Type behandlinger

Ønsker du å se flere før og etterbilder av kvinnelige pasienter?

Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon for kvinner

Nytt hår i de transplanterte områdene begynner normalt å vokse ut 3 måneder etter behandlingen. Det ferdige resultatet vil du normalt kunne se etter 12 måneder.

Både kvinner og menn kan være egnet for en hårtransplantasjon, men dette må avdekkes under konsultasjon. Våre leger undersøker ditt utgangspunkt og om du er egnet til å få behandlingen. Legen vurderer også eventuelle andre aktuelle behandlinger. Både alder, gener og underliggende sykdommer spiller en rolle her. Du kan ikke gjennomføre en hårtransplantasjon dersom du er gravid eller ammer.

En hårtransplantasjon kan gi langsiktige fordeler, men det transplanterte håret kan tynnes ut over tid, akkurat som naturlig hår. Med riktig pleie og vedlikehold kan hårtransplantasjonen vare livet ut, men det er viktig å forstå at kontinuerlig vedlikehold kan være nødvendig for å oppnå ønskede resultater.

Våre kunnskapsrike spesialister, kan hjelpe deg å ta informerte beslutninger om din behandlingsplan og sikre best mulig resultat.

Du skal vaske håret allerede dagen etter hårtransplantasjonen, men det skal kun vaskes med vann. Du skal heller ikke berøre de transplanterte områdene. Etter omtrent 8-21 dager kan du massere håret forsiktig under vask. Etter 3-4 uker kan du vaske håret som normalt, med de produktene du pleier å bruke. Du får retningslinjer tilpasset ditt behov etter behandlingen.

Både FUE- og FUT-metoden kan benyttes for hårtransplantasjon hos kvinner. Med FUE (Follicular Unit Excision) fjernes ett og ett hårstrå, før det plasseres på ønsket område. Med FUT (Follicular Unit Transplantation) fjernes en stripe med hår, som deretter separeres før det plasseres på ønsket område. Hvilken metode vi bruker avhenger av pasientens utgangspunkt.

Hårtransplantasjon kan være en løsning for kvinner med tynnere hår på hodebunnen, eller de som har opplevd håravfall på grunn av skader i hodebunnen. Hvis håravfallet er utbredt over hele hodebunnen, kan det hende at en transplantasjon ikke er den beste løsningen, da det kanskje ikke finnes nok donorsteder å høste hår fra.

Personer som er disponert for å utvikle keloidarr eller de som har mistet hår på grunn av cellegift, er kanskje heller ikke egnet for hårtransplantasjoner. Vi hjelper deg med å utforske de beste alternativene for dine individuelle behov.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon