Ofte stilte spørsmål om hårtap hos menn

Det er mange forskjellige grunner til det. Faktorer som genetikk, alder, stress og hormoner påvirker hårtap. Vi går grundig gjennom dette under våre konsultasjoner.

Ja. Det er flere ting du kan gjøre for å minske hårtapet eller få håret tilbake. En av metodene er hårtransplantasjon. Det finnes også medisinske behandlinger som skal forhindre hårtapet. Uansett hvilken behandling du velger, er det viktig at du konsulterer med en lege før du begynner med behandlingen.

Det er flere gener som er med på å påvirke hårtapet, og disse kommer fra både mor og far. Før trodde man at det kun var et gen fra X-kromosomet, som vi får fra mor, som var med på å bestemme hårtapet, men forskning viser at det er mer komplisert enn som så. Dersom for eksempel din far eller bestefar på farssiden har betydelig hårtap, øker det også risikoen din for hårtap. Det vil si at du ikke nødvendigvis kan se på den ene eller andre siden av familien hvordan hårtapet ditt vil utvikle seg. I tillegg kan andre faktorer som alder, hormoner og livsstil i stor grad påvirke dette.

Dersom du opplever større hårtap enn normalt. Det er vanlig å miste mellom 100 til 150 hårstrå hver dag, og dersom du opplever at hårtapet er større enn dette, kan det være aktuelt å oppsøke lege. Hvis du generelt har tynt hår eller plutselig mister mye hår, kan det også være lurt å oppsøke profesjonell hjelp. Da kan du få hjelp til å finne ut årsaken til hårtapet eller tynt hår, og eventuell behandling.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon