Statistikk om hårtap

Hudlege tegner på pannen til pasient med tusj for å markere ny hårlinje.
Mann ser seg i speilet.

Hårtap hos menn

Hårtap hos menn

De fleste menn opplever at de blir tynnere i håret med alderen. Denne formen for hårtap kalles androgen alopesi, og skyldes oftest gener, hormoner og arv. 

De fleste menn mister håret i større eller mindre grad i perioden 25 til 60 år. Årsaken er at nivået av det androgene hormonet dihydrotestosteron (DHT) øker. Hormonet får hårsekkene til å krympe, som til slutt fører til at man mister håret. Hårtapet skjer ofte ved at håret blir tynnere på toppen av hodet, og vikene i pannen blir større. 

Selv om dette er svært vanlig, kan hårtapet påvirke selvtillit og selvfølelse, og kan ha innvirkning på livskvaliteten. For noen kan det være aktuelt å vurdere løsninger for å gjøre noe med hårtapet. 

Andre årsaker til hårtap hos menn

Andre faktorer som kan påvirke hårtapet er sykdom, medisinering, kosthold, stress og psykiske påkjenninger. Likevel er det hovedsakelig androgen alopeci vi forbinder med mannlig hårtap.

Hårtap hos kvinner

Kvinne sjekker hår i speilet. Har på grønn morgenkåpe

Hvem egner seg for å ta hårtransplantasjon?

For å ta en hårtransplantasjon er det viktig at du har tilstrekkelig med sunt hår som kan transplanteres til det skallede området. Du bør heller ikke være for ung. Vi anbefaler mange å vente minst til de er et stykke ut i 30-årene med å vurdere en hårtransplantasjon. 

Ta kontakt med oss dersom du lurer på om du egner deg for denne behandlingen. Vi kan gi deg svar på spørsmålene du lurer på.

Erfaring med hårtransplantasjon

Nick er en av våre tidligere pasienter. For han var det en lang prosess før han endelig bestemte seg for å gjøre noe med hårtapet, og i dag kan han nyte sitt nye hår.

Tett oppfølging og fornøydhetsgaranti

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Velkommen til din klinikk for hårtransplantasjon