I Norge har vi vinter minst halve året, og da er det viktig å forberede håret på den kalde årstiden.

Kulde er ikke hårets beste venn og hår som eksponeres for nordisk vinter, trenger hjelp. Kald luft kan gjøre håret tørt og lettere å brekke, som igjen gjør at det kan fremstå som skadet.

Bruk lue

Om du eier en lue, hatt, en «beanie» eller et skjerf, så er det fornuftig å dekke håret til med dette. Det vil gjøre at håret holdes varmt, men det vil også gjøre at hodet ditt kan perspirere. Derfor er det viktig å bruke anti-flass sjampo mens du dusjer, for det kan irritere hodebunnen om man bruker hatt jevnlig.

Ikke dra hjemmefra med vått hår

Om vi har det travelt, er vi alle troende til å dra hjemmefra med vått hår. La håret tørke før du går ut. Kald luft kan fjøre at vannet i håret blir kaldere. Det vil også gjøre at det tar lenger tid for håret å tørke. Bruk en hårføner om du har lite tid.

Dusj i lunkent vann

Altfor varmt vann i dusjen kan faktisk gjøre at håret ditt tørker ut, og kan gjøre at det mister næringsstoffer. Da vil håret faktisk være mer mottakelig for kulden utendørs. Så bruk heller lunkent vann i dusjen, da vil håret beholde mer av sin fuktighet og mister ikke næringsstoffene.

Bruk hårbalsam

Det kan være vanskelig å holde håret fuktig når du trenger det. Kjøp en «deep conditioner», som kan hjelpe deg med å holde håret rikt og tykt. Det gjør også at fuktigheten holdes inne i håret, så det ikke blir tørt senere på dagen. En «deep conditioner» kan brukes hele året, men det er veldig viktig å bruke dette om vinteren.

Du trenger å holde håret fra å bli tørt og lett å brekke, samt å holde på fuktigheten. Da kan du trygt gå vinteren i møte!

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon