Tidligere ble hårtransplantasjon forbundet med unaturlige resultater, men nå er det nesten umulig å oppdage at noen har tatt denne behandlingen.

Bestill konsultasjon

 

Hvis man ikke vet om de nye metodene for hårtransplantasjon, er det lett å tenke at resultatene er de samme som før 80- og 90-tallet. På den tiden ble det fjernet såkalte «plugger» med hårstrå som deretter ble transplantert til områdene uten hår. 

Hårene ble transplantert i hodebunnen på en måte som gjorde at de hadde for store mellomrom og de vokste i en alt for rett vinkel. Resultatet ble hår som vokste ut på en unaturlig måte, og det var lett å se at man hadde tatt en hårtransplantasjon. Det verste var at resultatet varte livet ut.

Nye metoder gir naturlige resultater

Heldigvis har behandlingsmetodene og teknologien innen hårtransplantasjon forandret seg drastisk siden den gang. Nå har teknologien utviklet seg så mye at man ikke kan se at noen har tatt en hårtransplantasjon – i hvert fall hvis man gjør det hos en dyktig lege innen hårtransplantasjon. 

Dette er fordi moderne klinikker benytter seg av de mest presise og avanserte metodene innen hårtransplantasjon, nemlig Follicular Unit Excision (FUE) og i enkelte tilfeller Follicular Unit Transplant (FUT).

FUE og FUT

Disse metodene går ut på det samme prinsippet – man fjerner hår fra et donorsted (vanligvis i bakhodet) og transplanterer disse til området uten hår. Vi foretrekker å bruke FUE-metoden. Denne metoden er mer omfattende enn FUT, men gir nesten usynlige arr som dekkes over av håret på donorstedet. 

FUE fungerer ved at én og én hårsekk tas ut, for så å transplantere det til området uten hår. Det blir kun små prikkete arr, som ikke synes i det hele tatt når håret vokser ut. Dette gir et pent og naturlig resultat. 

En hårtransplantasjon med FUT gir også svært flotte og naturlige resultater, men denne metoden gir et lineært arr der donorvevet fjernes. Derfor foretrekker vi i de fleste tilfeller å benytte oss av FUE. 

Ikke alle klinikker er til å stole på

Det finnes dessverre også mange useriøse aktører i hårtransplantasjonsbransjen. I utlandet florerer det av klinikker som lover gull og grønne skoger til menn og kvinner som desperat har lyst til å få sitt eget hår tilbake. 

Disse klinikkene lover gjerne fantastiske resultater til lave priser der alt er inkludert. Slike tilbud virker for gode til å være sanne, og ofte er de det. Det er skrevet om flere tilfeller der pasienter har fått et helt annet resultat enn forventet. I nettaviser som Daily Mail og The Telegraph kan man lese om pasienter som angrer sterkt på at de stolte på slike klinikker.

Skandinavisk Hårinstitutt – trygghet, oppfølging og ekspertise 

Dette er en av grunnene til at det er helt avgjørende å velge en klinikk du vet at du kan stole på dersom du skal ta en hårtransplantasjon. Det er også tryggere å velge en klinikk i ditt eget land slik at du får oppfølgingen du trenger. 

Skandinavisk Hårinstitutt holder sentralt til i hyggelige omgivelser på Frogner i Oslo. Hos oss møter du noen av landets mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon i Norge. Hos oss kan du føle deg trygg på at du får et resultat du blir fornøyd med. Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil bestille en uforpliktende konsultasjon. 

Bestill konsultasjon

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon