Ta kontakt med oss

Få håret tilbake med moderne behandlingsmetoder innen hårtransplantasjon.

Bestill gratis konsultasjon

Hårtransplantasjon for kvinner

Selv om hårtap er mest normalt hos menn, kan det også forekomme hos kvinner. Hos Skandinavisk Hårinstitutt utfører vi hårtransplantasjon på kvinner og menn.

Bestill konsultasjon

Type behandlinger

Vi flytter hårsekker til områder med lite hårvekst. En slik behandling kan passe for deg med høy hårlinje eller tynnere hår og hårløse flekker på hodet. 

Vi transplanterer hår og sørger for at du får fyldige øyenbryn. Øyenbrynstransplantasjon kan passe for deg som har generelt tynne øyenbryn eller har overnappet brynene.

Kontakt oss

Har du spørsmål om hårtransplantasjon for kvinner eller ønsker å bestille en uforpliktende konsultasjon, kan du kontakte oss via kontaktskjemaet nedenfor.

  This site is protected by reCAPTCHA and Google. Their Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Kvinner opplever også hårtap

  Selv om hårtap forekommer hyppigst hos menn, er det også et problem for mange kvinner. Hos Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr vi hårtransplantasjon for kvinner, inkludert behandling for afrohår. 

  At de fleste menn mister hår med alderen er et kjent faktum, men håravfall blant kvinner blir ikke like mye omtalt. Hos kvinner begynner hårtapet som regel senere i livet enn hos menn, og måten hårtapet utvikler seg på er også litt annerledes.

  Mange kvinner opplever at de får tynt hår, høyere viker eller mister mye hår på toppen av hodet. Dette skjer gjerne i forbindelse med fødsel og amming eller etter overgangsalderen. 

  Hvis du opplever hårtap, kan legene hos Skandinavisk Hårinstitutt hjelpe deg. Vi benytter de mest moderne metodene som FUE og FUT, som gir et naturlig vakkertvakre resultater.

  Vi tilbyr også medisinsk behandling av hårtap. Bestill en konsultasjon hos oss dersom du vil vite hvordan vi kan hjelpe deg.

  Vanlige årsaker til hårtap hos kvinner

  Overgangsalder

  Overgangsalderen kan påvirke hårtap hos kvinner. Dette kommer av at kroppens hormoner endrer seg, og østrogen- og progesteronnivået synker. Som en konsekvens opplever mange kvinner at de blir tynnere i håret. Noen får også tørrere hår, og kan oppleve at håret rett og slett vokser saktere. 

  Hårtap som følge av overgangsalder trenger ikke være permanent, men har du fått skallede områder kommer dessverre ikke håret tilbake. Både hårtransplantasjon og medisinsk behandling kan behandle hårtap som følge av overgangsalder. 

  Hormonelle endringer

  Hormonelle endringer kan spille en betydelig rolle for håret. Det er hormonene østrogen og progesteron som støtter hårveksten ved at de holder hårsekkene i vekstfasen lengre. Dersom hormonnivåene endres kan det oppstå ubalanse som påvirker hårveksten. Det er vanlig at hormonnivåene svinger under overgangsalder, graviditet, fødsel og ved visse medisinske tilstander. 

  Stress og mental belastning

  Stress og mentale belastninger kan ha innvirkning på hårtap. Når kroppen opplever mye stress, reagerer den med å frigjøre stresshormoner som kortisol. Dette kan forstyrre hårets naturlige vekstsyklus og føre til at hårsekkene går inn i en tidlig hvilefase. Resultatet av dette er  at håret faller ut tidligere enn normalt. Dette kjennetegnes som telogen effluvium. 

  Stress kan også påvirke kroppens immunrespons, som til autoimmune tilstander der kroppen angriper sine egne hårsekker. Mentale belastninger som depresjon og angst kan påvirke kroppens hårvekst i form av dårlig ernæring og endrede søvnmønstre. 

  Alopecia

  Alopecia areata og andre hårsykdommer kan ha en alvorlig påvirkning på hårtap. Alopecia areata er en autoimmun sykdom der immunsystemet angriper hårsekkene. Dette fører til flekkvist hårtap i perioder, enten på hodet eller andre steder på kroppen. 

  Det finnes ulike varianter av «alopecia», som blant annet alopecia totalis der alt hår i hodebunnen forsvinner, og alopecia universalis der kroppshår forsvinner. I tillegg finnes det andre hårsykdommer som kan påvirke hårtap.

  Bleking og kjemiske behandlinger

  Bleking og andre kjemiske behandlinger av hår kan ha stor innvirkning på håret, og kan potensielt føre til hårtap. Kjemiske prosesser som bleking bryter ned hårets proteinstruktur for å endre fargen, noe som kan gjøre håret svakere og mer porøst. 

  Dersom slike behandlinger utføres for ofte eller uten riktig pleie og ekspertise, kan det føre til varig skade på hårsekkene. Dette vil igjen medføre tynning av håret og hårtap.

  Før- og etterbilder av hårtransplantasjon hos kvinner

  1 graft tilsvarer 1 hårsekkgruppe. Hver hårsekkgruppe inneholder i snitt 2 hårstrå.

  Våre behandlingsmetoder

  Vi bruker de mest moderne metodene for hårtransplantasjon: FUE og FUT. Valg av metode avhenger av ditt utgangspunkt. Du vil få anbefalt tilpasset behandling for deg under konsultasjon med hudlege..

  FUE-metoden

  FUE (Follicular Unit Excision) er den metoden vi foretrekker å bruke, da den gir minimalt med arr, har kort legningstid og gir lite ubehag i ettertid. Under behandlingen blir én og én hårsekkgruppe trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet), for så å bli transplantert til området med lite hårvekst. Enkelte klinikker hevder at man ikke får arr med FUE, men dette stemmer ikke. 

  Siden hårsekkene blir fjernet individuelt, får man arr som ser ut som små, hyperpigmenterte prikker. Våre erfarne leger sørger for at arrene blir så lite synlige som overhodet mulig. Denne metoden gir generelt kort tilhelingstid, og du kan være tilbake på jobb igjen etter kort tid.

  FUT-metoden

  FUT (Follicular Unit Transplantation) innebærer å fjerne en hårstripe fra bakhodet, separere hårene under et mikroskop, og transplantere dem til områder uten hår. FUT kan være gunstig, spesielt dersom du har langt hår som kan skjule arret. Vi hjelper deg med å finne metoden som egner seg best for deg.

  Hvorfor velge Skandinavisk Hårinstitutt

  Vi tilbyr garanti

  Vi er så sikre på at du kommer til å få et godt resultat at vi tilbyr en ny, gratis behandling hvis ikke minst 90 prosent av det transplanterte håret vokser ut.

  Erfarne hårleger

  Hos Skandinavisk Hårinstitutt kan vi tilby behandling utført av hårleger med lang erfaring i bransjen. De har god kjennskap til de ulike behandlingsmetodene og vet hva som skal til for å oppnå resultater som er i tråd med dine ønsker.

  Egen klinikksuite 

  Vi har en klinikksuite du kan bo i helt kostnadsfritt dersom du får behandling hos oss. Du kan sjekke inn dagen før behandlingen slik at du slipper å anstrenge deg på behandlingsdagen. Behandlingsrommet ligger rett ved siden av slik at alt går raskt og smidig.

  Slik foregår prosessen for hårtransplantasjon

  1. Konsultasjon

  Før du kan få en hårtransplantasjon, må du inn til en konsultasjon. På konsultasjonen vurderer vår hudlege om du egner deg for behandlingen eller ikke. Av ulike grunner er det ikke alle som kan ta hårtransplantasjon. Derfor gjør vi alltid en undersøkelse før vi setter i gang med behandling. Om du er gravid eller ammer, kan vi dessverre ikke utføre hårtransplantasjon. 

  2. Behandlingsdagen

  Vi har en egen klinikksuite som våre pasienter kan benytte når de får behandling hos oss. På den måten kan du slappe helt av før og etter behandling. Behandlingen tar alt fra 2,5-7 timer, alt etter hvor mye hår som skal transplanteres og kompleksiteten av behandlingen.

  3. Etter behandlingen

  Etter behandlingen må du holde deg i ro de første ukene, og være varsom med det transplanterte håret. Etter omtrent 12 måneder ser du det ferdige resultatet av behandlingen, og du kan nyte ditt nye hår.

  Lengst erfaring innen hårtransplantasjon

  Hvis du vurderer å ta en hårtransplantasjon, er det viktig å velge en klinikk med leger som får deg til å føle deg trygg. 

  Legene ved Skandinavisk Hårinstitutt har lang erfaring i bransjen, og har til sammen utført over 12 000 operasjoner. Vi er en av få klinikker som tilbyr både FUE, FUT og BHT (transplantasjon av kroppshår). Og ikke minst –vi tar vare på deg som pasient gjennom hele prosessen. 

  Lurer du på noe om hårtransplantasjon for kvinner?

  Om du har spørsmål om behandlingsmetodene, prosessen eller andre ting relatert til hårtransplantasjon for kvinner, er det bare å kontakte oss. Vi svarer mer enn gjerne på spørsmålene du måtte ha, og hjelper deg både før og etter behandlingen. 

  Bestill en uforpliktende konsultasjon

  Ta kontakt med oss på e-post eller gjennom lenken nedenfor. Vi kan gi deg informasjonen du trenger og vurdere hvilken behandling som passer best for deg. 

  Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!

  Ofte stilte spørsmål om hårtransplantasjon for kvinner

  Må man barbere av seg håret når man skal ta hårtransplantasjon?

  Nei. Vi kan utføre hårtransplantasjon uten å barbere vekk håret. Dette gjør at transplantasjonen tar litt lengre tid, og derfor øker prisen på behandlingen.

  Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater av behandlingen?

  Nytt hår i de transplanterte områdene begynner normalt å vokse ut 3 måneder etter behandlingen. Det ferdige resultatet vil du normalt kunne se etter 12 måneder.

  Hvor lang tid tar det før jeg kan vaske håret etter transplantasjonen?

  Du skal vaske håret allerede dagen etter hårtransplantasjonen, men det skal kun vaskes med vann. Du skal heller ikke berøre de transplanterte områdene. Etter omtrent 8-21 dager kan du massere håret forsiktig under vask. Etter 3-4 uker kan du vaske håret som normalt, med de produktene du pleier å bruke. Du får retningslinjer tilpasset ditt behov etter behandlingen.  

  Hvem er egnet for hårtransplantasjon?

  Både kvinner og menn kan være egnet for en hårtransplantasjon, men dette må avdekkes under konsultasjon. Vår hudlege undersøker ditt utgangspunkt og om du er egnet til å få behandlingen. Legen vurderer også eventuelle andre aktuelle behandlinger. Både alder, gener og underliggende sykdommer spiller en rolle her. Du kan ikke gjennomføre en hårtransplantasjon dersom du er gravid eller ammer.

  Hvilken behandlingsmetode benyttes for hårtransplantasjon for kvinner?

  Både FUE- og FUT-metoden kan benyttes for hårtransplantasjon hos kvinner. Med FUE (Follicular Unit Excision) fjernes ett og ett hårstrå, før det plasseres på ønsket område. Med FUT (Follicular Unit Transplantation) fjernes en stripe med hår, som deretter separeres før det plasseres på ønsket område. Hvilken metode vi bruker avhenger av pasientens utgangspunkt.

  Hvor lenge varer en hårtransplantasjon for kvinner?

  En hårtransplantasjon kan gi langsiktige fordeler, men det transplanterte håret kan tynnes ut over tid, akkurat som naturlig hår. Med riktig pleie og vedlikehold kan hårtransplantasjonen vare livet ut, men det er viktig å forstå at kontinuerlig vedlikehold kan være nødvendig for å oppnå ønskede resultater. 

  Våre kunnskapsrike spesialister, kan hjelpe deg å ta informerte beslutninger om din behandlingsplan og sikre best mulig resultat.

  Hvem kan hårtransplantasjon egne seg for?

  Hårtransplantasjon kan være en løsning for kvinner med tynnere hår på hodebunnen, eller de som har opplevd håravfall på grunn av skader i hodebunnen. Hvis håravfallet er utbredt over hele hodebunnen, kan det hende at en transplantasjon ikke er den beste løsningen, da det kanskje ikke finnes nok donorsteder å høste hår fra. 

  Personer som er disponert for å utvikle keloidarr eller de som har mistet hår på grunn av cellegift, er kanskje heller ikke egnet for hårtransplantasjoner. Vi hjelper deg med å utforske de beste alternativene for dine individuelle behov.