Tynt hår

Har du begynt å få tynt hår eller hårtap i forbindelse med aldring? Skandinavisk Hårinstitutt er eksperter på hårgjenoppretting. Les mer om oss her.

Det er veldig vanlig å få tynnere hår – enten i perioder eller som en følge av aldring. Enkelte mister store mengder hår i løpet av kort tid, og det kan gå hardt utover selvfølelsen.

Selv om håret i mange tilfeller vokser ut igjen, kan det føles skremmende at utseendet forandrer seg uten at man har noe kontroll over det selv.

Håret er en viktig del av identiteten vår, og når en del av det forsvinner, er det mange som prøver forskjellige produkter for å få fyldigere hår. Det er imidlertid svært få produkter som har dokumentert effekt mot hårtap.

Varige resultater med hårtransplantasjon

Dersom du har begynt å miste håret og det ikke kommer tilbake igjen, kan det hende at hårtransplantasjon kan være aktuelt for deg. Skandinavisk Hårinstitutt er den klinikken som har lengst erfaring med hårtransplantasjon i Norge.

Vi utfører hårtransplantasjoner på både menn og kvinner, og er den eneste klinikken i Norge som har spesialisert oss på afrohår.

Våre leger har utført mer enn 10.000 hårtransplantasjoner siden 1995 – det er mer enn noen andre leger i landet. Vi tilbyr også skjegg- og øyenbrynstransplantasjon, og har også lang erfaring med å korrigere mislykkede hårtransplantasjoner som har blitt utført på andre klinikker.

Våre spesialister innen hårtransplantasjon kombinerer omfattende ekspertise, kunnskap og profesjonalitet for å skape naturlig vakre resultater. En hårtransplantasjon utført hos oss gir varige resultater og minimalt med arrdannelse.

Konsultasjon hos erfaren hudlege

Den første konsultasjonen utføres alltid av vår erfarne hudlege, Dr. Martin Enger. Han er spesialist i hud- og hårsykdommer, og har inngående kunnskap om behandling av hårtap både hos menn og kvinner.

Vår hudlege utfører en fullstendig trikologisk undersøkelse av håret og hodebunnen din for å se hvilken behandling som passer deg best. Det er ikke alle som egner seg for en hårtransplantasjon, og vi er alltid ærlige om vi ser at denne behandlingen ikke kommer til å gi gode resultater på deg.

Vi tilbyr også medisinsk behandling av hårtap. Ta kontakt med oss for å bestille en konsultasjon og få vite hvilken behandling som passer deg best. 

Tynt hår og håravfall – hva kan være årsaken?

De fleste opplever å miste mer hår enn normalt en eller annen gang i løpet av livet. Den vanligste årsaken til hårtapet er arvelig hårtap (androgen alopeci). Dette rammer de aller fleste menn før eller siden.

Mange kvinner opplever også hårtap med alderen, men hos kvinner er hårtapet ofte mer diffust. Hos menn begynner ofte hårtapet med at de får mer fremtredende viker og utvikler måne. Kvinner kan oppleve at hele håret generelt blir tynnere eller at de får tynnere hår på toppen av hodet. Dette skjer som regel etter overgangsalderen.

Sett bort i fra aldring og gener, kan hårtapet også komme av andre grunner: 

  • Lange perioder med stress
  • I forbindelse med fødsel og amming
  • Sykdom i hodebunnen
  • Sykdommen alopecia areata
  • Mangelfullt kosthold eller spiseforstyrrelse
  • Som følge av slanking eller dietter
  • På grunn av lavt stoffskifte

Les også: Hårtap kvinner

Gode råd: Slik kan du forebygge hårtap

Man kan ikke forandre på alderen eller genene sine, men det er enkelte grep du kan ta for å bremse hårtapet. Her er noen gode tips:

Vask håret med skånsomme produkter

Sterke produkter som irriterer hårsekkene i hodebunnen kan forverre hårtapet. En sunn hodebunn gir gode vekstvilkår for et sunt hår. Derfor er det viktig å vaske håret jevnlig med en mild sjampo og balsam som ikke irriterer hodebunnen.

Unngå overdreven styling og varmebehandling

Stramme frisyrer, bleking, farging og varmebehandling gjør at hårstråene blir slitte og brekker av. Dette kan gjøre at du mister mer hår enn til vanlig, og at håret føles tynt. Bruk heller pleiende produkter som gir håret volum og fylde.

Spis sunt og variér ditt kosthold

Hvis man går på en diett, er underernært eller har et veldig mangelfullt kosthold, kan man begynne å miste litt mer hår enn vanlig. Som med alle andre av kroppens funksjoner, trenger hårsekkene et sunt og variert kosthold for å produsere sunne hårstrå.

Stump røyken

Det er ikke mye positivt å si om tobakk, og forskning har vist at arvelig hårtap fremskyndes av røyking. Det er også funnet en sammenheng mellom hvor tidlig man får grått hår og om man røyker eller ei – så hvis du vil ha ungt og sunt hår så lenge som mulig, så unngå røykingen.

Vurderer du hårtransplantasjon?

Dersom du har begynt å miste håret og det ikke kommer til å vokse ut igjen, kan det hende at en hårtransplantasjon er en god løsning for deg. Hvis du vurderer å ta hårtransplantasjon, er det viktig at du velger en erfaren spesialist innen hårtrnsplantasjon som gir deg et best mulig resultat.

Skandinavisk Hårinstitutt er spesialister på hårtransplantasjon, og har mer erfaring innen dette fagfeltet enn noen andre leger i landet. Dette gjør at du kan være sikker på at du får et resultat som overgår dine forventninger.

Våre leger har også lang erfaring med å korrigere mindre vellykkede hårtransplantasjoner som har blitt utført på andre klinikker.

Velkommen til Skandinavisk Hårinstitutt!

Skandinavisk Hårinstitutt holder til i flotte og komfortable omgivelser på Frogner i Oslo. Våre lokaler er tilrettelagt for at du skal føle deg avslappet og uthvilt før behandlingen.

Vi har en hyggelig suite hvor du kan sove ut før behandlingsdagen, og to parkeringsplasser utenfor klinikken som du kan benytte deg av.

Dersom du har spørsmål angående en av våre behandlinger eller lurer på om en hårtransplantasjon er noe for deg, så ta kontakt med oss i dag.

Ved å bestille en konsultasjon hos oss, kan du få mer informasjon og finne ut om du egner deg for en hårtransplantasjon. Vi svarer gjerne på spørsmålene du måtte ha.