Hårtransplantasjon Norge

Vurderer du å ta hårtransplantasjon? Skandinavisk Hårinstitutt sine leger har lengst erfaring innen hårtransplantasjon i Norge – les mer om oss her!

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i hyggelige omgivelser sentralt på Frogner i Oslo. Hos oss møter du landets mest erfarne spesialister innen hårtransplantasjon. 

Våre leger har jobbet med behandling av hårtap i over 27 år, og har utført over 10 000 vellykkede hårtransplantasjoner siden 1995. Dette gjør at du kan føle deg trygg på at du kommer til å få et naturlig vakkert resultat. 

FUE hårtransplantasjon 

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål eller vil bestille en uforpliktende konsultasjon. Vår erfarne hudlege kan vurdere om du egner deg for en hårtransplantasjon. Vi tilbyr hårtransplantasjon både til kvinner og menn. 

I de fleste tilfeller utfører vi hårtransplantasjon med metoden FUE (Follicular Unit Excision), som er den mest avanserte og moderne metoden for hårtransplantasjon i dag. Vi tilbyr også medisinsk behandling og PRP-behandling mot hårtap og tynt hår. 

Les også: Hårtap kvinner

Har du begynt å miste håret?

Hårtap er i de fleste tilfeller helt normalt, og skyldes oftest aldring. De fleste menn mister håret i større eller mindre grad i perioden 25 til 60 år. Kvinner kan også oppleve å miste hår på ulike stadier i livet. Hårtap hos kvinner kalles androgenetisk alopeci, og forekommer som oftest etter overgangsalderen. 

Det er vanlig å miste rundt 50-100 hårstrå hver dag, men hvis du mistenker at du mister mer enn dette, kan det være lurt å snakke med en lege. Hvis hårtapet ikke kommer av aldring, kan det blant annet komme av: 

  • Psykiske påkjenninger og stress
  • Sykdom i hodebunnen
  • Sykdommen alopecia areata (flekkvis hårtap)
  • Overdreven styling
  • Vitaminmangel 
  • Underernæring

Mange lar seg lure av lave priser i utlandet

Hvis du vurderer å ta en hårtransplantasjon, har du kanskje kommet over tilbud fra utenlandske klinikker som virker litt for gode til å være sanne. 

Mange klinikker i utlandet lover fantastiske resultater til en brøkdel av summen man betaler i Norge. Dessverre er det enkelte aktører som bruker villedende salgsteknikker for å tjene mest mulig penger. 

Slike klinikker kan for eksempel si at de utfører hårtransplantasjon «uten arr» eller «uten medisinske inngrep», men det er ikke mulig å gjennomføre en hårtransplantasjon uten medisinsk inngrep. Fordi hårtransplantasjon er et inngrep, vil du få arr, men med en god lege, vil arrene være svært lite synlige. 

Skandinavisk Hårinstitutt – leger du kan stole på

Det kan også være risikabelt å gjennomføre et inngrep i utlandet med tanke på at du kanskje vil trenge oppfølging etter inngrepet. 

Derfor er det avgjørende å velge en klinikk som du vet at du kan stole på, og som gir deg et realistisk bilde av hva slags resultat du kan forvente deg. 

Skandinavisk Hårinstitutt består av tre erfarne spesialister innen hårtransplantasjoner og en hudlege som er spesialist på hud- og hårsykdommer. 

Vi tilbyr også PRP-behandling mot hårtap 

Vi er alltid ærlige rundt om du er en god kandidat for hårtransplantasjon eller ei. Selv om vi gjerne skulle hjulpet alle våre pasienter, er det ikke alle som vil få gode resultater av et slikt inngrep. 

Da kan vi vurdere andre typer behandlinger, som for eksempel PRP-behandling eller behandling med medisiner. 

Slik foregår en hårtransplantasjon 

Det finnes flere forskjellige metoder for hårtransplantasjon. Vi benytter oss for det meste av den avanserte metoden FUE (Follicular Unit Excision), fordi denne gir minst synlige arr og kort tilhelingstid. 

I enkelte tilfeller er metoden FUT (Follicular Unit Transplantation) et bedre alternativ, for eksempel hvis man har langt nok hår til å dekke over arret man får etter inngrepet.

FUE

Behandlingen starter med at du får lokalbedøvelse. Etter at bedøvelsen er satt, vil du ikke føle noe ubehag. Under behandlingen blir én og én hårsekkgruppe trukket ut fra et donorområde (vanligvis i bakhodet) før de blir transplantert til områder med lite hårvekst.  

Dette er et avansert håndverk som krever omfattende erfaring. Våre leger har kompetansen og erfaringen som trengs for å skape et vellykket resultat som kler deg. Vi kombinerer medisinsk ekspertise og profesjonalitet for å overgå pasientens forventninger. 

Hvor lang tid behandlingen tar kommer an på antall hår som skal transplanteres, men i de fleste tilfeller tar det 2,5-7 timer. 

FUT

FUT-metoden innebærer at man fjerner en stripe hår fra bakhodet til pasienten. Deretter separeres hårene med et mikroskop, og så transplanteres de til området uten hår. Dette er også en veldig effektiv metode innen hårtransplantasjon, og kan være et godt alternativ for enkelte. 

Hvis du vil ha mer informasjon om en av disse metodene eller lurer på om du egner deg for en hårtransplantasjon, så ta kontakt med oss i dag. Vår hudlege kan vurdere ditt hår og hodebunn og se hvilken behandling som passer deg best.

Hvordan blir resultatet?

Man må være litt tålmodig den første tiden etter at hårtransplantasjonen er utført. Det vil ta et par måneder før håret begynner å vokse ut igjen, og det endelige resultatet får du se etter mellom ni og 14 måneder. 

Mange er skeptiske til hårtransplantasjon fordi de har sett bilder av mislykkede hårtransplantasjoner som ble utført før i tiden. Nå har de forskjellige metodene innen hårtransplantasjon utviklet seg såpass mye at de gir naturlig vakre resultater. 

Våre leger har utført over 10 000 vellykkede transplantasjoner siden 1995. Vår lange erfaring og kompetanse gjør at vi vet hvordan vi skal skape et helt naturlig resultat som kler deg og ditt hår.  

Vi tilbyr fornøydgaranti

Vi er så sikre på at du kommer til å bli fornøyd med resultatet, og derfor tilbyr vi fornøydgaranti på hårtransplantasjon. Hvis ikke 90 prosent av håret ditt vokser ut igjen, får du en ny behandling kostnadsfritt. 

Nyt et opphold i vår klinikksuite

Skandinavisk Hårinstitutt holder til sentralt på Frogner i Oslo. Vi har to parkeringsplasser utenfor klinikken som du kan bruke kostnadsfritt. 

Det er viktig å føle seg uthvilt og opplagt på behandlingsdagen, og derfor har vi også en suite hvor du kan overnatte natten før behandlingen. Dette gjør at du får god tid og slipper å stresse til klinikken på samme dag som inngrepet. 

I suiten finner du en stor stue, soverom, bad og kjøkken med mat og forfriskninger. Overnattingen er inkludert i alle våre behandlinger. 

Se bilder av klinikksuiten her.

Ofte stilte spørsmål og svar om hårtransplantasjon

Hvor lang tid tar en hårtransplantasjon? 

Dette kommer litt an på antall hår som skal transplanteres og hvor omfattende operasjonen er, men operasjonen tar som regel 2,5-7 timer. 

Gjør inngrepet vondt? 

Både FUE og FUT utføres med lokalbedøvelse, så inngrepene gjør ikke vondt. Den første tiden etter inngrepet kan du oppleve noe ubehag, men vi vil gi deg smertestillende for dette.

Er det noen komplikasjoner forbundet med behandlingen? 

De første dagene etter behandlingen kan man oppleve litt kløe og nummenhet på de transplanterte områdene i hodebunnen. 

Du kan også bli litt hoven, men dette går over etter 2-6 dager. Du vil få telefonnummeret til legen din etter operasjonen, og kan alltid ringe oss hvis det er noe du lurer på. Les mer om tiden etter behandlingen her.

Hvordan blir resultatet?

Våre leger er eksperter på hårtransplantasjon, og har gjennomført mer enn 10.000 slike behandlinger siden 1995. Våre leger har lengst erfaring i Norge på hårtransplantasjoner, og vet akkurat hva som skal til for å skape et naturlig og vakkert resultat. Klikk deg inn her for å se før og etter-bilder fra noen av våre tidligere pasienter. 

Hvor mye koster en hårtransplantasjon?

Vi har to prisnivåer: 

Normal behandling: 39 000 – 69 000 kroner

Stor behandling: fra 70 000 – 89 000 kroner.

Akkurat hvor mye din hårtransplantasjon kommer til å koste, vil du få vite på den første konsultasjonen. Prisen inkluderer gratis opphold i vår hyggelige suite. I suiten finner du blant annet kjøkken, bad, stue, et stort soverom og gratis forfriskninger. 

Bestill en uforpliktende og gratis konsultasjon*

Ønsker du mer informasjon, eller har du noen spørsmål angående hårtransplantasjon? Ta kontakt med oss på e-post eller gjennom kontaktskjemaet nedenfor for å bestille en gratis konsultasjon*. 

*Dersom konsultasjonen ender med en behandling hos oss, trekker vi den fra prisen. 

Ta kontakt

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!