Hårtap behandling

Ser du etter en varig og naturlig behandling mot hårtap? Våre hårkirurger har Norges lengste erfaring innen hårtransplantasjon. Vi tilbyr også medisinsk behandling.

Hårtap er i de fleste tilfeller helt normalt og ufarlig, men likevel er det vanskelig å godta at en så viktig del av utseendet forsvinner. 

Mange menn får dårlig selvtillit og bruker mye energi på å skjule hårtapet. En del kvinner opplever også at de får tynnere hår med alderen, men dette skjer vanligvis senere enn hos menn. 

Hårtransplantasjon – varig behandling mot hårtap

Det finnes en haug av vitaminer, pulver og hårprodukter på markedet som lover å gi økt hårvekst, men det finnes svært lite dokumentasjon på at dette faktisk fungerer. 

Mange tror for eksempel på myten om at B-vitaminer gir deg sunnere hår, men med mindre du har B-vitaminmangel, har dette svært lite for seg.

Hårtransplantasjon er en av de eneste behandlingene mot hårtap som gir et varig resultat. Et par måneder etter inngrepet begynner håret ditt å vokse ut igjen. Etter 9-12 måneder kan du se det endelige resultatet. 

Hårtransplantasjon egner seg spesielt godt for å korrigere høye viker, forhøyet hårlinje eller for å tette igjen skallede områder midt på hodet. 

Landets mest erfarne leger innen hårtransplantasjon

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets mest erfarne leger innenfor hårtransplantasjon. Vi har utført mer enn 10.000 vellykkede behandlinger siden 1995 – det er mer enn noen andre i Norge. 

Vi har også en egen hudlege, Dr. Martin Enger, som er spesialist i hud- og hårsykdommer. Dersom du vurderer å ta hårtransplantasjon, kan han utføre en fullstendig trikologisk undersøkelse av din hodebunn for å se om du egner deg for denne behandlingen. 

Vi vil at våre pasienter skal bli så fornøyd med resultatet som mulig, og derfor er vi alltid ærlige om du ikke egner deg til å ta denne behandlingen. Hvis hårtransplantasjon ikke passer for deg, tilbyr vi både medisinsk behandling og injeksjonsbehandling med PRP (Platelet Rich Plasma). Under konsultasjonen kan du også spørre om alt du måtte lure på rundt hårtap og mulige behandlinger.

Bestill konsultasjon her!

 

Ulike årsaker til hårtap 

Den vanligste formen for hårtap skyldes en arvelig følsomhet for det mannlige kjønnshormonet dihydrotestosteron (DHT). 

Denne formen for hårtap kalles androgen alopeci, og begynner vanligvis i 30-50 årsalderen. Hos rundt 5% av den mannlige befolkningen begynner hårtapet allerede i 20-årsalderen. Arvelig hårtap er noe de aller fleste menn opplever med alderen, men hvordan hårtapet utvikler seg er forskjellig. 

Enkelte kvinner mister også en del hår med alderen, men dette skjer vanligvis i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. 

Hårtapet kan også komme av mer diffuse årsaker: 

Langvarig stress

Store psykiske påkjenninger kan forstyrre flere av kroppens funksjoner, og kan også gjøre at man begynner å miste mer hår enn normalt. Heldigvis er dette en midlertidig form for hårtap. Når stressnivået ditt senker seg, begynner hårsekkene å produsere hår som normalt. 

Ekstremt vekttap

Hvis du går ned mye i vekt på kort tid, kan du oppleve at du mister mer hår enn til vanlig. Dette gjelder spesielt hvis slankingen fører til mangel på viktige næringsstoffer eller hvis slankingen medfører et økt stressnivå. 

Alopecia areata (flekkvist hårtap) 

Alopecia areata er en autoimmun sykdom, altså en sykdom der kroppens immunforsvar angriper sine egne celler. Sykdommen forekommer både hos menn og kvinner, og ofte i ung alder. 

Hårtapet begynner ofte med at man mister hår i én eller flere flekker. I enkelte tilfeller kan pasienten miste alt håret på hodet eller på hele kroppen. Hos de fleste vokser håret ut igjen etter et halvt til ett år.

Enkelte medisiner

Mange medisiner har økt håravfall eller hårtap som bivirkning. Hvis du har begynt å miste mer hår enn vanlig, kan det være lurt å tenke over om du går på noen medisiner som forårsaker håravfall. Dette gjelder blant annet enkelte typer p-piller, epilepsimedisiner og retinoider som brukes ved psoriasis og akne. 

Les mer om medisiner og håravfall her.

Sykdom i hodebunnen

Enkelte sykdommer og infeksjoner kan medvirke til hårtap. Dette kan blant annet skje hvis man har en soppinfeksjon i hodebunnen. 

Vanlige spørsmål og svar om hårtransplantasjon

Hvem egner seg ikke for hårtransplantasjon?

Hårtransplantasjon er ikke den rette løsningen for alle. Dette kan for eksempel gjelde hvis du har for lite hår på donorområdet (vanligvis i bakhodet) eller om du er for ung. Hvis du lurer på om hårtransplantasjon er et godt alternativ for deg, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. 

Hvor mye koster en hårtransplantasjon? 

Prisen kommer an på hvor omfattende behandlingen er. Vi har to prisnivåer: normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner og stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner. Les mer om priser og finansiering her.

Er behandlingen smertefull?

Hårtransplantasjon foregår under lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefullt. Det kan være litt ubehagelig når vi setter bedøvelsen, men det går veldig fort over.

Hvor lang tid tar behandlingen?

En hårtransplantasjon tar 2,5 – 7 timer, avhengig av utgangspunktet ditt og hvor mye hår som skal transplanteres. 

Hvilke behandlingsmetoder tilbyr dere?

Vi benytter oss av de mest moderne behandlingsmetodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag; FUE, FUT og BHT. FUE er den metoden vi foretrekker å bruke, da denne gir kortest mulig restitusjonstid og minst synlige arr.

I enkelte tilfeller kan imidlertid FUT eller BHT (body hair transplant) være et bedre alternativ. Dette vurderer vi nærmere når du kommer på konsultasjon hos oss. 

Hvor lang tid tar det før håret begynner å vokse ut?

Det tar noen måneder før hårene begynner å vokse ut igjen. Det endelige resultatet ser du etter 9-14 måneder. Se før og etter-bilder her.

Kontakt oss i dag!

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i sentrale og flotte omgivelser på Frogner i Oslo. Hos oss møter du noen av landets ledende eksperter innenfor hårtap og hårtransplantasjon. 

Vi vil at du som pasient skal få en ekstra god opplevelse når du tar en behandling hos oss, og derfor er et opphold i vår klinikksuite inkludert i alle våre behandlinger. Suiten er stor og luksuriøs med egen stue, kjøkken, soverom og bad.

Hvis du har begynt å miste håret og lurer på hvordan vi kan hjelpe deg, så bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. Vi kan hjelpe deg med å få tilbake håret og selvtilliten.