Trikoskopi – Data eksaminering av hår og hva indikerer dette?

Trikoskopi er en ny og moderne metode for å undersøke hodebunnen og håret ditt. Trikoskopi er en diagnostisk metode, som er basert på teknikken for videodermoskopi. Dette er en undersøkelse som blir utført ved hjelp av et kamera. Trikoskopi undersøker da følgende: “hårstengler”, “hårsekkuttak” og “omliggende hud”. Denne metoden tillater / gjør en vurdering av disse hårstrukturene, uten å måtte samle fysisk hår. Denne testen er fullstendig ikke-invasiv.

Trikoskopi – Datahårundersøkelse

Ved å bruke et kamera for undersøkelse, så oppnås det et bilde av håret og hodebunnen på tre viktige områder: frontal, tidsmessig og occipital.
Ved å bruke bildeanalyse av håret og hodebunnen i frontal, temporær og occipital plasseringer, vil da trikologen måle x-antall hår, og så konvertere dem til en enhet i et spesifikt område.

Deretter bestemme fordelingen av diametre for det målte håret (gjennomsnittsverdier, prosentandel av tykkelse, hvor tynt det er, og middels hår). Så telles enkelt-, dobbelt- og trippelhårenheter og det telles gule hornplugger / tomme hårsekker. Så vurderes tilstedeværelsen av peeling (kvalitativ og kvantitativ vurdering). Målingen kan gjøres manuelt eller automatisk (da ved hjelp av TrichoLAB-systemet). Disse dataene blir gjenkjent i form av en trikoskopisk rapport, som gjør det mulig for legen å analysere disse dataene effektivt, stille en riktig diagnose og da i etterfølgende tester sammenligne alle de anskaffede parametrene.

Trikoskopi tillater differensiering av forskjellige typer skallethet hos et menneske. Da spesielt androgen med kronisk telogen-skallethet. Trikoskopisk undersøkelse gjør det mulig å gjenkjenne dystrofisk, gjenværende og ødelagt hår. Den trikoskopiske metoden gjør det mulig å vurdere aktiviteten til disse betennelsessykdommene som flat belg lav (LPP) eller discoid lupus erythematosus (DLE).

Trikoskopi – Indikasjoner for undersøkelsen vi utfører hos skandinavisk hårinstitutt:

  • Alle former for skallethet
  • Hårtap
  • “Tynnende” hår på hodet
  • Sprøtt hår
  • Endringer i hodebunnen din.
  • Flass (Dandruff)
  • Seborrhea i hodebunnen din.
  • Overvåke og monitorere utviklingen av en hårtapsbehandling hos oss i Skandinavisk Hårinstiutt.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon