise. Våre leger utfører hårtransplantasjon av høyeste kvalitet, og har lang erfaring med å korrigere mindre vellykkede hårtransplantasjoner som har blitt utført på andre klinikker.

Naturlig vakkert resultat

Hårtransplantasjon utføres under lokalbedøvelse og tar noen timer, avhengig av ditt utgangspunkt. Noen måneder etter behandlingen begynner håret sakte men sikkert å vokse ut igjen. Etter et helt år kan man se de endelige resultatene.

En hårtransplantasjon utført hos Skandinavisk Hårinstitutt gir deg ditt naturlige hår tilbake. Resultatet er et fyldigere hår med med mindre synlige viker og/eller måne – som vil få deg til å se mer ungdommelig ut.

Ikke alle kan ta en hårtransplantasjon

Vi skulle gjerne gitt alle som kommer på konsultasjon hos oss håret tilbake, men det er dessverre ikke alle som egner seg for en hårtransplantasjon.

I visse tilfeller har hårtapet gått så langt at det ikke er nok hår å transplantere fra donorområdet. I andre tilfeller er pasienten for ung til at vi kan forutse hvordan hårtapet vil utvikle seg.

Hvorfor har jeg begynt å miste håret?

De aller fleste menn og mange kvinner opplever hårtap i større eller mindre grad i løpet av livet. Arvelig hårtap hos menn kalles androgen alopesi. Denne formen for hårtap begynner ofte en eller annen gang mellom man er 25 og 60 år, men enkelte begynner faktisk å miste hår før de har fylt 20 år. 

Dette skyldes forhøyede nivåer av mannlige kjønnshormoner kalt dihydrotestosteron (DHT), som får hårsekkene til å krympe og reduserer hårveksten. Da kan man merke at håret blir tynnere på toppen av hodet eller at man får mer fremtredende viker. Enkelte menn mister alt håret. 

Kvinner kan også få problemer med hårtap, men dette skjer som oftest senere i livet enn hos menn. Hårtap hos kvinner skjer ofte i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen, og fører normalt ikke til skallethet.

Hårtap kan komme av mange ulike årsaker. Det kan skje gradvis eller raskt. Det kan blant annet komme av: 

 • Stress og psykiske påkjenninger
 • Sykdommen alopecia areata
 • Sykdom i hodebunnen
 • Fødsel og amming
 • Mangelfullt kosthold
 • Underernæring eller spiseforstyrrelser
 • Kjemisk behandling og styling

Virker produkter fra butikken mot hårtap?

Det er utallige produkter på markedet som ikke krever undersøkelse eller resept fra helsepersonell, som hevder å skulle gi deg håret tilbake. Disse «vidunderkurene» finnes både i form av shampoer, hårkurer og vitaminer.

Det er imidlertid svært få seriøse studier som viser at disse midlene virker. De siste årene har det blitt skrevet flere artikler om dette, blant annet hos TV2 og KK.

Behandling i vakre og beroligende omgivelser

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i vakre lokaler sentralt på Frogner i Oslo. Hos oss kan du slappe av og føle deg godt ivaretatt.

Vi har to parkeringsplasser utenfor klinikken som du kan benytte deg av når du kommer, og kvelden før behandlingen kan du få deg en god natts søvn i vår hyggelige suite. Før behandlingen kommer du til å få all informasjonen du trenger om hva som skjer under inngrepet.

Etter inngrepet vil du få grundige instrukser om hvordan du skal ta vare på håret og hodebunnen din. Vi er svært opptatt av at du skal føle deg godt ivaretatt og at du blir strålende fornøyd med resultatene.

Vi er så sikre på at du kommer til å bli fornøyd, at vi tilbyr fornøydgaranti. Hvis ikke 90% av håret ditt vokser tilbake igjen, får du en ny hårtransplantasjon kostnadsfritt. 

Bestill en konsultasjon hos oss

Lurer du på om du egner deg for en hårtransplantasjon, eller vil du ha mer informasjon om behandlingen? Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjon hos vår hudlege.

Dr. Martin Enger er spesialist i hud- og hårsykdommer, og kan svare på alle spørsmålene du måtte ha rundt behandling av hårtap.

Vi gleder oss til å høre fra deg. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!