Behandling av hårtap – det du trenger å vite

Både menn og kvinner opplever hårtap i løpet av livet. En varig og naturlig behandling er hårtransplantasjon. Her kan du lese mer om behandling av hårtap.

Hårtap kan forekomme hos både kvinner og menn, og er i de fleste tilfeller helt normalt og ufarlig. Likevel kan det være vanskelig å godta at en så viktig del av utseendet forsvinner eller endrer seg. 

Mange menn får dårlig selvtillit og bruker mye energi på å skjule hårtapet. En del kvinner opplever også at de får tynnere hår med alderen, men dette skjer vanligvis senere enn hos menn.

Hårtransplantasjon – varig behandling mot hårtap

Det finnes flere alternativer som vitaminer, pulver og hårprodukter på markedet som lover å gi økt hårvekst, men det finnes svært lite dokumentasjon på at dette faktisk fungerer.

Hårtransplantasjon er en av de eneste behandlingene mot hårtap som gir et varig resultat. Et par måneder etter inngrepet begynner håret ditt å vokse ut igjen. Etter 9-14 måneder kan du se det endelige resultatet. 

Hårtransplantasjon egner seg spesielt godt for å korrigere høye viker, forhøyet hårlinje eller for å tette igjen skallede områder midt på hodet.

Mann studerer sitt hår i speilet på badet.

Kontakt oss

  This site is protected by reCAPTCHA and Google. Their Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Landets mest erfarne leger innen hårtransplantasjon

  Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du noen av landets mest erfarne leger innenfor hårtransplantasjon. Legene våre har utført mer enn 12.000 vellykkede behandlinger til sammen siden 1995 – det er mer enn noen andre i Norge. 

  Vår egen hudlege

  Vi har også en egen hudlege, Dr. Martin Enger, som er spesialist i hud- og hårsykdommer. Dersom du vurderer å ta hårtransplantasjon, kan han utføre en fullstendig trikologisk undersøkelse av din hodebunn for å se om du egner deg for denne behandlingen.

  Vi kan hjelpe 80 prosent av våre pasienter med behandling av hårtap 

  Vi vil at våre pasienter skal bli så fornøyd med resultatet som mulig, og derfor er vi alltid ærlige om du ikke egner deg til å ta denne behandlingen. Av alle som kommer inn til konsultasjon hos oss, er det 80 prosent som kan få utført hårtransplantasjon av ulike årsaker. Hvis dette er tilfellet undersøker vi om noen av de andre behandlingene vi tilbyr kan være et alternativ.

  Andre typer behandlinger

  Hvis hårtransplantasjon ikke passer for deg, tilbyr vi også medisinsk behandling.

  Hårtransplantasjon med garanti

  Hos oss kan du være trygg på at du får et resultat du blir fornøyd med. Vi tilbyr til og med garanti inkludert i våre behandlinger: Hvis ikke minst 90 prosent av håret ditt vokser ut igjen, får du en ny hårtransplantasjon kostnadsfritt. 

  Ikke alle har forutsetninger for å starte med en stor behandling. Dette avhenger blant annet av tettheten på donorhåret i bakhodet. Noen ganger må man prioritere et område som man helst ønsker å få dekket til, ettersom man ikke kan ta ut for mange hårsekker i donorområdet. Gjør man det kan det i verste fall ødelegge donorområdet. Dette går vi også gjennom på konsultasjonen.

  Pasient leser bok i sofa, i en luksuriøs suite inne på klinkken.

  Luksuriøst opphold på klinikksuiten

  Vi ønsker at du som pasient skal få en ekstra god opplevelse når du tar en behandling hos oss, og derfor er et opphold i vår klinikksuite inkludert i alle våre behandlinger. Suiten er stor og luksuriøs med egen stue, kjøkken, soverom og bad.

  Hvor mye koster hårtransplantasjon?

  Prisen på hårtransplantasjon avhenger av type metode som brukes for å transplantere hår og hvor mange hårstrå som skal behandles, men en behandling kan koste alt fra i underkant av 40 000 kroner til rundt 130 000 kroner. Behandlinger som koster over 100 000 kroner omfatter for eksempel rekonstruksjon etter tidligere mislykket hårtransplantasjon. 

  Prisen på behandlingen baseres på det mulige resultatet man kan få etter behandlingen. Når vi tar for oss et donorområde, kalkuleres alltid risikoen for fremtidig håravfall. Vi har en langsiktig strategi for å sikre at våre pasienter opplever både naturlig hårvekst og et naturlig hårfeste når man blir eldre.

  Våre priser reflekterer våre legers lange erfaring. Med over 25 års erfaring, har vi lengst erfaring innen hårtransplantasjon i Norge.

  Ulike årsaker til hårtap

  Den vanligste formen for hårtap hos menn skyldes en arvelig følsomhet for det mannlige kjønnshormonet dihydrotestosteron (DHT). 

  Denne formen for hårtap kalles androgen alopeci, og begynner vanligvis i 30-50 årsalderen. Hos rundt 5 % av den mannlige befolkningen starter hårtapet allerede i 20-årsalderen. Arvelig hårtap er noe de aller fleste menn opplever med alderen, men hvordan hårtapet utvikler seg er forskjellig. 

  Hårtap hos kvinner er heller ikke helt uvanlig, og enkelte kvinner mister en del hår med alderen, men dette skjer vanligvis i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. Da kan man oppleve at håret blir tynt på enkelte områder eller generelt tynnes ut over hele hodet.  

  Hårtapet kan også komme av andre, mer diffuse årsaker. Dersom du plutselig begynner å miste mer hår enn normalt, kan det være lurt å oppsøke en lege.

  Hårlege som prater med pasient før hårtransplantasjon.

  Langvarig stress

  Store psykiske påkjenninger kan forstyrre flere av kroppens funksjoner, og kan også gjøre at man begynner å miste mer hår enn normalt. Heldigvis er dette en midlertidig form for hårtap. Når stressnivået ditt senker seg, begynner hårsekkene å produsere hår som normalt. 

  Sykdom i hodebunnen

  Enkelte sykdommer og infeksjoner kan medvirke til hårtap. Dette kan blant annet skje hvis man har en soppinfeksjon i hodebunnen.

  Ekstremt vekttap

  Hvis du går ned mye i vekt på kort tid, kan du oppleve at du mister mer hår enn til vanlig. Dette gjelder spesielt hvis slankingen fører til mangel på viktige næringsstoffer eller hvis slankingen medfører et økt stressnivå.

  Enkelte medisiner

  Mange medisiner har økt håravfall eller hårtap som bivirkning. Hvis du har begynt å miste mer hår enn vanlig, kan det være lurt å tenke over om du går på noen medisiner som forårsaker håravfall. Dette gjelder blant annet enkelte typer p-piller, epilepsimedisiner og retinoider som brukes ved psoriasis og akne.

  Alopecia areata (flekkvis hårtap) 

  Alopecia areata er en autoimmun sykdom, altså en sykdom der kroppens immunforsvar angriper sine egne celler. Sykdommen forekommer både hos menn og kvinner, og ofte i ung alder. 

  Hårtapet begynner ofte med at man mister hår flekkvis, i én eller flere områder. I enkelte tilfeller kan pasienten miste alt håret på hodet eller på hele kroppen. Hos de fleste vokser håret ut igjen etter et halvt til ett år

  Kontakt oss for behandling av hårtap

  Skandinavisk Hårinstitutt holder til i sentrale og flotte omgivelser på Frogner i Oslo. Hos oss møter du noen av landets ledende eksperter innenfor hårtap og hårtransplantasjon. 

  Bestill konsultasjon

  Hvis du har begynt å miste håret og lurer på hvordan vi kan hjelpe deg, så bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. Vi kan hjelpe deg med å få tilbake håret og selvtilliten.

  Hudlege viser tidligere operasjoner til ny pasient.

  Vanlige spørsmål og svar om behandling av hårtap

  Hvem egner seg ikke for hårtransplantasjon?

  Hårtransplantasjon er ikke den rette løsningen for alle. Dette kan for eksempel gjelde hvis du har for lite hår på donorområdet (vanligvis i bakhodet) eller om du er for ung. Hvis du lurer på om hårtransplantasjon er et godt alternativ for deg, så bestill en konsultasjon hos oss i dag.

  Hvor mye koster en hårtransplantasjon?

  Prisen kommer an på hvor omfattende behandlingen er. Vi har tre prisnivåer: normal behandling: 39-79k, stor behandling: fra 80–99k og kompleks behandling: fra 100–140k. Les mer om priser og finansiering her.

  Er behandlingen smertefull?

  Hårtransplantasjon foregår under lokalbedøvelse, og er derfor ikke smertefullt. Det kan være litt ubehagelig når vi setter bedøvelsen, men det går veldig fort over.

  Hvor lang tid tar behandlingen?

  En hårtransplantasjon tar 2,5 – 7 timer, avhengig av utgangspunktet ditt og hvor mye hår som skal transplanteres.

  Hvilke behandlingsmetoder tilbyr dere?

  Vi benytter oss av de mest moderne behandlingsmetodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag; FUE, FUT og BHT. FUE er den metoden vi foretrekker å bruke, da denne gir kortest mulig restitusjonstid og minst synlige arr.

  I enkelte tilfeller kan imidlertid FUT eller BHT (body hair transplant) være et bedre alternativ. Dette vurderer vi nærmere når du kommer på konsultasjon hos oss. I tillegg til hårtransplantasjon, tilbyr vi også PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap. 

  PRP er en injeksjonsbehandling hvor man bruker pasientens eget blod til å stimulere hårsekkene i hodebunnen til mer hårvekst. 

  Les mer her: PRP-behandling

  Hvor lang tid tar det før håret begynner å vokse ut?

  Det tar noen måneder før hårene begynner å vokse ut igjen. Det endelige resultatet ser du etter 9-14 måneder. Se før og etterbilder her.