PRP behandling 

En PRP-behandling er en trygg, naturlig og effektiv måte å bremse begynnende hårtap på. Skandinavisk Hårinstitutt har lang erfaring med denne behandlingen.

PRP-behandling kan brukes mot hårtap.

Hårtap kan gå hardt utover selvfølelsen, og mange pasienter har lyst til å få tilbake sitt eget hår. Enkelte synes at en hårtransplantasjon virker for inngripende, og da kan en PRP-behandling være et godt alternativ. 

Hva er PRP-behandling? 

PRP står for Platelet Rich Plasma, eller blodplateberiket plasma. Dette er en behandling hvor man bruker pasientens eget blod til å bremse begynnende hårtap og stimulere hårsekkene i hodebunnen til ny hårvekst. 

Blodplateberiket plasma inneholder blant annet hvite blodceller, proteiner og blodplater som har vist seg å være effektive for å skape mer hårvekst. For å få et optimalt resultat, bør man gjenta behandlingen 3 ganger med 4 ukers mellomrom. Etter dette bør man ta behandlingen en gang i året for å opprettholde resultatet. 

PRP behandlinger brukes også til flere andre formål enn behandling av hårtap. Det brukes blant annet i behandling av artrose, tennis/golfalbue og til foryngende ansiktsbehandlinger (såkalt «Vampire Facelift»). 

Naturlig behandling med pasientens eget blod

PRP har blitt en veldig populær behandling fordi den tar kort tid, gir minimal legningstid og er helt naturlig. Siden vi bruker ditt eget blod og vekstfaktorer til å skape ny hårvekst, er det svært lav risiko for å få bivirkninger av behandlingen. 

Kan tas i tillegg til hårtransplantasjon

En PRP-behandling kan tas alene eller i tillegg til en hårtransplantasjon. Hva som er det beste alternativet for deg, kan du få vite når du kommer på en konsultasjon hos oss.

Slik foregår behandlingen 

Dersom du lurer på om du egner deg for å ta en PRP behandling, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. Konsultasjonen blir utført av vår hudlege Dr. Martin Enger, noe som gjør at du får all informasjonen du trenger angående behandlingen. 

Behandlingen begynner med at vi tar en vanlig blodprøve. Så settes blodprøven inn i en avansert sentrifugeringsmaskin som skiller blodplatene fra resten av blodets bestanddeler. Dette gjør at vi kan bruke den mest potente delen av blodet (plasma) til å stimulere hodebunnen til økt hårvekst. 

Deretter injiseres væsken i hodebunnen. Du får bedøvelse før injeksjonene, og derfor er ikke behandlingen smertefull. Behandlingen tar ca. 45 minutter. 

Vi tilbyr behandlingen både separat og som et supplement til hårtransplantasjon. Se priser for våre behandlinger.

Etter behandlingen

Du kan gå tilbake til dine vanlige aktiviteter rett etter behandlingen. Man kan oppleve litt rødhet og svie rett etter behandlingen, men dette går over etter en dag. Du bør ikke vaske håret eller ha på deg hodeplagg rett etter behandlingen.

Kan alle ta behandlingen? 

Behandlingen passer for både kvinner og menn som opplever hårtap, men ikke for gravide eller ammende.

Du kan ikke bruke blodfortynnende medisiner under behandlingen, og huden i området som skal behandles må ikke ha sår/infeksjoner eller lignende. 

Ta kontakt med oss for å bestille en konsultasjon med vår hudlege Dr. Martin Enger. Han kan utføre en fullstendig trikologisk undersøkelse av ditt hår og hodebunn for å se om du egner deg for å ta en PRP-behandling.

Les også: Hårtap kvinner

En avslappet mann som sitter i sin hvite morgenkåpe og leser en bok i hans suite. Stor grønn plante i bakgrunnen. Luksuriøst suite.

Eksperter på behandling av hårtap

Hos Skandinavisk Hårinstitutt møter du landets fremste eksperter innen hårtransplantasjon og andre behandlinger mot hårtap. Våre leger har over 27 års erfaring med hårtransplantasjon, altså mer enn noen andre i Norge. 

Vi er svært opptatt av at du som pasient skal føle deg godt ivaretatt. Derfor har vi en egen hudlege som gir deg all informasjonen du trenger rundt behandlingen og hvilket resultat du kan forvente deg. 

Vi er alltid ærlige dersom vi ser at du ikke egner deg for for eksempel hårtransplantasjon. Da kan vi vurdere PRP-behandling eller medisinsk behandling istedenfor. 

Behandling i hyggelige omgivelser

Skandinavisk Hårinstitutt holder sentralt til i Kirkeveien 7 i Oslo. Utenfor klinikken er det to parkeringsplasser som du kan benytte deg av hvis du ønsker det. Hos oss blir du møtt med et smil, og du kan slappe av i vår sofa mens du venter på konsultasjonen din. 

På konsultasjonen undersøker vår hudlege ditt hår og hodebunn for å se hvilken behandling som passer deg. 

Vi tilbyr både hårtransplantasjon, PRP-behandling og medisinsk behandling av hårtap. Du kan alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på etter behandlingen. Vi vil at pasientene våre skal føle seg godt ivaretatt gjennom hele prosessen. 

Lokalet til klinikken i kirkeveien. Store vinduer og hvit bygg.

Bestill konsultasjon i dag!

Å miste håret kan være en stor belastning, men heldigvis finnes det flere moderne og effektive metoder for å få tilbake sitt eget hår. 

Våre leger kombinerer medisinsk ekspertise, lang erfaring og profesjonalitet for å gi deg et naturlig vakkert resultat. Dersom du har spørsmål om PRP eller hårtransplantasjon, så bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. 

Vi kan svare på spørsmålene du har og finne behandlingen som passer deg best. Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!