Pasient sitter på en skinn stol og smiler. Mørkt og luksuriøst rom.

Tidligere ble hårtransplantasjon forbundet med unaturlige resultater, men nå er det nesten umulig å få øye på om noen har tatt en hårtransplantasjon.

Hvis man ikke har lest seg opp om de nye metodene for hårtransplantasjon, tror man kanskje at resultatene er de samme som på 80- og 90-tallet. På den tiden ble det fjernet såkalte «plugger» med hårstrå som deretter ble transplantert til områdene uten hår. 

Hårene ble transplantert i hodebunnen på en måte som gjorde at de hadde for store mellomrom og at de vokste i en alt for rett vinkel. Resultatet ble hår som vokste ut på en unaturlig måte, og alle kunne se at man hadde tatt en hårtransplantasjon. Det verste var at resultatet varte livet ut.

Nye metoder gir naturlige resultater

Heldigvis har behandlingsmetodene og teknologien innen hårtransplantasjon forandret seg drastisk siden den gang. Nå har teknologien utviklet seg så mye at man ikke kan se om noen har tatt en hårtransplantasjon – i hvert fall hvis man gjør det hos en dyktig hårkirurg. 

Dette er fordi moderne klinikker som Skandinavisk Hårinstitutt benytter seg av de mest presise og avanserte metodene innen hårtransplantasjon, nemlig Follicular Unit Excision (FUE) og i enkelte tilfeller Follicular Unit Transplant (FUT).

FUE og FUT

Disse metodene går ut på det samme prinsippet – man fjerner fra et donorsted (vanligvis i bakhodet) og transplanterer disse til området uten hår. Vi foretrekker å bruke FUE-metoden. Denne metoden er mer omfattende enn FUT, men gir nesten usynlige arr som dekkes over av håret på donorstedet. 

En hårtransplantasjon med FUT hos Skandinavisk Hårinstitutt gir også svært flotte og naturlige resultater, men man bør være klar over at denne metoden gir et lineært arr der donorvevet fjernes. Derfor foretrekker vi i de fleste tilfeller å benytte oss av FUE. 

Kjendisenes hårtransplantasjoner

For offentlige personer er kanskje hårtap ekstra vanskelig å takle, og i kjendismiljøet er presset om å se ung ut stort. Dette har gjort at mange Hollywood-stjerner har tatt hårtransplantasjoner opp gjennom årene. 

Hvis man ikke har sett gamle bilder av disse kjendisene, kan det se ut som at de alltid har hatt tykt hår, men bildene beviser at de har tatt hårtransplantasjon. 

Et eksempel er Tesla-gründeren Elon Musk, som mange kanskje tror alltid har hatt mye hår. På gamle bilder av Musk fra 90-tallet kan man se at han faktisk begynte å miste håret i tidlig alder. 

Men merkelig nok, ble håret hans tykkere og vikene mye mindre med årene. Det er tydelig at Musk har tatt en hårtransplantasjon, og resultatet var svært vellykket. 

Foto: Skjermdump fra YouTube, Wikipedia.

Andre kjente menn som mest sannsynlig har tatt hårtransplantasjon er blant annet skuespilleren Matthew McConaughey, musikeren Elton John og fotballstjernen Wayne Rooney. Se før og etter-bilder av dem her.

Ikke alle klinikker er til å stole på

Når dette er sagt, finnes det dessverre også mange useriøse aktører i hårtransplantasjonsbransjen. I utlandet florerer det av klinikker som lover gull og grønne skoger til menn og kvinner som desperat har lyst til å få sitt eget hår tilbake. 

Disse klinikkene lover gjerne fantastiske resultater til lave priser der alt er inkludert. Slike tilbud virker for gode til å være sanne, og ofte er de det. I nettaviser som Daily Mail og The Telegraph kan man lese om pasienter som angrer sterkt på at de stolte på slike klinikker.

Skandinavisk Hårinstitutt – trygghet, oppfølging og ekspertise 

Dette er en av grunnene til at det er helt avgjørende å velge en klinikk du vet at du kan stole på dersom du skal ta en hårtransplantasjon. Det er også mye tryggere å velge en klinikk i ditt eget land slik at du får oppfølgingen du trenger. 

Skandinavisk Hårinstitutt holder sentralt til i hyggelige omgivelser på Frogner i Oslo. Hos oss møter du noen av landets mest erfarne hårkirurger, og den første konsultasjonen utføres av vår hudlege som er ekspert på hår- og hudsykdommer. 

Hos oss kan du føle deg trygg på at du får et fantastisk resultat og all informasjonen du trenger. Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil bestille en uforpliktende konsultasjon!

Bestill konsultasjon

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon