Hårtap

Skandinavisk Hårinstitutt er en eksklusiv og moderne klinikk som har spesialisert seg på hår- og skjeggtransplantasjon. Vi holder til i hyggelige omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Hos oss møter du Norges ledende eksperter innen hårtransplantasjon.
Vårt team består av tre erfarne leger som har 27 års erfaring med behandling av hårtap, samt en hudlege som er spesialist innen hud- og hårsykdommer.
Den første konsultasjonen utføres alltid av vår erfarne hudlege, Dr. Martin Enger. Han vil gi deg all informasjonen du trenger om våre behandlinger, og kan undersøke om en hårtransplantasjon passer for deg.
Hårtap hos menn
De fleste menn opplever at de blir tynnere i håret med alderen. Denne formen for hårtap kalles androgen alopesi, og skyldes oftest gener, hormoner og arv.
Før trodde forskerne at menn arvet den manglende hårveksten fra mødrene sine, men nyere forskning viser at det er en kombinasjon av flere gener som fører til arvelig hårtap.
De fleste menn mister håret i større eller mindre grad i perioden 25 til 60 år. Hårtapet skjer vanligvis gradvis gjennom 5 til 10 år. Hårtapet skjer ofte ved at håret blir tynnere på toppen av hodet, og vikene i pannen blir større.
Selv om dette er svært vanlig, gjør hårtapet ofte at mannen får lavere selvtillit og blir mer selvbevisst. For mange har hårtapet en stor innvirkning på livskvaliteten. Da kan det være aktuelt å vurdere en hårtransplantasjon – dette kommer vi tilbake til lengre ned i artikkelen.
Ulike årsaker til hårtap hos kvinner
Mange kvinner mister også en del hår med alderen, men oftest ikke like tidlig og ikke i de samme områdene som menn. Hårtap hos kvinner kalles androgenetisk alopeci, og forekommer som oftest etter overgangsalderen.
Det er vanlig å miste rundt 50-100 hårstrå om dagen, men hvis man mister mer enn dette, kan det være lurt å finne ut årsaken.
Hårtapet er mer diffust enn hos menn, og starter ofte med at håret blir tynnere på toppen av hodet. Hårtap hos kvinner kan i sjeldne tilfeller også komme av sykdommen alopecia areata (flekkvis hårtap i hodebunnen eller andre områder på kroppen) eller alopecia totalis (at man mister alt håret).
Sett bort i fra aldring og gener, kan hårtap hos kvinner komme av mange forskjellige årsaker:
- Psykiske påkjenninger og stress
- Sykdom i hodebunnen
- Sykdommen alopecia areata (flekkvis hårtap)
- Vitaminmangel
- Underernæring
- Overdreven styling
Enkelte ganger kan man oppleve å miste mer hår enn til vanlig etter en spesielt stressende periode i livet. Denne formen for håravfall kalles telogent effluvium, og er forbigående. Uansett hva som er årsaken, blir de fleste preget av å miste håret, enten det skjer plutselig eller gradvis.
Uansett hva som er årsaken, blir de fleste preget av å miste håret, enten det skjer plutselig eller gradvis. Mange personer som mister håret føler at de mister en viktig del av sitt eget utseende og den de var. Hårtapet er utenfor ens egen kontroll. Dette er noe som bør tas på alvor og ikke ses på som et overfladisk problem.

Behandling av hårtap – Hvilke muligheter finnes?
Hårtap kan behandles enten med medisiner eller hårtransplantasjon. Vi i Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr begge disse behandlingene.
Hårtap kan behandles enten med medisiner eller hårtransplantasjon. Vi i Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr begge disse behandlingene. Vår hudlege Dr. Martin Enger er spesialist i hud- og hårsykdommer. Han kan hjelpe deg med å finne ut hva som er årsaken til hårtapet og hvilken behandling som passer best for deg.
Dersom du egner deg for en hårtransplantasjon, vil vi fortelle deg mer om denne behandlingen og hvilket resultat du kan forvente deg. Konsultasjonen er selvfølgelig uforpliktende.
Behandling av hårtap med hårtransplantasjon
Hårtransplantasjon er en behandling som har blitt brukt for å gjenopprette hårvekst helt siden 1930-tallet. Siden den gang har behandlingen blitt mye mer avansert og moderne. Med en erfaren lege gir hårtransplantasjon naturlige og varige resultater.
Norges fremste eksperter innen hårtransplantasjon
Hos Skandinavisk Hårinstitutt jobber Dr. Marwan Saifi, som er landets fremste ekspert på hårtransplantasjon. Gjennom sin karriere har han utført mer enn 10.000 hårtransplantasjoner – mer enn noen andre leger i Norge.
Dr. Saifi har jobbet med hårtransplantasjon siden 1995, og har tidligere jobbet på anerkjente klinikker i New York, Philadelphia, San Juan, Dubai og nå i Oslo. Hos oss jobber også de erfarne legene Dr. Emil George og Dr. Maciej Borejsza. Les mer om våre leger her.
Forskjellige metoder for hårtransplantasjon
Skandinavisk Hårinstitutt tilbyr de mest moderne og effektive metodene som finnes innen hårtransplantasjon i dag. Hvilken behandling som passer best for deg, avhenger av utgangspunktet ditt.
Hvis du har lyst på behandling mot hårtapet, er det lurt å begynne behandlingen før du har mistet alt håret. Kontakt oss i dag for å bestille en konsultasjon, så kan vår hudlege utføre en undersøkelse av ditt hår.
Follicular unit excision (FUE)
FUE er den metoden vi anbefaler de aller fleste av våre pasienter. Dette er blant annet fordi denne metoden gir minimalt med arr og har kort tilhelingstid.
Behandlingen innebærer at vi trekker ut hårsekker fra et donorsted (vanligvis bak på hodet ditt) og overfører disse hårsekkene til det skallede området. Behandlingen utføres under lokalbedøvelse, og du kan være tilbake igjen på jobb etter kort tid.
Denne metoden gjør at man får små, prikkete arr som nesten ikke er synlige – til og med dersom du har kort hår. Allerede etter noen måneder begynner håret å vokse ut igjen. Det endelige resultatet kan ses etter 9-14 måneder.
Follicular unit transplantation (FUT)
FUE er en annen mye brukt metode innen hårtransplantasjon. I de aller fleste tilfeller anbefaler vi FUE istedenfor, fordi FUT gjør at man får et mer synlig arr i bakhodet.
I enkelte tilfeller anbefaler vi imidlertid denne metoden. Dette kan for eksempel være dersom du har nok hår til å dekke over arret. Behandlingen går ut på at man fjerner én eller flere striper med hår fra bakhodet, for så å separere dem med et mikroskop. Deretter transplanteres hårene til området uten hår.
Hvem egner seg for å ta hårtransplantasjon?
For å ta en hårtransplantasjon er det viktig at du har tilstrekkelig med sunt hår som kan transplanteres til det skallede området. Du bør heller ikke være for ung. Som regel bør man vente til i hvert fall ut i 30-årene med å vurdere en hårtransplantasjon.
Ta kontakt med oss dersom du lurer på om du egner deg for denne behandlingen. Vi kan gi deg svar på spørsmålene du lurer på.
Tett oppfølging og fornøydhetsgaranti
Vi ønsker at du skal føle deg trygg og ivaretatt som pasient, og derfor er vi svært opptatt av å gi deg all informasjon og oppfølging du trenger fra første konsultasjon.
Dersom du velger å få utført en hårtransplantasjon, vil vi først fortelle deg akkurat hva som kommer til å skje under behandlingen. Etter behandlingen vil vi gi deg detaljerte instrukser om hvordan du bør ta vare på håret og hodebunnen din.
Vi tilbyr også fornøydhetsgaranti, noe som gjør at du kan være sikker på at du får et resultat du er fornøyd med. Ta kontakt med oss i dag dersom du har noen spørsmål eller vil bestille en konsultasjon hos oss. Vi tilbyr også medisinsk behandling av hårtap.
Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!