Ta kontakt med oss

Få håret tilbake med moderne behandlingsmetoder innen hårtransplantasjon.

Bestill gratis konsultasjon

Hårtransplantasjon i Norge

Vurderer du å ta hårtransplantasjon? Skandinavisk Hårinstitutt sine leger har lengst erfaring innen hårtransplantasjon i Norge – les mer om oss her!

Bestill konsultasjon

Vi holder til sentralt på Frogner i Oslo

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i hyggelige omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Hos oss møter du landets mest erfarne leger innen hårtransplantasjon. 

Vi har jobbet med behandling av hårtap i over 27 år, og våre leger har siden 1995 utført over 10 000 vellykkede hårtransplantasjoner. Dette gjør at du kan føle deg trygg på at du kommer til å få et naturlig vakkert resultat. 

Ta hårtransplantasjon i Norge

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål eller vil bestille en uforpliktende konsultasjon. Vår erfarne hudlege kan vurdere om du egner deg for en hårtransplantasjon. Vi tilbyr hårtransplantasjon både til kvinner og menn. 

FUE hårtransplantasjon

I de fleste tilfeller utfører vi hårtransplantasjon med metoden FUE (Follicular Unit Excision), som er den mest avanserte og moderne metoden for hårtransplantasjon i dag. Vi tilbyr også medisinsk behandling.

Les mer: Behandling av hårtap

Har du begynt å miste håret?

Hårtap er i de fleste tilfeller helt normalt, og skyldes oftest aldring. De fleste menn begynner å miste håret i større eller mindre grad i perioden 25 til 60 år. Kvinner kan også oppleve å miste hår på ulike stadier i livet. Hårtap hos kvinner kalles androgenetisk alopeci, og forekommer som oftest etter overgangsalderen. 

Det er vanlig å miste rundt 50100 hårstrå hver dag, men hvis du mistenker at du mister mer enn dette, kan det være lurt å snakke med en lege. Hvis hårtapet ikke kommer av aldring, kan det blant annet komme av: 

  • Psykiske påkjenninger og stress
  • Sykdom i hodebunnen
  • Sykdommen alopecia areata (flekkvis hårtap)
  • Overdreven styling
  • Vitaminmangel 
  • Underernæring

Her kan du lese mer om årsaker til hårtap

Skandinavisk Hårinstitutt – leger du kan stole på

Det kan være risikabelt å gjennomføre et inngrep i utlandet med tanke på at du kanskje vil trenge oppfølging etter inngrepet. 

Derfor er det avgjørende å velge en klinikk som du vet at du kan stole på, og som gir deg et realistisk bilde av hva slags resultat du kan forvente deg. 

Skandinavisk Hårinstitutt består av erfarne spesialister og en hudlege som er spesialist på hud- og hårsykdommer. 

Våre behandlinger

I tillegg til hårtransplantasjon, tilbyr vi også transplantasjon av skjegg og øyenbryn.

Hårkirurg tegner på pannen til pasient med en svart tusj.

Prosessen hos Skandinavisk Hårinstitutt

Hvis du har begynt å miste håret, eller av andre grunner lurer på om hårtransplantasjon er noe for deg, kan du bestille en konsultasjon hos oss. 

Konsultasjon der det passer deg

Du kan møte opp for en fysisk konsultasjon i våre lokaler i Oslo. Om du bor i en annen del av Norge eller utlandet, kan vi gjennomføre en videokonsultasjon. 

Dersom du er egnet for transplantasjon, og ønsker å få utført behandling, er neste steg selve hårtransplantasjonen. Nedenfor kan du lese mer om hvordan behandlingen foregår. 

Slik foregår en hårtransplantasjon 

Det finnes flere forskjellige metoder for hårtransplantasjon. Vi benytter oss for det meste av den avanserte metoden FUE (Follicular Unit Excision), fordi denne gir minst synlige arr og kort tilhelingstid. 

I enkelte tilfeller er metoden FUT (Follicular Unit Transplantation) et bedre alternativ, for eksempel hvis man har langt nok hår til å dekke over arret man får etter inngrepet.

FUE

Behandlingen starter med at du får lokalbedøvelse. Etter at bedøvelsen er satt, vil du ikke føle noe ubehag. Under behandlingen blir én og én gruppe med hårsekker trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) før de blir transplantert til områder med lite hårvekst.  

Dette er et avansert håndverk som krever omfattende erfaring. Våre leger har kompetansen og erfaringen som trengs for å skape et vellykket resultat som kler deg. Vi kombinerer ekspertise og profesjonalitet for å overgå pasientens forventninger. 

Hvor lang tid behandlingen tar kommer an på antall hår som skal transplanteres, men i de fleste tilfeller tar det 2,57 timer. 

FUT

FUT-metoden innebærer at man fjerner en stripe hår fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Dette er også en veldig effektiv metode innen hårtransplantasjon, og kan være et godt alternativ for enkelte. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om en av disse metodene eller lurer på om du egner deg for en hårtransplantasjon. Vår hudlege kan vurdere ditt hår og din hodebunn for å se hvilken behandling som passer deg best.

Lege viser tidligere operasjoner til ny pasient.

Hvordan blir resultatet?

Man må være litt tålmodig den første tiden etter at hårtransplantasjonen er utført. Det vil ta et par måneder før håret begynner å vokse ut igjen, og det endelige resultatet får du se etter mellom 9 og 14 måneder. 

Mange er skeptiske til hårtransplantasjon fordi de har sett bilder av mislykkede hårtransplantasjoner som ble utført før i tiden. Nå har de forskjellige metodene innen hårtransplantasjon utviklet seg såpass mye at de gir naturlig vakre resultater. 

Våre leger har utført over 10 000 vellykkede transplantasjoner siden 1995. Vår lange erfaring og kompetanse gjør at vi vet hvordan vi skal skape et helt naturlig resultat som kler deg og ditt hår.  

Vi tilbyr garanti

Vi er sikre på at du kommer til å bli fornøyd med resultatet, og derfor tilbyr vi fornøydgaranti på hårtransplantasjon. Hvis ikke 90 prosent av håret ditt vokser tilbake, får du en ny behandling kostnadsfritt. 

En avslappet mannlig pasient som sitter i en hvit morgenkåpe og leser bok i klinikksuiten hos Skandinavisk Hårinstitutt.

Nyt et opphold i vår klinikksuite

Skandinavisk Hårinstitutt holder til sentralt på Frogner i Oslo. Vi har to parkeringsplasser utenfor klinikken som du kan bruke kostnadsfritt. 

Det er viktig å føle seg uthvilt og opplagt på behandlingsdagen, og derfor har vi også en suite hvor du kan overnatte natten før behandlingen. Dette gjør at du får god tid og slipper å stresse til klinikken på samme dag som inngrepet. 

I suiten finner du en stor stue, soverom, bad og kjøkken med mat og forfriskninger. Overnattingen er inkludert i alle våre behandlinger. 

Se bilder av klinikksuiten her.

Resepsjonen og venterommet på klinikken med grønne sofaer. En mann som venter på sin tur og drikker kaffe.

Ofte stilte spørsmål og svar om hårtransplantasjon

Hvor lang tid tar en hårtransplantasjon? 

Dette kommer an på antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er, men operasjonen tar som regel 2,57 timer. 

Gjør inngrepet vondt? 

Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så inngrepene gjør ikke vondt. Den første tiden etter inngrepet kan du oppleve noe ubehag, men vi vil gi deg smertestillende for dette.

Er det noen komplikasjoner forbundet med behandlingen? 

De første dagene etter behandlingen kan man oppleve litt kløe og nummenhet på de transplanterte områdene i hodebunnen. 

Du kan også bli litt hoven, men dette går over etter 26 dager. Du vil få telefonnummeret til kirurgen din etter operasjonen, og kan alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på. Les mer om tiden etter behandlingen her.

Hvordan blir resultatet?

Våre kirurger er eksperter på hårtransplantasjon, og har gjennomført mer enn 12.000 slike behandlinger siden 1995. Våre leger har lengst erfaring i Norge på hårtransplantasjoner, og vet akkurat hva som skal til for å skape et naturlig og vakkert resultat. Klikk deg inn her for å se før og etterbilder fra noen av våre tidligere pasienter. 

Hvor mye koster en hårtransplantasjon?

Vi har fire prisnivåer

Liten behandling: 10 000 – 30 000 kroner (gjelder mindre omfang, som ved arr etter operasjon)

Normal behandling: 45 000 – 89 000 kroner

Stor behandling: fra 90 000 – 99 000 kroner

Kompleks behandling: 100 000 – 140 000 kroner

Akkurat hvor mye din hårtransplantasjon kommer til å koste, får du vite på den første konsultasjonen. Prisen inkluderer gratis opphold i vår hyggelige suite. Her finner du blant annet kjøkken, bad, stue, et stort soverom og gratis forfriskninger. 

Bestill en uforpliktende og gratis konsultasjon*

Ønsker du mer informasjon, eller har du noen spørsmål angående hårtransplantasjon? Ta kontakt med oss på e-post eller gjennom kontaktskjemaet nedenfor for å bestille en gratis konsultasjon*. 

*Dersom konsultasjonen ender med en behandling hos oss, trekker vi kostnaden fra totalprisen. 

Ta kontakt i dag

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!